Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 02.06.2017.
03:34
M. Topalović - Vesti A

Moje srce za "damu"

Malo je srpskih fudbalera koji su u Evropi ostavili trag kao Darko Kovačević (43). Nemilosrdno je tresao mreže u dresovima Šefild Venzdeja, Real Sosijedada (dva "mandata"), Juventusa, Lacija i Olimpijakosa.

EPA/Ansa Falzone
Darko Kovačević

Za kraj klupskog fudbala ove sezone ostalo je finale Lige šampiona, a Kovačević je i te kako kompetentan da "najavi" duel Juventusa i Real Madrida, pošto je svojevremeno igrao za torinsku "staru damu", a dobro poznaje prilike u Španiji.

- Kao i u svakom finalu izrazitog favorita nema - iskren je Kovačević. - Sastaju se dva giganta, velika kluba i tima. Zasluženo su došli do finala i šanse su 50:50 odsto.

Zna se kome je naklonjeno srce Darka Kovačevića.

- Naravno da mi je draži Juventus, ali gajim i simpatije prema Realu na čijem kormilu je moj prijatelj Zinedin Zidan. Posle sjajne igračke karijere bere lovorike i kao trener. Juventus je željniji trofeja jer Real dugo vlada Evropom i pune su mu vitrine pehara.

Šta može da presudi?

- Kao i u svakom finalu jedan detalj, prekid, inspiracija pojedinca.

Svi misle da Juventus ima prednost na taktičkom planu.

- Poznato je koliko Italijani poklanjaju pažnje odbrani. Juventusova je najbolja na svetu i to ne treba smetnuti s uma, kao ni podatak da u napadu imaju vrsne igrače poput Iguaina, Dibale i Mandžukića. Opet, ako se zna da je Kristijano Ronaldo u špicu Reala, plus brojne zvezde, jasno je da nas čeka finale dostojno Lige šampiona.

Nezaboravni golgeter

Darko Kovačević je bio jedan od najboljih golgetera u svojoj generaciji. Ukupno je postigao 212 ligaških golova igrajući u pet različitih nacionalnih šampionata: nekadašnjoj Jugoslaviji (Proleter Zrenjanin i Crvena zvezda), Engleskoj (Šefild Venzdej), Španiji (Real Sosijedad), Italiji (Juventus i Lacio) i Grčkoj (Olimpijakos).
Za reprezentaciju naše zemlje je igrao od 1994. do 2004. godine i na 59 utakmica postigao 10 golova.

Grčki biznismen i gazda Olimpijakosa, Evangelos Marinakis, zvanično je postao i vlasnik Notingem Foresta, a Darko Kovačević je sportski direktor Olimpijakosa i Marinakisov savetnik.

- Predsednik je poslovan čovek, istinski zaljubljenik u fudbal i siguran sam da ćemo pomoći Notingemu, za koji je doskora branio Vladimir Stojković, da se izdigne iz prosečnosti. Ove godine je u poslednjem kolu izbegao selidbu u niži rang, što ne priliči bivšem šampionu Engleske i dvostrukom prvaku Evrope.

Kovaćević podržava Lemonisa

Sezonu je završio trener Takis Lemonis. Nije mu to bilo prvi put da radi u Olimpijakosu.
- Slede pregovori, ali verujem da će i u narednom periodu voditi ekipu. Poznajem ga iz igračkih dana. Uspešno smo sarađivali. Poznaje klub, mentalitet, zna kakve su obaveze i očekivanja. Maksimalno je posvećen poslu i verujem da je idealno rešenje - kaže Kovačević.

Kako na "dve stolice"?

- Marinakisu je Olimpijakos u srcu i sigurno je da će se više "baviti" crveno-belima. Ovo je važno leto posle sezone u kojoj se ne možemo zadovoljiti samo titulom prvaka u Grčkoj. Posebno smo podbacili u Evropi, što nije karakteristika Olimpijakosa. Menjali su se treneri i to je ostavilo traga, a posle eliminacije u Evropi usledili su razočaravajući rezultati u ligi. Bilo je i dosta problema zbog odlaganja utakmica, gubio se ritam... Ružna prošlost.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online