Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 19.06.2017.
03:50
M. Topalović - Vesti A

Bogatiji posle svakog treninga

Ivan Tomić ga je pronašao u hodniku SC Teleoptik. Od tog momenta totalno se preokrenuo život Nikole Blekija Milenkovića (19). Posle godinu dana može se pohvaliti duplom krunom, pobedonosnim golom u finalu Kupa Srbije protiv najvećeg rivala Crvene zvezde (1:0), transferom u Fiorentinu vrednim 5,1 milion evra i učešćem na EURO U21 u Poljskoj!

M. Todorović
Upija znanje: Nikola Bleki Milenković

Nekome za takva ostvarenja treba čitav život! Ipak, njegova sportska priča puna je zanimljivosti. Posebno događaji koji su prethodili igrama u prvom timu "parnog valjka". U drugi plan bacio je internacionalce Balažica i Goguu. Inostrani angažman pronašao je posle samo 36 utakmica (tri gola) u Superligi Srbije!

U Humskoj i dalje zadovoljno trljaju ruke, jer je to jedan od najboljih transfera crno-belih u poslednjoj deceniji, s obzirom na to da je ceo iznos pripao Partizanu, ali mnogima i danas bude loše od pomisli da je transfer ostvaren gotovo slučajno, odnosno da je u pitanju bio splet srećnih okolnosti i "dobar nos" Ivana Tomića, bivšeg trenera Teleoptika.

Željko Pantić, autor emisije Partizanov vesnik, koja je emitovana na zvaničnom klupskom sajtu, ogorčeno je govorio o slučaju "Milenković".

- Omladinska škola Partizana je previdela Nikolu Milenkovića, i da to, kako god mi to ulepšavali, može da govori o jednom ozbiljnom stepenu korumpiranosti... Ozbiljnom stepenu sprege menadžera i stručnog dela, jer drugog objašnjenja nema. Kako to da igrač od pet miliona evra sa 18 godina nema profesionalni ugovor sa Partizanom i da Ivan Tomić, sticajem srećnih okolnosti, naleće na njega u hodnicima Teleoptika. Sve ostalo je istorija - zapitao se autor.

Zatim je dodao:

- Tomić je odlučio da tri meseca bude trener Teleoptika, pa je video Milenkovića. A šta da je prihvatio ponudu koju je tada imao da bude potpredsednik za sportska pitanja?! Transfer Milenkovića nije sistemsko rešenje, nego sticaj srećnih okolnosti.

Vredno uči italijanski

I dok Milenković danas vredno uči italijanski jezik, pošto je ugovor potpisao još 24. maja, priseća se sjajnih partija u Partizanu gde je potpuno stasao uz iskusnog Bojana Ostojića.
Srećna okolnost je što je selektor mlade reprezentacije Srbije Nenad Lalatović koji je, poput Milenkovića, igrao u defanzivi.

- Savetuje nas iz odbrane, pošto je igrao na toj poziciji i ima iskustvo. Bukvalno na svakom treningu naučim nešto novo. Upijam, jer sam svestan da imam ogroman prostor za napredak. Bogatiji sam posle svakog treninga - ističe stasiti Milenković.

- Upijam Lalatovićeve savete i uz njega samo mogu da budem još bolji.

Debi u A timu

Posle samo jedne utakmice u mladoj selekciji Nikola Milenković je debitovao za reprezentaciju Srbije! Pojavio se u timu na prijateljskoj utakmici u Kataru (0:3) kada je selektor Slavoljub Muslin sastavio selekciju od igrača iz domaćih klubova. Pod Lalatovićevom komadom igrao je za U20 i sada U21 reprezentaciji.

Da li Vas selektor nešto posebno savetuje ili poštuje ono što ste igrali u Partizanu?

- Ništa specijalno, ali nadograđujemo postojeće. Žestoka je konkurencija i još ne znam ni da li ću igrati, ali sam spreman da u svakom trenutku uskočim u tim.

Veliki su ciljevi i ambicije u Poljskoj?

- Nikoga se ne plašimo i to je najvažnije. Imamo titule iz mlađih kategorija. Znamo kako se dolazi do trona. Nadam se da ćemo ponovo biti na krovu Evrope. Daćemo sve od sebe, a to je osnovni preduslov pozitivnog rezultata.

Prekazi se čudi

Dževad Prekazi, trener u omladinskoj školi Partizana, bio je podjednako zatečen načinom na koji je Milenković stigao do prvog tima.
- Nemam objašnjenje zašto nije imao profesionalni ugovor sa Partizanom?! Njegov talenat je neko morao da vidi. Nije on odjednom iskočio. To dete je bilo tu, u klubu. Svako ima pravo na mišljenje, ali cela škola mora da donese pravu odluku da li je igrač za prvi tim ili nije. Da odgovornost ne bude samo na njegovom treneru. Možda ni Tomić nije očekivao da će Milenković da napravi ovakav bum, ali je pretpostavio da će biti nešto od njega za dve godine. Niko ne može da padne s Marsa - ističe Prekazi.

Firenca grad iz snova

Fiorentina ima novog trenera?

15 procenata od naredne prodaje dobiće Partizan

- Ništa se ne menja. Stefano Pioli je došao iz Intera i zamenio Portugalca Paula Sousu. U julu, kada počinju pripreme, idem u Firencu i ako se dokažem, a nadam se da hoću, igraću za Fiorentinu. Nema tu puno filozofije. Otišao je Gonzalo Rodrigez pa se pojavilo upražnjeno mesto u timu, ali će biti još pojačanja. Salsedo se vraća iz Gvadalahare, Di Majo iz Anderlehta, Oliveira, bek Penjarola, može da igra u sredini odbrane. Mlad sam i za očekivati je da postepeno ulazim u igru. Ipak je to jedna od najjačih svetskih liga sa fantastičnim napadačima.

Da li je Italija uvek bila u prvom planu?

- Oduvek sam želeo da igram na Apeninima. Želja, ne i opsednutost. Ispunila mi se i brže nego što sam očekivao.

Pa, baš u jedan od najlepših gradova?!

- Nije mi to najvažnije, mada svi znaju kakva je turistička atrakcija Firenca. Meni je najvažnije da sam u klubu koji posebnu pažnju poklanja mladim igračima i sa te strane sam prezadovoljan.

Tomić: "Zver" od igrača

Ivan Tomić, bivši fudbaler, direktor i trener Partizana, ali i igrač Rome, skenirao je Milenkovića za italijanske medije:

- Ima takve fizičke karakteristike da je - "zver"! Jak je i brz, što je retkost za fudbalera visokog 194 centimetra. Testovi koje smo radili pokazali su da u njegom mišićima ima dosta takozvanih belih vlakana, koja omogućavaju bržu kontrakciju mišića. Zna da "čita" igru, ume s loptom i smatram da je pred njim velika karijera - ocenio je Ivan Tomić koji se dugo nije oglašavao u javnosti.
Da li Bleki ima nedostataka?
- Jedini nedostatak je neiskustvo. Drugačije ne može ni da bude, jer mu je tek 19 godina. Prirodno je što Milenković još mora da se razvija, a Viola je napravila pun pogodak što ga je dovela. Firenca je pravo mesto za dalju karijeru, imajući u vidu da će tamo moći da se kreće stopama Jovetića, Ljajića i Nastasića. Potrebno je dati dečku vreme da se prilagodi italijanskom fudbalu, a znajući Nikolu neće mu dugo trebati. U Partizanu je brzo napredovao, poseduje jak karakter, igrao je večite derbije kao da je veteran i to su razlozi zbog kojih verujem u njega.
Na koga najviše podseća?
- Setite se kakav je bio Vidić, s tim što je Nikola viši od Nemanje. Ukoliko nastavi ovim putem, može da postane vrhunski štoper - smatra Ivan Tomić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online