Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 18.07.2017.
19:55 >> 23:03h
Vestionline A

Partizan sačuvao beogradsku zalihu, sledi Olimpijakos

Nisu crno-beli briljirali u dvomeču sa Budućnosti, ali je cilj ispunjen - prolazak u treću rundu kvalifikacija za Ligu šampiona i minimum još četiri meča u Evropi. U revanšu pod Goricom, Partizan je odigrao bez golova sa crnogorskim šampionom. U narednoj rundi, četa Miroslava Đukića igraće sa grčkim prvakom Olimpijakosom.

M. Todorović - Vesti
Uroš Đurđević, napadač Partizana, nije bio raspoložen u Podgorici

Očekivano, srpski šampion nije dozvolio iznenađenje u revanšu, ali navijače crno-belih može da brine jalova, loša igra Leonarda, Đurđevića i drugova. Da nije bilo rapspoloženog golmana Filipa Kljajića, crno-beli bi strepeli za prolazak.

Osim stative Vlaisavljevića u 35. minutu, do poslednjih 15-ak minuta meča, domaćin nije imao prilika, jalovo je napadao, a onda paklenih tri, četiri minuta za goste. Prvo je Mitrović u 79. minutu sa pet metara glavom posle kornera promašio prazan gol, da bi u naredne dve akcije, čuvar mreže Partizana sačuvao mrežu. u poslednjim trenucima susreta, kapiten Vulićević je sprečio da Podgoičani stignu do utešnog gola i Pirove pobede.

Partizan je bio opasniji u prvih 45 minuta, a najbolje prilike propustio je u finišu prvog poluvremena. U 41. minutu, Uroš Đurđević je izašao sam ispred golmana Mijatovića, ali je oklevao, pa mu je odlični čuvar mreže Podgoričana oduzeo loptu. U sledećem napadu, posle slobodnog udarca, Bojan Ostojić je bio najviši u skoku, ali je lopta udarila u stativu. U finišu, kada su domaćini igrali na sve ili ništa, bllo je nekoliko solidnih kontri srpskog šampiona, ali je zatajila završnica.

Cilj je ispunjen, ali brine igra, a samo nedelju dana ima do prvog meča sa Olimpijakosom u Humskoj. Grčki šampion je favorit, ali crno-beli nisu bez šansi, ali... Za nadu je potrebno mnogo više od onog prikazanog u 180 minuta sa skromnim plavo-belima iz Podgorice. Partizan će biti jači za Sejduba Sumu, koji je konačno stigao u Humsku posle prave latinoameričke sapunice.

PROČITAJTE TOK MEČA!

90+4. minut - Gotovo je, bez golova, Partizan je u trećem kolu!

90+3. minut - Vulićević izbija loptu sa gol linije.

83. minut - Nova velika šansa za Budućnost, ali je Kljajić opet spasio crno-bele.

81. minut - Domaćin igra na sve ili ništa, otvara se prostor za kontre crno-belih. Miletić je bio u dobroj prilici, ali je njegov šut izblokiran.

80. minut - Kljajić spasava Partizan.

79. minut - Posle kornera velika šansa za domaćina, ali je Mitrović puturao tik pored stative.

72. minut - Kako se utakmici bliži kraju, sve jaloviji pokušaji Budućnosti. Partizan blizu treće runde kvalifikacija za Ligu šampiona i dvomeča sa Olimpijakosom.

67. minut - Partizan napada, umalo autogol, ipak samo korner za goste.

60. minut - Partizan rutinski čuva prednost iz Beograda.
46. minut - Počelo je drugo poluvreme.
45+2. minut - Gotovo je prvo poluvreme, bez golova pod Goricom.

43. minut - Ovoga puta na drugoj strani, odlično je Ostojić odreagovao na centaršut, trznuo glavom, ali nije imao sreće da lopta uđe u mrežu.

41. minut - Đurđević je bio u odličnoj šansi, ali je oklevao, pa je odlični golman Mijatović uspeo da mu uzme loptu.

39. minut - Kosović je dobio žuti karton.

35. minut - Budućnost je bila blizu gola. Vlaisavljević je uhvatio volej, ali je stativa spasla Partizan. 

34. minut - Leonardo je raspoložen, domaći igrači na sve dozvoljene i nedozvoljene načine pokušavaju da zaustave "karioku".
21. minut - Solo prodor Jankovića, ali je preterao, lopta za Budućnost. Partizan zasad rutinski čuva prednost iz Beograda.
16. minut - Pritisak Budućnosti, dva uzastopna kornera, ali Kljajić i dalje bez posla.

15. minut - Odličan šut Mirkovića, ali je Kljajić odbranio.

14. minut - Đuričković pokušao, ali preko gola.

10. minut - Partizan napada, ali nema šanse. Miran početak meča.
6. minut - Nema uzbuđenje na startu.

1. minut - Utakmica je počela.

Tri strane tribine stadiona pod Goricom su krcate. Oko 10.000 gledalaca u glavnom gradu Crne Gore pratiće revanš drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ukoliko eliminišu Podgoričane, crno-beli će na megdan grčkom šampionu Olimpijakosu.

BUDUĆNOST: Mijatović, Tučević, Simović, Mitrović, Raspopović, Terzić, Hočko, Mirković, Camaj, Vlaisavljević, Nikač.

PARTIZAN: Kljajić, Vulićević, Ćirković, Ostojić, Miletić, Kosović, Everton, Đuričković, Janković, Leonardo, Đurđević.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online