Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 17.10.2017.
05:22
Vestionline, Sputnjik A

Ambasador Čepurin Srbima za bazu predložio jedan od najlepših gradova Rusije

Fudbalska reprezentacija Srbije učestvovaće na predstojećem Svetskom prvenstvu u Rusiji pošto je kvalifikacije završila na prvom mestu u grupi D ispred Republike Irske, Velsa i Austrije. Tek početkom decembra biće poznato protiv koga i u kojim gradovima će naša selekcija igrati na Mondijalu pa će u skladu sa tim biti odabrana baza.

M. Todorović - Vesti
Rusi se nadaju da će Srbi ostati u gostima punih mesec dana

Nedavno je selektor Muslin najavio da bi "orlovi" mogli da odsednu u centralnom delu Rusije u jednom od tri grada - Kazanju, Samari ili Nižnjem Novgorodu, ali ambasador ove zemlje u Srbiji Aleksandar Čepurin ima drugačiji predlog.

- Danas je osam meseci do početka svetskog šampionata koji će se održati 14. juna na stadionu Lužnjiki u Moskvi.Trudili smo se da na svaki način pomognemo srpske fudbalere. Navijali smo za njih. Na dan utakmice između Srbije i Gruzije bio sam na putu u Suboticu. Kad sam stigao, počelo je drugo poluvreme. Ostali smo zajedno sa srpskim prijateljima koji su nas dočekali u Subotici da pogledamo drugo poluvreme. Bili smo zabrinuti, navijali smo, popili smo svu votku u mojoj sobi i na kraju je Srbija pobedila. Šalim se, naravno, a ako ćemo ozbiljno mislim da je srpsko učešće na Svetskom prvenstvu sjajna novost. Želim Srbiji veliki uspeh. Mislim da ima dobre igrače i da joj treba sreća. Prvenstvo će se održavati u 11 gradova Rusije a fudbaleri će boraviti u dvadesetak baza. Nadamo se da će srpski fudbaleri provesti u Rusiji čitav mesec, od 14. juna do 15. jula, do kraja prvenstva, samog finala.

Jedna od baza za trening se nalazi u Jaroslavlju, divnom gradu na obali Volge, 130 kilometara od Moskve. Smatramo da bi Srbi obavezno tamo trebalo da treniraju zato što je to blizu aerodroma, a uz to na pola puta nalazi se Troice-Sergijeva lavra, centar Ruske pravoslavne crkve. Tako da usput mogu da svrate na koji minut. U ovom slučaju, za srpski tim Božja pomoć nije na odmet - kazao je Češurin u opširnom intervjuu za Sputnjik.

Jaroslavlj je takođe bio jedan od gradova kandidata za odigravanje nekoliko mečeva Svetskog prvenstva, ali je bio poslednji koji je ispao iz konkurencije. Svetsko prvenstvo je na programu od 14. juna do 15. jula sledeće godine, a za sada su poznata 23 učesnika i čeka se još devet da bi spisak bio kompletiran.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online