Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 07.12.2017.
18:31
Vestionline A

Poraz koji opominje: Partizan zbog grešaka izgubio u Kijevu

Fudbaleri Partizana su porazom završili takmičenje u grupnoj fazi Lige Evrope. U poslednjem kolu grupe B oni su u Kijevu izgubili od Dinama 4:1 (3:1).

M. Todorović - Vesti
Teofilus Solomon u duelu sa Kijevljanima

Bio je to poraz koji ne boli, ali opominje. Već ranije su oba kluba obezbedila plasman u šesnaestinu finala, pa je ovo bila borba za prvo mesto. Zbog toga se čini da je crno-belima opomena došla u pravo vreme, jer su videli gde greše.

A greše mnogo u odbrani, jer su Kijevljani sva tri gola u prvom poluvremenu postigli prilično lako. Svaki put je odbrana srpskog šampiona lako ispala, a igrači su bespotrebno tražili ofsajd.

Imali su crno-beli svoje šanse. Prvi su zapretili i to u čevrtom minutu kada je Luiz pogodio prečku. Odličnu šansu su u nastavku imali Pantić i Tavamba, ali je golman domaćih oba puta odlično reagovao.

Dinamo - Partizan 4:1 (3:1)

Stadion: "Olimpijski" u Kijevu.

Sudija: Pavel Gil (Poljska).

Strelci: 1:0 Morozjuk (6), 2:0 Moraeš (28), 3:0 Moraeš (31), 3:1 Jevtović (45+3. iz penala), 4:1 Moraeš (76. iz penala).

Dinamo: Buščan, Kedziora, Hačeridi, Kadar, Pivarić (od 65. Garmaš), Šepelijev, Bujalski, Morozjuk, Šaparenko (od 77. Besledin), Cigankov (od 83. Gonzalez), Žunior Moraeš.

Partizan: Stojković, Vulićević, Nemanja R. Miletić, Mitrović, Nemanja G. Miletić, Everton (od 77. Đuričković), Jevtović, Pantić, Suma, Tavamba, Solomon (od 65. Ožegović).

Žreb šesnaestine finala će se održati u ponedeljak, a dodatni problem za trenera Miroslava Đukića je što u prvom meču na proleće neće moći da računa na Evertona Luiza i Nemanju R. Miletića. Obojica su dobili po žuti karton.

Danas se dogodio incident kada su u Kijevu pretučena dva člana Partizanove ekspedicije.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

TEKSTUALNI PRENOS MEČA

90. minut - Kraj utakmice.
89. minut - Đuričković je dobio žuti karton.
83. minut - Poslednja izmena u Dinamu. Izašao je Cigankov, a ušao Paragvajac Gonzalez.
77. minut - Izmene na obe strane. Kod Dinama je izašao Šaparenko, a ušao Besledin. Kod Partizana je izašao Everton, a ušao Đuričković.

76. minut - Penal za Dinamo. Miletić je oborio Cigankova u šesnaestercu, a sudija je odmah pokazao na belu tačku. Moraeš je bio siguran izvođač najstrože kazne i povećao na 4:1.

65. minut - Prva izmena u Partizanu. Ušao je Ožegović, a izašao je Solomon.  Izmena i kod Kijevljana. Izašao je Pivarić, a ušao Garmaš.
62. minut - Prvi žuti karton kod domaćih je dobio Morozjuk.

58. minut - Odlična šansa za Partizan. Jevtović je prošao po desnoj strani, ubacio pred gol, tamo je bio Tavamba. Ovaj je šutirao sa pet metara, ali je lopta pogodila golmana u glavu.

50. minut - Pantić je oprobao šut iskosa, ali je golman Buščan bio na mestu.
48. minut - I Nemanja R. Miletić je dobio žuti karton, pa neće igrati naredni meč u Evropi.
46. minut - Nastavljena je utakmica. 
45+3. minut - Kraj prvog poluvremena. Vode Kijevljani 3:1.

45+3. minut - Penal za Partizan. Suma je oboren u šesnaestercu, a sudija se nije dvoumio. Najstrožu kaznu je izveo Jevotivić i smanjio na 3:1.

45+1. minut - Šeparenko je istrčao kontru po levoj strani, ali je pogodio spoljni deo mreže.
40. minut - Prvi žuti karton na utakmici je dobio Everton. Partizanov fudbaler neće moći da igra prvi meč šesnaestine finala.

31. minut - GOOOL, 3:0 za Dinamo i opet je strelac Moraeš.

28. minut - GOOOL, 2:0 za Dinamo. Strelac je Moraeš. Fudbaleri Partizana su signalizirali ofsajd, ali je sve bilo čisto.

19. minut - Posle jednog duela, Everton se požalio na povredu. Ipak, posle ukazane lekarske pomoći vratio se na teren. Trener Đukić može da odahne.
11. minut - Primljeni gol nije demotivisao igrače Partizana. Solomon je oprobao šut, ali je golman Buščan bio na mestu. 

6. minut - GOOOL 1:0 za Dinamo, strelac je Morozjuk.

4. minut - Već na startu je mogao da se promeni rezultat. Everton Luiz je je oprobao šut iz daljine, ali je pogodio prečku.

1. minut - Počela je utakmica.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online