Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 26.05.2018.
19:27
Vestionline A

Kup prijateljstva evropskih klubova na Zlatiboru

Pune četiri godine Turnir prijateljstva je predstavljao jedno od najkvalitetnijih fudbalskih takmičenja za igrače do 16 godina.

Promo
 

Sa jasnom idejom da na jednom mestu okupi najbolje klubove iz regiona i pruži im mogućnost da se nadmeću i razmenjuju iskustva, turnir je iz godine u godinu postajao sve popularniji. A, nije bilo potrebno mnogo vremena da se za njega pročuje i van granica našeg podneblja. 

Kada su razni evropski klubovi počeli su da se raspituju o turniru, bilo je jasno da je vreme za sledeći korak. Tako će ove godine prvi put biti organizovan turnir pod nazivom Kup prijateljstva evropskih klubova, na kojem će osim najboljih regionalnih klubova učestvovati i specijalni gosti koji dolaze iz nekih od najjačih liga sa Starog kontinenta. 

Legende gosti turnira 

Sve utakmice biće direktno prenošene na TV Sport klub, a posebnu draž premijernom izdanju Kupa prijateljstva evropskih klubova doneće poznate ličnosti iz sveta fudbala, koje su već najavile dolazak na Zlatibor. Dejan Savićević, Vladimir Petrović Pižon, Savo Milošević, Dragan Džajić, Nenad Bjeković, Ivan Gudelj, Momčilo Vukotić, Saša Ćurčić su samo neka od imena koje će posetiti turnir ove godine. 

Premijerno izdanje Kupa prijateljstva evropskih klubova biće održano od 5. do 10. juna na Zlatiboru. Na turniru će učestvovati ukupno 16 ekipa, a promenjena je starosna granica u odnosu na ranije turnire, pa će pravo igranja imati igrači do 18 godina. 

Od timova iz regiona na Kupu prijateljstva evropskih klubova učestvovaće Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina (Srbija), Dinamo, Osijek (Hrvatska), Željezničar, Sarajevo (Bosna i Hercegovina), Budućnost (Crna Gora), Vardar (Makedonija) i Olimpija (Slovenija), dok su specijalne pozivnice za ovaj turnir dobili Fenerbahče (Turska), Espanjol (Španija), Udineze, Torino, SPAL (Italija) i Videoton (Madjarska). 

U prvoj fazi takmičenja timovi su podeljeni u 4 grupe od po 4 tima. U Grupi A se nalaze Crvena zvezda, Osijek, Sarajevo i SPAL, u Grupi B Partizan, Videoton, Željezničar i Fenerbahče, u Grupi C Dinamo (Zagreb), Budućnost (Podgorica), Torino i Vojvodina, a u Grupi D Olimpija (Ljubljana), Udineze, Vardar i Espanjol. 

Sistem takmičenja je takav da će se pobednici grupa plasirati u polufinale. Pobednik grupe A igraće u polufinalu protiv pobednika Grupe C, dok će se u drugom polufinalu sastati pobednici grupa B i D. 

Utakmice u grupnoj fazi takmičenja traju po 70 minuta (dva puta po 35), a utakmice polufinala i finala po 80 minuta (dva puta po 40). Ukoliko se utakmice polufinala ili finala završe nerešenim rezultatom, odmah će se pristupiti izvođenju jedanaesteraca. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online