Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 15.09.2010.
15:13 >> 16:54h
Mondo A

Smenjen Antić, došao Pižon

Fudbalski savez Srbije raskinuo je u sredu ugovor sa selektorom reprezentacije Radimirom Antićem, saopštio je predsednik FSS Tomislav Karadžić.

Smenjen jednoglasnom odlukom: Radomir Antić

Pre tridesetak dana Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije dao je poverenje Radomiru Antiću , ali posle loših igara na startu kvalifikacija za EURO 2012. godine morao je da bude smenjen.

Umesto njega tim će voditi Vladimir Petrović Pižon, saopšteno je posle sednice IO FSS. Nekadašnji trener Crvene zvezde, a sada rumunskog Temišvara, dobiće ugovor do kraja kvalifikacija, odnosno do novembra 2011. godine, uz mogućnost da bude produžena saradnja i za EP ako se Srbija na njega plasira.

Pižon će raditi za mnogo, mnogo manje para nego šti su dobijali njegovi prethodnici. Stav Saveza je da nijedan selektor ubuduće neće biti plaćen više od 20.000 evra (mesečno), a da premije za uspehe neće prmašivati cifru od 200.000 evra.

Predsednik FSS Tomislav Karadžić rekao je posle sednice odbora u Beogradu da je odluka o prekidu saradnje sa stručnim štabom doneta jednoglasno, kao i da je imenovanje Petrovića "jedino moguće rešenje".

To jednoglasno, nezvanično saznaje MONDO, bio je uz jedan glas uzdržan. Naime, predstavnik Crvene zvezde Branimir Babarogić, inače predsednik Zajednice superligaša, bio je uzdržan kada se glasalo o smenjivanju Antića, a podigao je ruku za Pižona. Babarogić je bio na konferenciji za novinare posle sednice, ali je ćutao i nije rekao da je bio uzdržan.

Na izuzetno za nimljivoj konferenciji za novinare čelnika FSS, saopšteno je i da je Antić u prethodne dve godine dobio gotovo dva miliona evra (1.970.000 evra), koja su mu pripadala na osnovu prvog ugovora i njegove revizije, a Karadžić mu je poručio: "Hvala za sve i da te pare srećno i u zdravlju potrošiš".

Antić je, dakle, bio na ivici otkaza, ali je tada dobio poverenje, uz poruku Karadžića javnosti da "ne drži prst na obaraču" i da ne stvara pritisak. Ali, slaba igra protiv Farskih Ostrva (ali i pobeda od 3:0), a potom i jedva remi sa Slovenijom (1:1), naterala su čelnike FSS da ponovo sednu za sto i da ponovo razmatraju stanje u reprezentaciji.

Antić odličan selektor na kratke staze, ali i da se na duge staze javljaju određeni problemi: Tomislav Karadžić

Na osnovu mišljenja Stručnog odbora, koje predvodi Slobodan Santrač, fudbalska vlada u sredu je digla ruku da Antić ode!

"Struka smatra da je Antić odličan selektor na kratke staze, ali i da se na duge staze javljaju određeni problemi", bilo je sve što je Karadžić rekao o mišljenju Stručnog odbora.

Razlozi zbog kojih je Antić smenjen, odnosno što je raskinut ugovor, jesu sledeći:

1) Nezadovoljstvo IO FSS načinom na koji je reprezentacija vođenja, odnosno selektorovo odsustvo sa klupe, koje se reflektovalo i na igru tima. "Selektor je nedostajao na klupi", preneo je Karadžić;

2) Kooptirao je novog člana stručnog štaba (Aleksandra Jankovića), koji nije vodio selekciju (to je u dva meča činio Rešad Kunovac), iako je Antić govorio drugačije. To je Karadžić ovako opisao: "Pop đaku, a đak crkvenjaku".

3) Pokvareni su odnosi na svim relacijama i to pod hitno mora da se menja;

4) Nezadovoljstvo čelnika Saveza igrama nacionalnog tima od kraja kvalifikacija za SP. Dakle, FSS nije zadovoljan kako je Srbija igrala na Mundijalu, prijateljskoj utakmici protiv Grčke, a posebno na startu kvalifikacija za EP. "Nivo, kvalitet i prilaz igri nisu na nviou kvaliteta i potencijala naše ekipe", kaže Karadžić.

"Ne želimo da idemo dalje u neizvesnost, da ne izgubimo nove bodove, pre svega od Estonije, a posle ne bi ni bilo važno ko je selektor", dodao je Karadžić. Odlazak Antića posle dve godine sa mesta selektora srpskog tima, sigurno će podeliti javnost, koja je ionako bila na dve strane.

"Ovo je đavolji posao! Niko od nas nije srećan što menja selektora usred kvalifikacija, ali morali smo nešto da uradimo kako bismo promenili postojeće stanje. Ali, sve smo merili, i selektorova obraćanja narodu...Moram da istaknem da se u javnosti veštački stvorila slika da je predsednik u sukobu sa selektorom. Ja sam poslednji koji je digao ruku da se selektor smeni. Kad sam video da ovako više ne može, i ja sam digao ruku, šta ću...", rekao je Karadžić.

U priču se umešao i potpredsednik FSS Dragan Đorđević, jedan od najglasnijih zagovornika smenjivanja Antića, iz milošte prozvanog "kislingom", koji je otkrio koliko je novca dobio selektor i šta je sve tražio od Saveza.

"Za tačno dve godine, Antić je dobio 1.970.000 evra. A treba da znate i ovo: tražio je i da mu plata bude 80.000 evra ako Srbija bude druga u grupi u kvalifikacijama za EP iako to mesto ne vodi na turnir, već samo u baraž", rekao je Đorđević.

Nadovezao se Karadžić...

"Koristeći situaciju posle plasmana na Mundijal, efuorfiju i jedan nejasni član ugovora, Antić je tražio povećanje plate, uz pretnju da će raskinuti ugovor. Prema novom ugovoru, dobijao je 500.000 evra više. Dobio je te pare po ugovoru i neka ih srećno i u zdravlju troši. Želim Antiću da se zahvalim, puno sreće u budućim poslovima i da istaknem da to što je vratio veru u reprezentaciju i u srpski fudbal neće biti zaboravljeno".

POVEZANE VESTI

Sreda 15.09.2010. 17:44
MAFIJA !!!! kakav pižon taj je i preko veze postao zvezdina zvezda,i kad je postao a i danas mi nije jasno zašto.kao trener nema veze sa pameti.ćao evropsko prvenstvo,sad se bar neću nervirati.
Četvrtak 16.09.2010. 00:55
Imamo boljeg od Antića : Bora Milutinović , ali on ne dozvoljava da ga neko iz federacije jaše pa zbog toga nikad nije pristao da vodi reprezentaciju !
Četvrtak 16.09.2010. 02:47
sad mi je jasno zasto je antic jedva pristao da vodi reprezentaciju mislio je covek da se nesto promenilo ali je sve ostalo isto.KARADZICU DAJ OSTAVKU MAJMUNE
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online