Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 03.06.2017.
19:53 >> 23:10h
Vestionline A

Ronaldo "zgazio" Juve: Real opet na krovu Evrope!

"Kraljevići" na krovu Evrope! Opet! Real je pobedom u finalu Lige šampiona protiv Juventusa - 4:1 (1:1) u Kardifu odbranio krunu najbolje ekipe Starog kontinenta, što je prvi put u istoriji LŠ da jedna ekipa dva puta uzastopno osvoji "ušati pehar" u novom formatu koji je startovao 1992. godine. Junak meča bio je magični Kristijano Ronaldo, koji je iz dve šanse postigao dva gola i dokazao da je najbolji fudbaler planete.

Reuters
Fudbaleri Reala slave novu titulu šampiona Starog kontinenta

Juve je razočarao! Imao je blistavu sezonu do finala, ali jednostavno na "Milenijumu" Real je bio superiorniji. Četa Masimilijana Alegrija je do finala primila samo tri gola, a u borbi za "ušati pehar" čak četiri. Real je blistavu sezonu krunisao sa novim trofejom najbolje ekipe Starog kontinenta, a Zinedin Zidan je pokazao da je trener za velika dela. Dva finala Lige šampiona i oba trofeja.

Kristijano Ronaldo oborio je nekoliko novih rekorda. Postigao je 600. gol u karijeri u svim takmičenjima, 500. za Real u eliti, dok se svojom četvrtom titulom izjednačio sa velikim rivalom Lionelom Mesijem, odnosno prestigao Klarensa Sejdorfa. 

Sve što je Juve uradio bio je fenomalan izjednačujući gol Marija Mandžukića u 27. minutu. Ronaldo je doveo Madriđane u prednost sedam minuta ranije posle odlične asistencije Karvahala. U prvih 45 minuta bila je ravnopravna borba, ali u nastavku dominacija Reala. Od starta drugog poluvremena, Madriđani su krenuli agilnije na gol, dok se "dama" opredelila da preti iz kontri, ali DIbala i Iguain nisu se videli na terenu.

Ključni trenutak meča dogodio se u 60. minutu, kada je Kazemiro jedan odpadak sa više od 30 metara poslao u mrežu Bufona. Lopta je udarila u petu Kediru, promenila pravac i prevarila legendarnog čuvara mreže. Taj primljeni gol kao da je razbio iluzije Torineza da mogu do krune, a lukavi fudbaleri Reala, samo tri minuta kasnije su kaznili smušenost italijanskog šampiona. Modrić je pošao po desnoj strani, a na pravom mestu bio je, a ko bi drugi, nego Ronaldo i tu je bio kraj. Konačanr ezultat postavio je rezervista Asensio u prvom minutu sudijske nadoknade.

Moral Juvea je pao, a "kraljevići" su kidisali na gol Bufona, koji i u trećem finalu nije uspeo da podigne pehar i pitanje je da li će mu se još koja šansa da se ukaže. "Dami" je ovo čak sedmo izgubljeno finale i opravdavaju nadimak "luzera u borbama za pehar".

Četvrti sudija ovog finala bio je naš najbolji sudija Milorad Mažić.

PROČITAJTE TOK MEČA I POGLEDAJTE SVE GOLOVE IZ KARDIFA!

90+4. minut - Kraj, Real je na krovu Evrope!

90+1. minut - GOOOOL, Asensio postiže i četvrti gol za Real, posle sjajnog prodora Marsela.

84. minut - Ramos je uspeo da prevari sudiju, koji je dodelio drugi žuti karton Kvadradu. Juve sa desetoricom.
82. minut - Sandro je imao dobru priliku za Juve, ali je šutirao tik pored gola.
74. minut - Juve kao da se predao, opasniji Madriđana, žele još koji gol.

63. minut - GOOOL, Kristijano Ronaldo drugom golom na meču donosi velikih dva gola prednosti za Madriđane.

60. minut - GOOOOL, Kazemiro sa 30 metara postiže gol. Lopta je pogodila u petu Kedira i malo prevarila Bufona. Oper "kraljevići" vode.

53. minut - Modrić pokušava sa 20 metara, ali je Bufon odlično intervenisao.
52. minut - Miran početak drugog poluvremena. Igra se oprezno na obe strane.
45+1. minut - Gotovo je prvo poluvreme.
31. minut - Kapiten Reala je dobio prvi žuti karton na meču.

27. minut - GOOOOL, Juventus je izjednačio, fantastičan gol Marija Mandžukića. Golčina!

19. minut - GOOOL, Ronaldo je postigao pogodak za Real iz prvog šuta Madriđana na gol Juventusa, Asistent je bio Karvahal, a Portugalac sa 14 metara vara Bufona. To je Real - prvi šut i gol. Lopta je malo zakačila Bonućija do puta do mreže.

18. minut - Nema uzbuđenja u Kardifu, Posle početnog pritiska Juvea, uspavanka na "Milenijumu".

7. minut - Miralem Pjanić je odlično šutirao sa 18 metara, ali je Navas sjajno intervenisao. Juve bolji na startu meča.

3. minut - Juve opasniji na početku meča. Već dva šuta na gol Kejlora Navasa.
1. minut - Utakmica je počela.

Trener Madriđana Zinedina Zidan imao je samo jednu dilemu, da li da šansu ukaže rovitom Geretu Bejlu ili Isku. Ipak se opredelio za Španca, koji je u odličnoj formi.

JUVENTUS: Bufon, Alves, Bonući, Kjelini, Barzalji, Sandro, Kedira, Pjanić, Mandžukić, Dibala, Iguain.

REAL MADRID: Navas, Karvahal, Ramos, Varan, Marselo, Kazemiro, Modrić, Kros, Ronaldo, Isko, Benzema.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online