Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 11.09.2017.
02:03
M. Topalović - Vesti A

Sa Partizanom i na kraj sveta

Zapadna Evropa je, obojena u crno-belo, na nogama! Veliki broj navijača Partizana iz Švajcarske i okolnih zemalja spreman je za invaziju na Bern, gde šampion Srbije 14. septembra startuje u Ligi Evrope protiv Jang Bojsa.

Lična arhiva
Uspomena iz Beograda: Raša Milovanović (levo) sa popularnim partizanovcem Mišom Tumbasom

- Ubeđen sam da će biti 4.000-5.000 pristalica koji će bodriti Đukićeve pulene - kaže poznati ugostitelj i navijač Partizana Raša Milovanović (47) iz Afultena, koji je lociran na sredokraći puta Cirih-Cug.

Vlasnik popularnog kafića Time out, koji egzistira 12,5 godina, od malih nogu je "zaražen" Partizanom.

- Rodom sam iz sela Vlaška kod Ćuprije. Ni sam ne znam koliko sam imao godina kada sam postao navijač Partizana. Verovatno od rođenja. To je sada već porodična tradicija. Verni navijači su i moji sinovi Damjan (12,5) i Andrija (9,5), koji su rođeni u Slovačkoj i Afoltenu.
Raša je među prvima nabavio vredne ulaznice.

- Kada igra Partizan cena nikada nije bitna! Za tri karte na istočnom sektoru C iskeširao sam 145 franaka. Inače, ne propuštam nijednu utakmicu crno-belih u Evropi, kada mi obaveze to dozvole. Štutgart, Milano... a da ne govorim o onima u Srbiji u vreme godišnjih odmora.

Samo Mance

Raša ne krije ko mu je omiljeni igrač.
- Odrastao sam uz golove Dragana Mancea i za mene će ostati najbolji svih vremena. Uopšte, ta generacija je bila zaista sjajna. Ne bih više nikoga izdvajao, ali zna se kakve su veličine bili Vukotić, Đurovski...

Lična arhiva
I decu naučio da vole crno-bele: Andrija i Damjan

Ima li nešto da vas muči, tišti?
- Eh... Iz Afoltena prijatelji idu organizovano u Bern na utakmicu, a ja moram sam sa decom!

Šta je razlog?!
- Škola! Tek oko 16.30 su slobodni i tada krećemo da iz svih grla bodrimo naše ljubimce i verujem da će ostvariti povoljan rezultat.

Najezda iz Nemačke

Raša je u kontaktu sa brojnim "grobarima" iz Zapadne Evrope.
- Imam puno prijatelja. Od 1986. sam u Švajcarskoj i logično je da sam stekao veliki broj prijatelja. Već sam se čuo sa nekima iz Nemačke i znam da će ta grupa krenuti u Bern sa sedam-osam automobila. Sjajno su se organizovali preko Fejsbuka i navijačkih grupa.

Inače, u Afoltenu je kolonija Srba.

- Simpatičan gradić sa 12.000 stanovnika u kojem je najmanje 500 Srba. Tu su mi brat, kum, komšija iz Ćuprije, ali najviše je ljudi koji vode poreklo iz Loznice, Krupnja, Valjeva i Republike Srpske - kaže Raša Milovanović i sa ponosom ističe:

- Kafić Time Out je omiljeno stecište zemljaka. Poseta varira zbog smena generacija, ženidbi, ali i razvoda. Iako u Afoltenu ima više navijača Crvene zvezde to nam ne smeta da se družimo i širimo srpstvo. Za našu dijasporu rezultati reprezentacije i klubova su najvažniji. Hvala bogu ovo je period velikih uspeha, pa imamo razloga da likujemo.

Partizan je u Grupi B Lige Evrope zajedno sa Dinamom iz Kijeva, Skenderbegom i Jang Bojsom.

Kosović šest meseci van terena

Loša vest za Partizan. Nebojša Kosović (22) pokidao je prednje ukrštene ligamente i očekuje ga pauza od šest meseci.
Kosović je povredu zaradio igrajući za reprezentaciju Crne Gore protiv Kazahstana u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.
On je već bio povređen ove sezone u dresu Partizana protiv Voždovca.

Za dan prodato čak 15.00 paketa!

Paketi ulaznica za tri utakmice koje će Crvena zvezda odigrati u grupnoj fazi Lige Evrope u sredu su pušteni u prodaju, a interesovanje koje vlada je nezabeleženo.

Crvena zvezda je na zvaničnom portalu objavila da je za nešto više od jednog dana, preko interneta, odnosno sajta iticket.rs, prodato 15.000 paketa! Neverovatna suma koja samo pokazuje da će crveno-beli u grupnoj fazi imati ogromnu podršku sa tribina.

Internet prodaja je i dalje u toku, a od petka je počela i prodaja paketa karata na blagajnama stadiona "Rajko Mitić".

Osim paketa karata, na blagajnama je od petka moguće kupiti i pojedinačne ulaznice za utakmicu protiv ekipe BATE Borisov.

U isto vreme (petak, subota, nedelja i ponedeljak), na blagajnama stadiona, vlasnici kupljenih sezonskih karata će na posebnom šalteru moći da besplatno preuzmu svoje pakete.

Crvena zvezda je H grupi Lige Evrope zajedno sa Arsenalom, Kelnom i BATE Borisovim, a u 1. kolu 14. septembra na "Marakani" dočekuje prvaka Belorusije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online