Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 26.08.2016.
07:12
Ž. Mutavdžić - Vestionline A

Ne kune majka sina što se kocka, nego što se vadi

"Ne pamtim kada je Crvena zvezda imala ovakvu koncentraciju kvalitetnih igrača. Stvarno imamo moćne igrače", rekao je pre samo mesec i po generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić. Danas, posle sumorne stvarnosti srpskog šampiona u mečevima sa Sasuolom, ove dve rečenice zvuče kao dobar vic.

M. Todorović
Arhitekta Zvezdinog fijaska u Evropi: Zvezdan Terzić, generalni direktor crveno-belih

Uzela je Zvezda titulu, a tada su krenule bajke i snovi o Ligi šampiona ili makar Ligi Evrope. Ali, Evrope ne trpi stihiju, kampanjsko "učenje", nego strategiju, dugoročni plan, sve onoga što danas nema u Ljutice Bogdana, a nije bilo ni u prethodnoj deceniji.

Rukovodstvo crveno-belih (čitaj Zvezda Terzić) bacio je sve na kocku. Kockao se, i naravno izgubio. Kockao se, ali ne sa svojim novcem, ili novcem kluba, nego sa nekim nepostojećim, imaginarnim, koji će kao da dođe čim četa Miodraga Božovića uđe u grupnu fazu Lige šampiona ili Lige Evrope. Ne kaže džabe ona poslovica: "Ne kune majka sina što se kocka, nego što se vadi".

Htela se Evropa, a sada će po ko zna koji put u poslednjih nekoliko godina, nekadašnji gigant da udari u zid. Kupovani su ovog leta anonimni strani fudbaleri, koji su u medijima predstavljeni kao "bombe", a nisu ni prskalice. Dovedeni, ili bar im obećano, za srpske prilike ne mali novac, a pokazali su se kao totalni promašaj. Fibel, Kanga, Ruiz, Mouče, toliko su loši, da se ne zna koji je gori od njih četvorice.

Kanga je jedino pozitivno uradio u Razgradu kada je postigao sjajan gol, koji je dao nadu svima da Zvezda može čak i u Ligu šampiona, ali je neshvatljiv potez (udaranje igrača i direktan crveni karton) na poluvremenu meča na "Marakani" protiv Ludogoreca anulirao taj pogodak iz Bugarske.

Mouče, taj "vanzemaljac" iz Argentine, koji je nekada igrao za slavnu Boku Juniors, od prvog dodira s loptom u crveno-belom dresu svađa se s njom. Ruiz je na početku podsećao na čuvenog Brazilca, Ailtona, ali samo po kilaži i slaboj fizičkoj spremi. Šta reći za vođu odbrane Fibela? Alisa u zemlji čuda. Svi su upirali prste u Lukovića i Rendulića, ali je Francuz užasan, katastrofalan.

Njima treba pridodati i neprepoznatljivog Le Taleka i odsutnog Vijeiru, koji je mislima svuda, samo ne u Zvezdi, i onda se dolazi do ključnog problema srpskog šampiona - oslanjanje na strane igrače, što se pokazalo kao totalni promašaj, fijasko!

Zar je Mouče bolji od Srnića, Ruiz od Plavšića, Fibel od Rendulića? Gledati Zvezdu sa sedam stranaca je stvarno poražavajuće. Da su stranci kvalitetni.... Ovako, nisu pokazali da su bolji od domaćih. Tu dolazimo do trenera Miodraga Božovića, skandal majstora, čoveka koji ne trpi kritike kao naš "vođa". Krivi su mu novinari, "Janko, "Marko", samo je on bezgrešan.

N. Đurović
"Bezgrešni" trener crveno-belih Miodrag Božović

Reče takozvani Grof posle ispadanja od Ludogoreca da nije normalno da Zvezda izbaci bugarskog šampiona. Slično je rekao i za Sasuolo. Što onda, majstore, nisi igrao sa klincima, možda budućim asovima, na kojima će Zvezda da gradi budućnost i da ih kasnije proda kao Grujića? Epilog bi bio isti, prošli bi se rekreativci sa Malte, a izgubili bi se od Bugara i Italijana.

Ovako, Zvezda ostaje bez para, bez Kataija, jedinog koji vredi, a plate stranaca su ogromne, treba to namiriti. Da li se opet vraćaju na "Marakani" dani tužbi? Pare od "Gasproma"  su odavno potrošene, dugovi ostali, strategije, plana ni na vidiku. Tmurni oblaci opet će da prekriju Ljutice Bogdana...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online