Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 10.03.2018.
13:19 >> 14:02h
Vestionline, Tanjug A

Jedan debitant i jedan povratnik: Krstajić objavio spisak reprezentacije za prijateljske mečeve

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za prijateljske utakmice protiv Maroka i Nigerije na kojem je debitant Vujadin Savić iz Crvene zvezde, kao i povratnik Dušan Basta iz Lacija.

M. Topalović
Selektor Srbije Mladen Krstajić

Na spisku se nalaze 24 igrača:

Golmani: Vladimir Stojković (Partizan), Predrag Rajković (Makabi), Marko Dmitrović (Eibar).

Odbrana: Branislav Ivanović (Zenit), Antonio Rukavina (Viljareal), Dušan Basta (Lacio), Nikola Maksimović (Spartak Moskva), Vujadin Savić (Crvena zvezda), Matija Nastasić (Šalke), Duško Tošić (Bešiktaš), Miloš Veljković (Verder), Aleksandar Kolarov (Roma), Ivan Obradović (Anderleht).

Sredina terena: Nemanja Matić (Mančester Junajted), Luka Milivojević (Kristal Palas), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Adem Ljajić (Torino), Mijat Gaćinović (Ajntraht), Marko Grujić (Kardif).

Napad: Aleksandar Mitrović (Fulam), Aleksandar Prijović (PAOK), Dušan Tadić (Sautempton), Filip Kostić (Hamburg), Andrija Živković (Benfika). 

Srbija će 23. marta igrati protiv Maroka u Torinu, a četiri dana kasnije protiv Nigerije u Londonu.

- Ovaj spisak ne otkriva da oni koji nisu pozvani neće biti na pripremama u maju pred prvenstvo i obrnuto, ne garantuje da će oni koji su na njemu biti sigurni putnici u Rusiju. Pratim formu igrača do juna i verovatno će biti promena. Svi su tu, ali biće promena. Bez obzira na imena igrača, svi kreći od nule - izjavio je Krstajić. 

Selektor je obrazložio povratak Dušana Baste posle tri godine i debitanstki poziv Vujadinu Saviću.

- Bastu poznajem kao čoveka i igrača i cenim njegove kvalitete kao dugogodišnjeg internacionalca. Sa druge strane, imamo samo Rukavinu na desnoj strani i bio bi preveliki rizik da se oslonimo jedino na njega. Savić je jedan od lidera Zvezda i nisam se libio da mu ukažem šansu jer igra u timu koji pokazuje dobro poslednjih godinu dana - rekao je Krstajić. 

Selektor je rekao da je cilj prijateljskih utakmica da proveri neke igrače koji nisu igrali zajedno u prethodnom periodu i da će to, prema njegovim rečima dovesti do malih promena u sastavu. 

- Cilj je da pokušamo da isprobamo sistem igre uz kombinovani sastav kako bismo uigrali neke igrače koji do sada nisu mnogo igrali zajedno. Igrači su shvatili težinu Svetskog prvenstva i kroz utakmice u klubu traže svoje mesto u timu - rekao je Krstajić. 

Prema njegovim rečima ekipa će u Rusiji dati sve od sebe, ali da svakako ne bi trebalo očekivati plasman u finale. 

- Ova ekipa je zajedno pet godina i bila je omalovažavana, a sada smo došli u situaciju da moramo da idemo u finale iz grupe u kojoj igraju kvalitetne reprezentacije. Daćemo sve od sebe, ali iz mirne situacije odemo u Rusiju - rekao je Krstajić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online