Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 28.09.2017.
17:55 >> 22:39h
Vestionline A

Zvezda naplatila dug posle 28 godina, Boaći projektilom doneo pobedu crveno-belima (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde upisali su prvu pobedu u grupnoj fati Lige Evrope pošto su u meču 2. kola grupe H savladali Keln na Rajn Energi stadionu sa 1:0 (1:0) lepim golom Ričmonda Boaćija u 30. minutu. Posle dva odigrana kola Zvezda je druga na tabeli sa četiri osvojena boda iza Arsenala koji ima maksimalan učinak jer je savladao BATE u Belorusiji sa 4:2. U narednom kolu srpski vicešampion će ugostiti klub iz Londona.

EPA-EFE/SASCHA STEINBACH
Boaći je previm torpedom "pocepao" mrežu na golu Kelna

Dugo je čekala Crvena zvezda trijumf u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja i dočekala je da "ubije dve muve jednim udarcem" jer se istovremeno osvetila Kelnu za eliminaciju u sezoni 1989/90 kada je nemački tim posle poraza u Beogradu od 2:0 trijumfovao pred svojim navijačima sa 3:0 golovima u završnici utakmice.

Trener Milojević je bio prinuđen da napravi jednu izmenu u odnosu na očekivani tim pa je umesto povređenog Rodića od prvog minuta zaigrao Gobeljić na poziciji levog beka i svoj posao je odlično odradio. A odlično su ono za šta su zaduženi radili i vezisti i napadači u prvih pola sata kada su pravili dar mar odbrani Kelna.

Prvi je gol mogao da postigne Kanga, ali se nije najbolje snašao oči u oči sa golmanom domaće ekipe. Ono što je on propustio naplatio je Boaći koji je u 30. minutu prelepim golom doneo vođstvo, a ispostaviće se i pobedu Crvenoj zvezdi.

Od momenta kada je poveo naš tim se povukao na svoju polovinu i vrebao šansu iz kontri, a u dva navrata su napadači kasnili na povratne lopte posle prodora Radonjića.

Drugo poluvreme je proteklo u potpunoj dominaciji Kelna čiji su igrači tri puta pogađali stativu gola golmana Borjana, ali naš narod kaže da sreća prati hrabre, a Zvezda je večeras bila hrabra pa je na kraju proslavila trijumf sa nekoliko hiljada svojih navijača na stadionu Rajn Energi.

Keln - Crvena zvezda 0:1 (0:1)

Boaći 30  

Stadion: Rajn Energi 

Gledalaca: oko 50.000

Sudija: Bas Nijhujs (Holandija)

Žuti kartoni: Olkovski, Horn (Keln) - Kanga, Babić, Gobeljić (Crvena zvezda)  

Keln (3-5-2): Horn - Mere (46 Bitenkur), Sorensen, Hejnc - Olkovski (76 Klemens), Oždžan, Leman, Jojić, Rauš, Jojić - Žirasi (46 Osako), Kordoba.  

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan - Stojković, Babić, Le Talek, Gobeljić - Donald, Krstičić (77 Račić) - Radonjić (73 Milić), Kanga, Srnić - Boaći (63 Pešić).

Od prvog do poslednjeg igrača svi su prućili svoj maksimum, a mora se priznati i da je naš vicešampion iskoristio to što se bundesligaš nalazi u velikoj krizi.

U sledećem kolu 19. oktobra Crvena zvezda će ugostiti Arsenal na stadionu "Rajko Mitić", dok će Keln gostovati u Belorusiji ekipi BATE Borisov.

Tok meča:

Drugo poluvreme

90+5. minut - KRAAAAAAAAAAAJ, Keln - Zvezda 0:1, prva pobeda crveno-belih u grupnoj fazi Lige Evrope

90+3. minut - Probao je Bitenkur, Borjan sigurno hvata loptu
90. minut - Igraće se još pet minuta, Borjan brani udarac Sorensena
89. minut - Šansa za Srnića, izblokirao ga je Sorensen
88. minut - Totalna domanacija Kelna, ali se Zvezda vešto brani
82. minut - Zvezda se uspešno brani, ali biće i dosta nadoknade izgubljenog vremena. Ostalo je sigurno još 13-14 minuta da se igra
80. minut - Donald je skoro dva minuta ležao na travi, igrači Kelna nisu hteli da izbace loptu u aut, a sudija da prekine meč
77. minut - Rauš šutira neometan sa distance, preko gola. Račić umesto Krstičića
74. minut - Još jedna stativa za Keln, sada je okvir gola pogodio Bitenkur
73. minut - Milić je zamenio Radonjića
70. minut - Nasaviće Babić sa čalmom na glavi
69. minut - Sudar glavama Kordobe i Babića, naš igrač je dobio ozbiljnu posekotinu i pitanje je da li će moći da nastavi utakmicu
66. minut - Ponovo Jojić pogađa stativu, sada udarcem sa distance, Borjan je ponovo bio savladan
63. minut - Pešić je zamenio strelca jedinog gola Boaćija, koji se žalio u više navrata na grčeve
60. minut - Probao je ponovo Boaći udarcem sa distance, video je da je golman Horn istrčao i probao je da ga lobuje, ali nije bio precizan

58. minut - Najbolja šansa za Keln, Jojić je savladao Borjana, ali je pogodio stativu

54. minut - Bitenkur šutira, Borjan brani

51. minut - Keln je preuzeo inicijativu, Zvezda vreba šansu iz kontri

 

 

47. minut - Ponovo Boaći kasni na povratnu Radonjića koji je opet probio po levom krilu
46. minut - Dvostruka izmena kod Kelna, ušli su Bitankur i Osako, a izašli su Žirasi i Mere. To znači da će se domači tim prebaciti na formaciju 4-4-2

Prvo poluvreme

45+2. minut - Završeno je prvo poluvreme, Keln - Crvena zvezda 0:1, strelac Boaći u 30. minutu. Crveno-beli su bolji rival i zasluženo vode, a mogli su makar do još jednog gola. Keln potpuno bezopasan u prvih 45 minuta. Ne valja to što tri igrača Zvezde imaju po žuti karton - Kanga, Babić i Gobeljić.

45. minut - Igraće se još dva minuta nadoknade

 

 

44. minut - Jojić je šutirao sa distance, lopta tik pored stative gola Borjana, bila je ovo najbolja šansa za Keln
41. minut - Korodba je pokušao udarcem sa distance, ali jako loše, ni blizu gola Borjana
35. minut - Šut je oprobao i Srnić, lopta ide pored gola, potom i radonjić na sličan način

30. minut -GOOOOOOOOOOL, vodi Zvezda 1:0, strelac je Boaći koji je pravim projektilom sa oko 25 metara savladao golmana Kelna

27. minut - Udarac Kange sa distance, brani Horn, bolje rešenje je bio da je dodao loptu usamljenom Boaćiju
26. minut - Boaći je oprobao udarac glavom, ali lopta odlazi pored gola
24. minut - Domaći tim gotovo bez prave akcije za pola prvog poluvremena
15. minut - Gužva u kaznenom prostoru Kelna posle kornera, malo je falilo da jedan domaći igrač savlada svog golmana
8. minut - Prodor Radonjića po levoj strani, ali loša povratna lopta na koju Boaći nije stigao da reaguje. Dobro je Zvezda počela, hrabro i bez respekta prema bundesligašu.

6. minut - Kakva šansa za Zvezdu, odlična akcija Le Taleka i Kange, ovaj drugi je izašao sam ispred golmana Kelna obišao ga, ali nije pogodio prazan gol pošto mu je lopta prešla preko noge

1. minut - Utakmica je počela sa centra je krenuo naš tim

 

 

Da ne bi došlo do kontakta dve grupe navijača policija je ispred stadiona napravila pravi "živi zid"

 

 

Nemačka policija je nekoliko dana pred utakmicu upozoravala navijače Crvene zvezde da će imati nultu toleranciju, ali neposredno pred početak meča bakljadu su napravile pristalice domaćeg kluba.

Fudbaleri Crvene zvezde će imati veliku podršku u Kelnu, pored navijača iz Srbije na stadionu Rajn Energi je i nekoliko stotina naših iseljenika. Pogledajte odakle su sve došli.

Tokom dana bilo je sukoba dve grupe navijača, a policija je upotrebila silu kako bi to sprečila

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online