Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 29.05.2017.
01:55
M. Topalović - Vesti A

Fudbal pre lutke

Kažu da sam prvo potrčala za loptom, pa prohodala. Ovako razgovor za "Vesti" počinje fudbalski trener Danijela Đukanović Blagojević. - Roditeljima je u startu bilo jasno da sam sportski tip.

Lična arhiva
Sportski tip: Danijela Đukanović Blagojević

Izbegavali ste lutke?
- Od treće godine sam sa ocem na treninzima i utakmicama. Igrala sam basket i fudbal sa drugovima. Satima... Lutke me nikada nisu privlačile.

Presudan detalj?
- Devojčice su u školi dobile odbojkašku loptu. Dečaci fudbal i naravno da sam bila sa njima. Nastavnik me ukorio:
"Hoćeš da te neko polomi"?!

Simbolika broja

Zašto u imenu kluba Real ima i dodatak 28?
- To je moj, ali i datum rođenja mame i bake! Inače se pokazalo da mi je to srećan broj. Recimo, tog datuma sam upoznala ljubav mog života. Baš pravu, iskrenu i čistu.

Kako ste reagovali?
- Kada je nastavnik Laza video kako "pikam" pitao me je:
"Čija si ti"?
Ponosno sam rekla - Nebojše Đukanovića. Otelo mu se:
"Aaaaa, znači ti si Đukina"!

Danijelin otac bio je fudbaler Rada, kasnije trener u Lazarevcu i okolini, valjevskom Krušiku, savezni sudija... Od njega je nasledila ljubav prema fudbalu.

- Tati dugujem zahvalnost, ali presudna je bila moja upornost i ljubav prema najvažnijoj sporednoj stvari na svetu. Pored košarke i odbojke falimo mi je "nešto". Onda je pojavio Darko Stojanović, nekada jedan od naših najboljih fudbalskih sudija, sa pitanjem:
"Hoćeš da osnujemo ženski fudbalski klub?"
Mojoj sreći nije bilo kraja! Konačno sam mogla da treniram magičnu igru.

Pamtite li prvu utakmica?
- Protiv dečaka Borca. Prođem od našeg gola i sa 17 metara "zabodem" u 90 stepeni školskom drugu! Manje je važno što smo izgubili sa 10:1. Kasnije sam prešla u golmanske vode. Utakmicu je sudio, ispostaviće se, budući suprug koji je takođe trener u mlađim kategorijama Kolubare.

Otkud među stativama?
- Odem da gledam trening u hali, stanem na gol tek da učestvujem. Odjednom, proradi neka unutrašnja sila i kažem sebi: Hoću da branim!

Lična arhiva
Golmanske teme: Danijela i legendarni Dragan Pantelić

Lazarevac nije jedina destinacija tokom karijere?
- Trenirala sam u Šapcu sa poznatim golmanom Stepandićem koji nije krenuo košarkaškim stazama u kojima je bio njegov otac. Vratila sam se u Lazarevac. Brak, dete, pa ŽFK Obilić gde sam počela rad sa golmanima. Bila sam deo trenerske ekipe u FSS i FSB, imala sam privatnu školu golmana, a sada klub FK Real 28. Oduvek sam želela da posedujem nešto svoje. Radim sa 30 dečaka 2009. i 2010. godište i u Realu imam pomoćnika, a u FK Kolubara vodim 2007. godište, sama bez ičije pomoći. Imamo odlične uslove i veliku podršku kluba i supruga Đorđa. Redovno učestvujem na kampu "Igraj za Srbiju."

Da li Real 28 ima takmičarske kategorije?
- Članovi smo liga mlađih kategorija u FS Beograda. Predpetlići U7 takmiče se sa velikim uspehom u dve grupe. U jednoj posle tri kola imamo maksimalan broj bodova i gol razliku 29:1!

Kineski izazov

San svakog sportitiste i trenera je odlazak preko granice. Danijela nije daleko od cilja.
- U pregovorima sam za odlazak u Kinu. U stvari, dogovor je postignut, samo se čekaju papiri. Veliki broj trenera iz Srbije odlazi u najmnogoljudniju zemlju gde tamošnje dečake i devojčice uči prvim koracima u okviru programa razvoja igre u koju enormno ulažu.

Grčka varijanta

Za igračkih dana Danijela je imala primamljivu ponudu.
- Stigla je iz Grčke. Odložim odlazak i baš tada povredim leđa. Nije mi se dalo da ostvarim inostrani angažman. Bar sam te 2008. završila B licencu, jedina devojka među 38 muškaraca. Sledeći korak je A licenca, pa naravno profi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online