Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 02.06.2017.
03:34
M. Topalović - Vesti A

Moje srce za "damu"

Malo je srpskih fudbalera koji su u Evropi ostavili trag kao Darko Kovačević (43). Nemilosrdno je tresao mreže u dresovima Šefild Venzdeja, Real Sosijedada (dva "mandata"), Juventusa, Lacija i Olimpijakosa.

EPA/Ansa Falzone
Darko Kovačević

Za kraj klupskog fudbala ove sezone ostalo je finale Lige šampiona, a Kovačević je i te kako kompetentan da "najavi" duel Juventusa i Real Madrida, pošto je svojevremeno igrao za torinsku "staru damu", a dobro poznaje prilike u Španiji.

- Kao i u svakom finalu izrazitog favorita nema - iskren je Kovačević. - Sastaju se dva giganta, velika kluba i tima. Zasluženo su došli do finala i šanse su 50:50 odsto.

Zna se kome je naklonjeno srce Darka Kovačevića.

- Naravno da mi je draži Juventus, ali gajim i simpatije prema Realu na čijem kormilu je moj prijatelj Zinedin Zidan. Posle sjajne igračke karijere bere lovorike i kao trener. Juventus je željniji trofeja jer Real dugo vlada Evropom i pune su mu vitrine pehara.

Šta može da presudi?

- Kao i u svakom finalu jedan detalj, prekid, inspiracija pojedinca.

Svi misle da Juventus ima prednost na taktičkom planu.

- Poznato je koliko Italijani poklanjaju pažnje odbrani. Juventusova je najbolja na svetu i to ne treba smetnuti s uma, kao ni podatak da u napadu imaju vrsne igrače poput Iguaina, Dibale i Mandžukića. Opet, ako se zna da je Kristijano Ronaldo u špicu Reala, plus brojne zvezde, jasno je da nas čeka finale dostojno Lige šampiona.

Nezaboravni golgeter

Darko Kovačević je bio jedan od najboljih golgetera u svojoj generaciji. Ukupno je postigao 212 ligaških golova igrajući u pet različitih nacionalnih šampionata: nekadašnjoj Jugoslaviji (Proleter Zrenjanin i Crvena zvezda), Engleskoj (Šefild Venzdej), Španiji (Real Sosijedad), Italiji (Juventus i Lacio) i Grčkoj (Olimpijakos).
Za reprezentaciju naše zemlje je igrao od 1994. do 2004. godine i na 59 utakmica postigao 10 golova.

Grčki biznismen i gazda Olimpijakosa, Evangelos Marinakis, zvanično je postao i vlasnik Notingem Foresta, a Darko Kovačević je sportski direktor Olimpijakosa i Marinakisov savetnik.

- Predsednik je poslovan čovek, istinski zaljubljenik u fudbal i siguran sam da ćemo pomoći Notingemu, za koji je doskora branio Vladimir Stojković, da se izdigne iz prosečnosti. Ove godine je u poslednjem kolu izbegao selidbu u niži rang, što ne priliči bivšem šampionu Engleske i dvostrukom prvaku Evrope.

Kovaćević podržava Lemonisa

Sezonu je završio trener Takis Lemonis. Nije mu to bilo prvi put da radi u Olimpijakosu.
- Slede pregovori, ali verujem da će i u narednom periodu voditi ekipu. Poznajem ga iz igračkih dana. Uspešno smo sarađivali. Poznaje klub, mentalitet, zna kakve su obaveze i očekivanja. Maksimalno je posvećen poslu i verujem da je idealno rešenje - kaže Kovačević.

Kako na "dve stolice"?

- Marinakisu je Olimpijakos u srcu i sigurno je da će se više "baviti" crveno-belima. Ovo je važno leto posle sezone u kojoj se ne možemo zadovoljiti samo titulom prvaka u Grčkoj. Posebno smo podbacili u Evropi, što nije karakteristika Olimpijakosa. Menjali su se treneri i to je ostavilo traga, a posle eliminacije u Evropi usledili su razočaravajući rezultati u ligi. Bilo je i dosta problema zbog odlaganja utakmica, gubio se ritam... Ružna prošlost.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online