Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 20.11.2017.
11:57
Tanjug A

Liga šampiona: "Meč lopte" za Šahtjor, Bešiktaš, Real i Liverpul

Fudbalerima Šahtjora i Bešiktaša sutra je potreban samo remi protiv Napolija, odnosno Porta, a Realu i Liverpulu pobede nad APOEL-om i Seviljom kako bi kolo pre kraja obezbedili plasman u osminu finala Lige šampiona.

EPA/SEDAT SUNA
Duško Tošić

Ukrajinci imaju težak zadatak u Napulju protiv jednog od najefikasnijih timova Evrope, ali na gostovanje putuju sa dozom rasterećenosti jer imaju čak šest bodova više i trijumf u prvom međusobnom duelu (2:1). Napoli Nikole Maksimovića je pred imperativom pobede ako želi da zadrži šanse za prolaz dalje, a za to je napravio dobru uvertiru pobedom nad Milanom (2:1) u Seriji A. Jedno je sigurno, na krcatom i vrućem "San Paolu" Napolitanci su favoriti protiv skoro svih ekipa iz Evrope, pa tako i protiv Šahtjora. 

U drugom meču Grupe F, Mančester siti u sjajnoj formi "odrađuje" posao protiv totalnog autsajdera Fejenorda, kao siguran učesnik osmine finala Lige šampiona. 

Odlični Bešiktaš, čiji je član srpski reprezentativac Duško Tošić, pred svojim navijačima u bučnom Istanbulu u duelu sa Portom ima priliku da proslavi prolaz u nokaut fazu. Turski šampion ima velikih 10 bodova i remijem ne mora ni da se osvrće na sudar Monaka i Lajpciga u Monte Karlu, u okviru Grupe G. 

Prvak Evrope Real ide na Kipar da osveži sećanja APOEL-u na najveći uspeh u istoriji kluba, kada su se dva tima sastala u četvrtfinalu Lige šampiona pre pet i po godina. Madriđani imaju "meč loptu" za prolaz.

Najzanimljivija situacija je u Grupi E, gde samo tri boda deli prvoplasirani Liverpul od trećeplasiranog Spartaka iz Moskve. Direktan sudar u Andaluziji između Sevilje i Liverpula mogao bi umnogome da otkloni neke stvari. Engleski klub bi pobedom stigao do nokaut faze, čemu se nada i Spartak jer u tom slučaju može do drugog mesta, ukoliko slavi u Moskvi nad Mariborom. 

Raspored utakmica Lige šampiona u utorak 

Grupa E: (18.00) Spartak Moskva - Maribor, (20.45) Sevilja - Liverpul. 

Tabela: Liverpul 8, Sevilja 7, Spartak 5, Maribor 1. 

Grupa F: (20.45) Napoli - Šahtjor, (20.45) Mančester siti - Fejenord.

Tabela: Mančester siti 12, Šahtjor 9, Napoli 3, Fejnord 0. 

Grupa G: (18.00) Bešiktaš - Porto, (20.45) Monako - Lajpcig. 

Tabela: Bešiktaš 10, Porto 6, Lajpcig 4, Monako 2.

Grupa H: (20.45) Borusija Dortmund - Totenham, (20.45) APOEL - Real Madrid. 

Tabela: Totenhem 10, Real Madrid 7, Borusija 2, APOEL 2. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online