Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 13.06.2010.
16:47 >> 11:49h
Vestionline A

Srbija poražena od Gane

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je danas od selekcije Gane rezultatom 1:0 u meču prvog kola grupe D na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Jedini gol na utakmici postigao je Gijan Asamoa u 84. minutu iz penala. Argentinski sudija Baldasi je prethodno svirao penal za Ganu, pošto je Kuzmanović u šesnaestercu Srbije nesmotreno igrao rukom. Naši igrači su protestovali zbog ove odluke, ali Baldasi nije želeo da promeni odluku. Kuzmanović je zbog igranja rukom dobio žuti karton, a ovaj penal je odlučio debitantski meč Srbije na Mundijalu, koji se završio minimalnim porazom.

Meč se odigrao u Pretoriji pred oko 40.000 gledalaca, a prvi utisak je da su "orlovi" ne aktivnom igrom najviše doprineli nesretnom epilogu.

Srpska selekcija je razočarala igrom, pošto je u Gana u većem delu igre bila bolji rival. Prvu polušansu na utakmici imala je Srbija, pošto je Pantelić već u 30. sekundi šutirao pored gola rivala. Gana je u trećem minutu uzvratila preko Gijana, koji je šutirao preko gola Stojkovića. Jovanović ušao u kazneni prostor Gane, ali je odbrana izabranika Milovana Rajevca odlično intervenisala. Afrička selekcija je u narednih nekoliko minuta bila konkretnija, ali nije uspela da stvori izgledniju šansu za postizanje gola.

Gijan u 21. minutu zakasnio na centaršut Boatenga. Milijaš je u 27. minut izveo slobodan udarac za Srbiju, ali se Pantelić nije snašao u protivničkom šesnaestercu. Naša selekcija je prvi udarac u okvir gola protivnika uputila u 39. minutu kada je Stanković šutirao sa oko 18 metara, ali je čuvar mreže Gane odlično intervenisao. Do kraja prvog poluvremena nije bilo golova, iako je Gana imala blagu inicijativu.

Prvu šansu u drugom poluvremenu ima Gana. Gijan u 53. minutu glavom šutira pored gola Stojkovića. U 60. minutu nova šansa za Ganu, Gijan ponovo dolazi do lopte, a sa pet metara šutira pored gola selekcije Srbije. Žigić je u 68. minutu šutirao glavom pored gola Gane posle centaršuta Stankovića. Srbija je od 73. minutu igrala sa fudbalerom manje, pošto je Luković dobio drugi žuti karton posle faula nad Gijanom.

Naša selekcija je od 79. od 82. minutu imala tri šanse, ali je udarac Krasića uspeo da odbrani golman Kingson. Već u narednom minutu glavom je pokušao Vidić, a nešto kasnije i Ivanović, međutim, njihovi udarci su završili pored gola.

Odlučujući momenat desio se u 83. minutu. Kuzmanović je u našem šesnaestercu igrao rukom, a Baldasi je pokazao na penal. Naši fudbaleri su protestovali, ali promene odluke nije bilo. Gijan je bio precizan sa 11 metara. Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata, iako je Gana propustila priliku preko Gijana da u 90. minutu ostvari veću pobedu. Međutim, njegov udarac je završio na stativi. 

Srbija - Gana 0:1 (0:0)
(Gijan 84'pen)

Žuti kartoni: Žigić 18', Luković 53', Kuzmanović 83' - Vorsah 25', Tagoe 89'
Crveni kartoni: Luković 74'

Stadion: Loftus Versfeld u Pretoriji. Gledalaca: 40.000. Sudija: Baldasi (Argentina).

SRBIJA: Stojković, Ivanović, Kolarov, Vidić, Luković, Stanković, Milijaš (od 62' Kuzmanović), Jovanović (od 76' Subotić), Krasić, Pantelić, Žigić (od 70' Lazović). Selektor: Radomir Antić.
GANA: Kingson, Pentsil, Vorsah, Mensah, Sarpei, Anan, Boateng (od 89' Adi), Tagoe, Ajev, Asamoa (od 73' Apija), Gijan (od 90' Ovusu-Abejie). Selektor: Milovan Rajevac.


Nedelja 13.06.2010. 21:43
Ljudi,pa nemojte tako uvek..to su sve vrhunski igrači ali sredinu definitivno nemamo i ako to anta ne reši mrka kapa. P.S.4,5,1 dobitna kombinacija za nas..idemo dalje!!!
Nedelja 13.06.2010. 23:09
Stvarno zalosno,propustena dobra prilika da se pobijedi realno slabija reprezentacija na papiru i time ukljuci u borbu za drugi krug,ali sad su nam sanse stvarno minimalne.Mozemo i da odigramo obe naredne utakmice fenomenalno i da primimo opet neki sugavi gol pred kraja meca i da ispadnemo...Naravno moje licno misljenje je da ne mozemo da pobedimo Njemacku,budimo realni
Nedelja 13.06.2010. 23:38
Da bismo tukli Nemce treba da razmišljamo kao oni-znači sa 6 bodova se ide dalje,zaboravi ono što je prošlo i nikako ne čitati komentare ˝navijača˝.Samo napred!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online