Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 13.08.2010.
16:35 >> 17:59h
Vestionline, Tanjug A

Antić ostaje selektor Srbije!

Na tek završenom sastanku Izvršnog odbora Fudbalskog savez Srbije odlučeno je da se nastavi sa pregovorima sa dosadašnjim selektorom Radomirom Antićem, a odluka o njegovoj eventualnoj smeni ostavi otvorenom do novog sastanka u sredu.

Još uvek selektor "Orlova" - Radomir Antić

Iako su članovi Stručnog i Izvršnog odbora FSS, najavljivali da imaju većinu glasova da smene selektora Radomira Antića, do toga danas nije došlo pošto su članovi Antićevog tima tražili nove razgovore na kojima bi selektor objasnio kako će tim funkcionisati na prve četiri utakmice kvalifikacija za EP, u kojima on neće biti u mogućnosti da vodi ekipu zbog kazne FIFA.

 

Rajevac odbio da preuzme Srbiju!
 

Milovan Rajevac odbio je ponudu da bude selektor fudbalske reprezentacije Srbije, nezvanično je saznao B92. ...(dalje)

Predsednik FSS Tomislav Karadžić saopštio je posle sednice Izvršnog odbora Saveza da će pregovori s Antićevim advokatom i menadžerom trajati do 17. avgusta i ako se ne dogovore - Izvršni odbor FSS će u sredu raskinuti ugovor.


Osim revizije ugovora, teme pregovora su kazna FIFA, zbog koje Antić neće moći da vodi nacionalni tim na četiri zvanične utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini 2012 i problemi na relaciji selektor-FSS, koji se već danima prepucavaju preko medija.


"Antićev tim, koji čine njegov advokat i menadžer ubedili su nas da još jednom sednemo za sto i pokušamo da iscrpimo sve mogućnosti za dogovor. Sa Ražnatovićem i (selektorovim sinom i menadžerom) Dušanom Antićem razgovaramo od juče, a prema planu, sa šefom stručnog štaba A reprezentacije sastaćemo se 16. avgusta", precizirao je Karadžić.


On je istakao da je trenutno najbitnije pitanje ko će voditi "bele orlove", odnosno ko će sedeti na klupi državnog tima u prve četiri kvalifikacione utakmice ukoliko se postigne dogovor sa Anitćem.

"Želimo da od Antića čujemo konkretan predlog za tu tešku situaciju i vidimo da li je moguće ojačati stručni štab reprezentacije. To nam je prioritet u ovom trenutku", rekao je Karadžić.

Prema njegovim rečima, "izuzetno je važno da su obe strane zainteresovane za povoljan ishod pregovora", a on lično ne može da proceni kakav će rezultat imati 17. avgusta.

Karadžić je na konferenciji za novinare u "Hajatu" rekao da je Antić "učinio korak" ka reviziji ugovora i dodao da čelnici FSS još nisu razgovarali sa potencijalnim kandidatima za selektora u slučaju da ne dođe do dogovora sa aktuelnim predvodnikom "belih orlova".


"Svesni smo težine teških reči i loše komunikacije u prethodnom periodu. U slučaju da izgladimo naše međusobne odnose, bio bi to veliki zaokret za fudbalsku javnost. U svakom slučaju, moraćemo što pre da znamo sa kojim ćemo selektorom krenuti u novi kvalifikacioni ciklus", poručio je Karadžić.


Izvršni odbor je na današnjoj sednici prihvatio ostavku selektora mlade reprezentacije Ratomira Dujkovića, zbog neuspeha u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope 2011. godine u Danskoj.

"Neodlaskom na kontinentalni šampionat pretrpećemo veliku štetu pošto jedna generacija naših nada neće imati priliku da se takmiči sa najboljima u Evropi. Dujković je moralan čovek sa kojim smo sarađivali u prethodnom periodu na obostrano zadovoljstvo. Prihvatio je odgovornost, a mi smo mu uvažili ostavku", zaključio je Karadžić.

Stručna komisija FSS će do 17. avgusta Izvršnom odboru predložiti trenera koji će u preostale dve kvalifikacione utakmice predvoditi srpske nade, dok će selektor u narednom ciklusu biti naknadno imenovan.


U nastavku današnje sednice Izvršnog odbora na dnevnom redu je aktuelna situacija u Fudbalskom savezu Beograda, u kome je trenutno na snazi "dvovlašće".


VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online