Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 28.11.2016.
14:52
M. Topalović - Vesti A

Bežanija bez primljenog gola na svom terenu u prvom delu sezone

"Lavovi" za Ginisa

Prirodno je da posle polusezone iz snova golman Lazarević potraži inostrani ili angažman u Superligi, kaže Marko Grubelić član stručnosg štaba

facebook. com
Trenerski tandem snova: Aleskandar Stanković i Marko Grubelić

Ginis još čeka. Ali ne onaj koji je poznat u svetu ljubitelja viskija. Prvospomenuti ima ljude širom planete koji traže najzanimljivije ljude i rekorde. Očekujemo da se pojave na stadionu Bežanije, kod poznate crkve. Razlog?
FK Bežanija je jesenji deo sezone u Prvoj ligi Srbije završila bez primljenog gola na utakmicama koje je igrala kao domaćin!
Uz gol razliku 4:0 ušla je u anale srpskog fudbala. Na svim utakmicama mrežu je čuvao i sačuvao Marko Lazarević (22, 193/94). Sjajni golman je naslednik Božovića, Ostojića,Puletića, Kneževića, Manojlovića...Karijeru je počeo u omladincima Partizana, a u Bežaniju je stigao preko Teleoptika, Napretka i Brodarca.

facebook. com
Nesavladiv: Doskorašnji golman Bežanije Marko Lazarević

"Prirodno je da posle polusezone iz snova golman Lazarević potraži inostrani ili angažman u Superligi, kaže Marko Grubelić član stručnog štaba u kome su Aleksandar Stanković, Saša Milosavljević i donedavno Nikola Todorović koji je trenirao golmane.
Uspeh "lavova" je tim veći ako se zna da su promenili tri trenera. Počeo je Blagojević, nastavio Nikolić, a onda je na scenu stupio tandem Stanković - Grubelić sa kojima su došli i najbolji rezultati.
"Ne treba zaboraviti da smo gro susreta, kao domaćini, igrali na veštačkoj podlozi BASK arene. Samo tri poslednje utakmice odigrali smo na našem bunjištu, napominje Grubelić i  sam nekada as Bežanije.

facebook. com
Stadion kod Bežanijske crkve

Šta je razlog?
"Izgradnja novog terena sa veštačkom podlogom zahvaljujući agilnosti i sredstvima koja su obezbedili predsednik Alimpić, sportski direktor Ostojić, direktor stadiona Tršić i brojnih prijatelji kluba. Naravnom, nikako ne treba zaboraviti nemerljiv doprinos FS Srbije na čelu sa Slavišom Kokezom.

facebook. com
Predsednik Alempić (desno) nadgleda radove

Radovi se privode kraju?
"Trenutno imam jedan od najboljih terena u Srbiji - ponosan je Grubelić - Po dimenzijama i kvalitetu. Rade se i tribine dok su svlačionice od ranije u funkciji. Imamo još dosta prostora za infrastrukturni napredak, ali teren nam je godinama bio u prvom planu. Naročito zbog rada sa mlađim kategorijama koje ostvaruju sjajne rezultate, a iz njih planiramo da crpimo osnovu za godine koje dolaze. 

facebook. com
Umivanje stadiona Bežanije na Novom Beogradu

U čemu je tajna "italijanske" defanzive koju prezentirate?
"Bežaniju je oduvek odlikovala čvrsta igra u odbrani. I za nas je neverovatan podatak da nismo primili gol na utakmicama koje smo nominalno igrali kao domaćini. Ostvarenje za respekt"!
Niste otkrili "tajnu"?
"Zasnivana je na najvećoj mogućoj disciplini u igri i ogromnoj motivaciji. Gol se bukvalno brani kao svetinja! Uspeli smo da razmišljanje prenesemo na igrače koji su sve usvojili. Bio sam kapiten Bežanije kada smo sa saigračima Jakšićem, Brežančićem i Putinčaninom primili najmanje golova u svim profesionalnim evropskim ligama!!!

facebook. com
Stručni štab koji je završio polusezonu: Stanković, Milosavljević, Todorović i Grubelić

Na starni je škripalo?
"Nije bilo isto. Što zbog pada koncentracije, nepromišljenih poteza, penala u poslednjim sekundama, autogolova i raznih faktora na koje ne možem oda utičemo. Zasluge za najbolju odbranu u ligi pripadaju svim igračima, ne samo golmanu. Pre svih sjajnim defanzivcima štoperima Đorđeviću, Stojanoviću i Zonjiću, bekovima Savićeviću, Mijailoviću i Peroviću.
Šta se planira za prolećni deo?
"Biće promena. Bežanija ima saradnju sa Crvenom zvezdom( filijala) i u dogovoru sa njima pravimo ekipu za narednu polusezonu".

facebook. com
Investicija za budućnost: Radovi na stadionu Bežanije ne jenjavaju

Bežanija je fenomen?
"Iz godine u godinu ima dobre igrače i trenere. Klub je atraktivan sa velikom tradicijom na najvećoj opstini u Srbiji-Novi Beograd! Pogotovo sada sa novim terenom i na atraktivnoj lokaciji klub očekuje još veći napredak. 

Jedan od brojnih asova "lavova": Ljuba Baranin

"Lavovi" su oduvek bili klub koji je pobio shvatanje da se u inostranstvo može samo iz velikog kluba?
"Upravo tako, kaže Grubelić, Momci koji su dosegli reprezentativne visine svima su poznati. Poslednjih godina liferujemo igrače koji imaju veliku cenu: Govedarica ima najduži staž u Kazahstanu, Baranin je takođe pred vratima Ginisa zbog izvođenja auta, "Boske" Damjanović je među najboljim strelcima u Aziji gde godinama briljira Mario Đurovski. I tako u nedogled. To svakako utiče na imidž kluba i ponosni smo na momke koji su proneli slavu "lavova", a i u aktuelnom pogonu ima igrača sa velikom perspektivom.Sportski direktor Nedeljko Ostojić bezbroj puta je dokazao da ima "filing" za posao, a Bežanije je idealna sredina za razvoj, napredak u krajnjem slučaju i inostranstvo".
DOMAĆI BILANS TOKOM JESENI
Zemun    0:0
Radnički    1:0
Odžaci    0:0
ČSK    0:0
OFK    0:0
Jagodina    1:0
Inđija    0:0
Mačva    2:0

Kao domaćin
8    3    5    0    4:0
Kao gost
6    0    2    4    3:7
Ukupno
14    3    7    4    7:7

PLASMANI U SUPERIGI
2006/07    4
2007/08    12
PLASMANI U PRVOJ LIGI
2009    15
2010    4
2011    12
2012    4
2013    8
2014    4
2015    9
2016    5
EVROKUPOVI
Kup UEFA 2007/08
Besa Kavaje 0:0, 2:2 (kod kuće)
PROSLAVLJENI IGRAČI
Rukavina, I. Dudić, Ž. Lazetić, Brežančić, Grubelić, Biševac, lečić, M. Kolaković, Osmanović, Ranđelović, S. Knežević, D. Damjanović, D. Božović, Maa. Đurovski, Some, Ninkov, Kolunija, Baranin, Govedarica, Jelić, Jeremić, Đoković...

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online