Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 21.02.2018.
16:34 >> 20:26h
Vestionline A

"Armejci" idu dalje, ali Zvezda ima za čim da žali: Pešić i Ben promašili osminu finala (VIDEO)

Jedan gol za 180 minuta bespoštedne borbe bio je dovoljan CSKA da eliminiše Crvenu zvezdu. U osminu finala ide bolji, iskusniji, zreliji tim, ali četa Vladana Milojevića ima za čim da žali. Ipak, posle 25 godina ovo je najveći uspeh za klub sa Marakane koji je pokazao da može da igra ravnopravno sa redovnim učesnikom Lige šampiona prethodnih sezona.

EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV
Suze Aleksandra Pešića i tuga Vujadina Savića posle eliminacije iz Evrope

Do 81. minuta, "armejci" su dominirali, imali kontrolu meča u svojim nogama, nadigrali crveno-bele, ali u finišu Zvezda je imala dve kolosalne šanse koje nije iskoristila pa je morala da završi ovosezonsku uspešnu evro odiseju. Ulaskom Slavoljuba Srnića, do tada jalovi napad srpskog vicešampiona se trgao. Brzonogo krilo je prošlo po desnoj strani, domaći su mislili da je ofsajd, zastavica nije podignuta, a Aleksandar Pešić postaje tragičar. Sa tri, četiri metra najbolji strelac šampionata Srbije promašio je loptu u situaciji kada je Akinfejev bio u bezizlaznoj situaciji.

U poslednjem minutu meča Ben je mogao do gola, ali je napadač sa Komorskih Ostrva trapavo zahvatio loptu koja je prohujala pored stative. U ovako tvrdom meču, dve velike šanse su mnogo, morale su da se realizuju kao i ona Radonjićeva u prvom meču na Marakani.

CSKA je bio zreliji, napadao, a gol odluke postigao je Alan Džagoev u poslednjim trenucima prvog poluvremena. Pre toga je sudija Souza iz Portugala možda pogrešio kada nije dosudio igranje rukom Marija Fernandesa, a u nastavku akcije Vitinjo i Kučaev su kreirali akciju iz koje je jedan od najboljih ruskih fudbalera matirao odličnog Milana Borjana

U nastavku su se očekivali napadi Zvezde, ali ih nije bilo sve do 81. minuta. CSKA je stvarao šanse, a Borjan je u nekoliko navratta spasao svoj tim. Čini se da je Milojević kasno ubacio sveže snage, videlo se da fali kreacije u sredini, da je odlazak Gelora Kanga napravio "rupu" na sredini terena. Ulaskom Srnića i u finišu Adžića, crveno-beli su bili mnogo opasniji, ali opet je zatajila realizacija. Takođe, ispostavilo se da je neigranje Ričmonda Boaćija zbog povrede bio veliki hedikep za lidera Super lige Srbije koji se sada okreće borbi za titulu.

Tako blizu, a tako daleko...

CSKA - CRVENA ZVEZDA 1:0 (1:0)

Strelac: Alan Džagoev u 45+1.

Stadion: VEB Arena. Gledalaca: 18.000. Sudija: Žorž Souza (Portugal)

CSKA: Akinfejev - V. Berezucki, Ignaševič, Vasin (od 26. Nababkin) - Fernandes, Natho, Vitinjo (od 77. Milanov), Kučaev, Džagoev - Vernblum, Musa.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković, Savić, Le Talek, Rodić - Jovičić (od 88. Račić), Donald (od 78. Srnić) - Ben, Krstičić, Radonjić (od 88. Adžić) - Pešić.

PROČITAJTE TOK MEČA!

90+3. minut - Utakmica je završena. Jedan, ali vreda gol je odlučio pobednika.
90. minut - Kakva šansa za Zvezdu, Ben loše šutira, pored gola.
88. minut - Luka Adžić je pokušao da prođe, ali nikog nije bilo u sredini.
84. minut - Traže crveno-beli penal, ali Souza odmahuje rukom. Nije bilo igranja rukom ignaševiča.
83. minut - Ben je sapleten, Kučaev je dobio žuti karton, ali preko 30 metara je slobidan udarac od gola Akinfejeva.
81. minut - Au, kakva šansa za Zvezdu, Pešić sa tri, četiri metra nije ubacio loptu u mrežu posle centaršuta Srnića. Neverovatna šansa za goste.
78. minut - Radonjić šutira sa 25 metara, ali slabo je to za Akinfejeva. Srnić ulazi umesto Donalda. Milojević pojačava napad.
73. minut - Pešić je bio u dobroj prilici, ali loše je zahvatio loptu neprimetni napadač Zvezde. Zanimljivo, Milojević još bez izmene.
71. minut - Donald greši, Musa šutira, Borjan na pravom mestu. Jalova Zvezda, bez akcije u nastavku.
69. minut - Stojković dobija žuti karton zbog oštrog starta.
66. minut - Berezutski dobija žuti karton zbog faula nad Radonjićem.
64. minut - Borjan fenomenalno interveniše posle šuta Džagoeva. U šutevima 18:3 za domaćine, zasluženo vođstvo ruskog vicešampiona.
62. minut - Nema opasnosti po gol CSKA posle slobodnog udarca Bena.
58. minut - Odličan šut Vitinja, preko gola. Dobra prilika za "armejce", koji se ne brane nego napadaju. Zvezda loše u napadu, bez ideje.
56. minut - Borjan izleće i prekida opasnu kontru domaćina. Mnogo bolji fudbal u nastavku.
53. minut  - Ben je bio u dobroj prilici, ali je svirtan ofsajd. Zvezda krenula ofanzivnije.
46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

45+1. minut - GOOOL, u poslednjim trenucima prvog poluvremena, pala je koncetracija fudbalerima Zvede, Alen Džagoev sa pet metara lako je savladao Borjana posle asistencije Kučaeva. Šteta za crveno-bele, pali su u poslednjim trenucima prvih 45 minuta. Sada moraju crveno-beli da napadnu goste, nem više čekanja. Da li je golu prethodila igra rukom Fernandesa?

44. minut - Vitinjo je šutirao sa 25 metara, ali preko gola.
40. minut - Ben i Pešić upropostili sjajnu priliku za gol. Kontra 3:2, ali... Zvezda ravnopravan rival favorizovanim "armejcima".
36. minut - Ben je loše šutirao, daleko pored gola. U udarcima 9:3 za domaćina, a ka golu je 1:0. Tvrdo kao i u Beogradu, jedan gol verovatno rešava sve.
35. minut - Najveća šansa na meču, Kučaev je šutirao, tik pored gola Borjana.
29. minut - Musa pokušava, ali lako je to za odličnog Borjana.
26. minut  - Nababkin ulatzi umesto povređenog Viktora Vasina. Prva izmena na meču. Gužva u petercu Zvezde, Džagoev pada, ali nema ništa od penala.
25. minut - Kontra Zvezde, Ben je pao, ništa sudija nije svirao, Radonjić očajan u realizaciji.
23. minut - Ben je pogrešio, ali je Stojković ispravio njegovu neopreznost.
21. minut - Krstičić je izblokiran, bila je to solidana prilika za crveno-bele. Pre toga je Radonjić dobro prošao, ali nije bilo završnog pasa ka Pešiću.
18. minut - Musa u ofsajdu, Zvezda nikako da spoji nekoliko dobrih pasova. Presing igrača CSKA remeti igru gostiju.
15. minut - Domaćin je preuzeo inicijativu, ali bez prilika. Igra se oprezno sa obe strane, kao i na "Marakani".
9. minut - Musa je bio u šansi, ali sjajni Milan Borjan pravovremno izlazi i spasava svoj tim.
6. minut - Nema uzbuđenja na startu ni pritiska "armejaca". 

1. minut - Utakmica je počela. Čuju se navijači Zvezde, ima ih oko hiljadu potpomognuti sa tifozima Spartaka, popularne "Fratrije". Ben odmah beži štoperima domaćina, ali je lošu završnicu imao napadač sa Komorskih Ostrva.

 

 

 

 

Temperatura je -12, na stadionu ima oko 15.000 gledalaca.

 

 

 

VEB arena je pod ledom, temperatura -10, ali je organizator učinio sve da koliko-toliko pripremi teren pred revanš šesnaestine finala Lige Evrope. Trenutno, oko sedam, osam hiljada gledalaca. Stadion neće biti pun, ali se očekuje oko 15.000 navijača, od toga bar 1.000 onih koji će da navijaju za srpski tim. "Delijama" su se pridružili i navijači Spartaka.

 

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online