Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 22.11.2017.
02:00
Ž. Mutavdžić i B. Sekulić A

Veliko srce Miloša Ninkovića

Veliki na terenu, još veći van njega. Nekadašnji srpski reprezentativac Miloš Ninković pravi je ambasador Srbije u dalekoj Australiji. Prošle sezone najbolji fudbaler elitne A lige pokazao je da ne zaboravlja odakle je, da je mislima u otadžbini, da želi da pomogne onima kojima je to neophodno. On će 7. decembra u Sidneju u srpskom restoranu Madera da organizuje humanitarnu večeru za bolesnu decu Srbije.

M. Todorović - Vesti
Pravi ambasador Srbije u Australiji: Miloš Ninković

- Sa prijateljima organizujem humanitarnu manifestaciju u saradnji sa fondacijom "Budi human". Za samo sedam dana prodato je svih 180 karata i sada mi je krivo što nismo uzeli neku veću salu. Iskreno, nisam očekivao ovakvo interesovanje. Žao mi je što neće biti mesta za sve koji su želeli da dođu - rekao je Ninković za "Vesti".

Imali li druženja sa brojnom srpskom dijasporom u Sidneju?

Bravo, Andrija

U šampionatu Australije igra još jedan Srbin, Andrija Kaluđerović, koji blista na startu sezone u dresu Velingtona. Iskusni napadač postigao je već pet golova i trenutno je drugi strelac A lige.
- Drago mi je zbog Andrije. Mislim da njegova ekipa nije imala ni sreće u nekim utakmicama, ali smatram da imaju kvalitet za top 6 i plej-of - kaže vezista Sidneja.

- Kod nas Srba uvek ima nekih dešavanja, ali sada kada je počela sezona imam veoma malo slobodnog vremena pa je teško negde da se ode.

Opet ste na čelu šampionata Australije, a u derbiju kola protiv Njukasla postigli ste i prvenac u sezonu? Kakvi su utisci posle pobede i postignutog gola?

- Uvek je lep osećaj kad se postigne gol, ali najbitnije je da smo pobedili i da smo se vratili na prvo mesto.

Kako biste ocenili formu sada u odnosu na isti period prošle godine?

- I pre početka šampionata znao sam da će za mene ova sezona biti teža, jer sam prošle godine bio najbolji igrač lige i normalno je da sada svi više pažnje obraćaju na mene. Generalno, celoj ekipi je teže ove godine jer protiv nas svi igraju kao da je finale.

Prošle sezone vam je glavni rival za titulu bio Melburn Viktori, sada je u prvi plan iskočio Njukasl. Iznenađenje ili ne?

Iznenađen sam odlaskom Muslina

Iako u dalekoj Australiji, Ninković prati dešavanja u srpskom fudbalu, posebno Crvenu zvezdu i reprezentaciju.
- Pratim koliko mi obaveze dozvoljavaju. Što se tiče Zvezde vidim da guraju odlično, i bez obzira na to da li će proći u narednu rundu Lige Evrope, mislim da su napravili veliki uspeh. Veoma sam iznenađen odlaskom Muslina, jer nas je on odveo na veliko takmičenje posle osam godina, ali ne znam pravi razlog. Ne bih da ulazim u to, jer stvarno ne znam zbog čega je došlo do razlaza - istakao je Ninković.

- Ne verujem da će Njukasl još dugo da izdrži u samom vrhu. Iako je Melburn Viktori slabije startovao i dalje mislim da je on naš najveći protivnik u borbi za krunu.

Ima li više publike sada nego prošle sezone?

- Uglavnom je isto kao prošle godine. Imali smo dosta utakmica radnim danima tako da je to ovde malo problem, ali kako sezona odmiče biće više gledalaca, a najviše, očekivano, kada počne plej-of i borba za titulu.

Kako su Oziji ispratili odlazak reprezentacije na Svetsko prvenstvo u Rusiji?

- Meni se čini da nije bilo euforije, ali sigurno da je to veliki plus za njihov fudbal iako mislim da su ranijih godina imali mnogo kvalitetniju reprezentaciju - zaključio je Ninković za "Vesti".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online