Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 29.05.2017.
18:21
Vestionline, Alo A

Terzić ponovo o "ratu" koji je Zvezda dobila, a zapravo izgubila

Kao i posle izgubljene titule i nakon poraza u finalu Kupa Srbije rukovodstvo Crvene zvezde, predvođeno generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem, osulo je paljbu po Slaviši Kokezi predsedniku Fudbalskog saveza Srbije. Najavljena je "borba do istrebljenja", a samo dan kasnije usledio je odgovor baražnom paljbom u vidu saopštenja regionalnih saveza.

M. Todorović
Terzić nastavlja da optužuje i ne pada mu na pamet da se preda

Na proslavi godišnjice osvajanja Kupa evropskih šampiona Crvene zvezde 1991. godine Terzić je sa novinarima ponovo razgovarao na aktuelne teme.

- Sve što je imala da kaže, Crvena zvezda je rekla za FSS i Kokezu, i iza svega čvrsto stojimo. Osećamo da je javnost uz nas uprkos naručenim tekstovima iz raznih fudbalskih regiona. Kokezi želimo sve najbolje, samo neka je dalje od Zvezde. Ne bežimo od odgovornosti i analize, kritike prihvatamo, ali nije lako voditi Zvezdu. Ko nije u stanju da radi u njoj, bolje da se povuče. Crvena zvezda godinama zakopava ratne sekire sa Fudbalskim savezom. Vodili smo rat sa Karadžićem, koji smo dobili, ali smo ga zapravo izgubili. Sada se pojavio novi Tomislav Karadžić. Kokeza koristi političku moć. Ne dozvoljavamo da neko otima Zvezdi, a to se radi decenijama. Kokeza je nastavio putem Karadžića. Oglašavaju se fudbalski regioni, šta će, mučenici, kada im je tako naređeno. Kokeza ima iste mehanizme kao Tole ranje - rekao je Terzić, prenosi list Alo.

Tokom analize sitaucije u klubu, on je govorio i o prodaji igrača i oslanjanju na mlade snage:

- Mogao sam da tražim period od pet godina i da garantujem igranje Lige šampiona. Mnogo je urađeno za tri godine, a Zvezda je tada bila pred gašenjem... Problem nam prave spin majstori koji tvrde da je neosvajanje titule najveći problem. Crvenu zvezdu su sve vreme vodili veliki Zvezdaši, ali je klub sve ove godine devastiran. Da bi se vodio klub, nije dovoljna samo ljubav, već rad i energija. Mi smo to doneli. Prihvatam kritike za neosvajanje titule. Ne želim da svalim odgovornost na prethodnog trenera, nije u redu ni da se ja krijem iza njega - rekao je direktor kluba iz Ljutice Bogdana.

Terzić je ponovio da će od Upranovg odbora tražiti da Boško Đurovski ostane na klupi prvog tima, dok će sportski direktor Blažo Raosavljević dobiti novu ulogu u klubu.

Što se tiče njegovog ostanka u klubu tu nema dilemu.

- Neka dođe u klub neko kvalitetniji od mene, ako postoji. Veliki Zvezdaši su i sad u klubu - Džajić, Kule Aćimovic, Pižon, Ratomir Dujković... Svi imaju šansu da se kandiduju za skupštinu, da učestvuju u njenom radu, zašto se svi ne uključe? Niko od kritičara nije pokazao želju. A zašto niko od njih nije istupio 2014. godine, a sada se oglašavaju preko medija? Umesto da razmišljam o tome kako da napravim tim i obradujem zvezdašku javnost, moram da razmišljam kako da nabavljam pare i držim plafon koji pada - zaključio je Terzić, rekavši i da je dug kluba iz Ljutice Bogdana spušten na 25 miliona evra i da ima dokaze za to.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online