Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 07.02.2018.
06:15
P. Bajić - Vesti A

"Vesti" u Sloveniji: Možemo da se pogledamo u oči

Mene su učili da od svega onog što je trebalo da bude i što je moguće da se dogodi na kraju je ono što mora da bude - rekao je selektor reprezentacije Srbije Goran Ivančić, na pitanje kako je potpuno mirno, tek sa blagim osmehom na samom kraju, ispratio duel Slovenije i Italije, u trećem, poslednjem kolu Grupe A, koji je i našem nacionalnom timu doneo plasman u četvtrfinale Evropskog prvenstva u Sloveniji.

P. Bajić
Ne smemo da stanemo: Selektor Goran Ivančić

Na turnir u Ljubljani "orlovi" su ispraćeni sa dosta zadrške, nepoverenja da bi značajno promenjen tim u odnosu na onaj, predvođen Acom Kovačevićem, koji je osvojio četvrto mesto na kontinentu pre dve godine u Beogradu mogao da uradi nešto više u Grupi A.

Ipak, tako nisu mislili Ivančić i njegovi izabranici, pa su "iščupali" bod protiv domaćina u poslednjem minutu (2:2), a potom propustili priliku da savladaju i favorizovanu Italiju (1:1), svakako najveće razočaranje dosadašnjeg toka turnira.

Čim je završen susret sa "azurima", počele su kalkulacije, a Goran je još tada, staloženo, mirno, svojstveno onima koji su odrasli na prostorima Vojvodine, objašnjavao kako nema razloga za nervozu, brigu, strah.

Takođe, iza njega je značajno iskustvo jer je u trenerskoj karijeri osvajao šampionske titule sa Nišom i beogradskim Marbom, predvodio ih na evropskoj sceni i bio pomoćnik ranijih selektora "plavih" i "orlova", Gorana Savićevića i Kovačevića.

- Mi smo uradili sve što je bilo do nas, mogli smo da se pogledamo u oči po završetku druge utakmice i to je dovoljno. Nema nikakve koristi od toga da se nerviramo zbog nečega što ne zavisi od nas, niti da lupamo glavu raznim pričama. Pitali su me da li će se rivali dogovoriti, ali ja nisam verovao u to i stalno sam ponavljao da bi tako nešto bilo pogubno po naš sport. Na kraju, srećan sam bio zbog našeg prolaska, ali i Slovenije. Još na žrebanju smo njihov selektor Andrej Dobovičnik i ja poželeli da zajedno odemo u nokaut fazu i to se i dogodilo - rekao je Ivančić.

A kada se spusti zavesa i na tu nokaut fazu, prođe još jedan šampionat, ostaje pitanje o tome šta i kako dalje.

- Naravno, ne smemo da stanemo. Na ovom EP je debitovalo dosta igrača, imali smo brojne probleme pre početka i nismo spremni kako bismo želeli. Kada se sve završi, pred nama je mnogo novih obaveza, analiza, ispravljanja onog što nije dobro. Seniorski tim očekuju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2020. godine, ali ključ svega je veća baza. Radićemo na tome da uključimo još više mladih igrača, neki od njih su već bili sa nama, kako bismo imali stabilan tim na duži period. Kvalitet rada u regionima i u mlađim selekcijama, što su akcije koje već postoje i potrebno je da se unaprede, biće od presudnog značaja. Uveren sam da će pravi rad dati željeni rezultat - zaključio je Ivančić.

2 remija su imali naši futsaleri u grupi

Život sa smislom

Na pitanje da li je rečenica sa početka teksta njegov životni moto, Goran se nasmejao i rekao da je to nešto što jeste bitno, ali da je njemu omiljena druga poruka.

- Mogu da kažem da je moj životni moto: "Smisao života je život sa smislom" - poručio je Ivančić i dodao da je posle nešto više od 15 meseci na klupi reprezentacije Srbije siguran da ima smisla ceo projekat u koji je ušao sa saradnicima.

Portugalci najubedljiviji

Grupa A - Rezultati: Slovenija - Srbija 2:2, Srbija - Italija 1:1, Slovenija - Italija 2:1. Tabela: 1. Slovenija 4, 2. Srbija 2, 3. Italija 1.
Grupa B - Rezultati: Rusija - Poljska 1:1, Poljska - Kazahstan 1:5, Kazahstan - Rusija 1:1. Tabela: 1. Kazahstan 4, 2. Rusija 2, 3. Poljska 1.
Grupa C - Rezultati: Portugal - Rumunija 4:1, Rumunija - Ukrajina 2:3, Ukrajina - Portugal 3:5. Tabela: 1. Portugal 6, 2. Ukrajina 3, 3. Rumunija 0.
Grupa D - Rezultati: Španija - Francuska 4:4, Francuska - Azerbejdžan 3:5, Azerbejdžan - Španija 0:1. Tabela: 1. Španija 4, 2. Azerbejdžan 3, 3. Francuska 1.
Četvrtfinale: Srbija - Kazahstan, Slovenija - Rusija (sinoć), Portugal - Azerbejdžan, Ukrajina - Španija (danas).



 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online