Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 16.09.2010.
11:51
Vestionline A

Pižon: Biće novih igrača

Vladimir Petrović Pižon, nekadašnji šef stručnog štaba Crvene zvezde koji je letos preuzeo Temišvar, iako je bio pod ugovorom sa rumunskim klubom, prihvatio je poziv saveza da sedne na vruću klupu Srbije.

Pižon

"Ovo je za mene veliki izazov. Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo su počele, ali dobro poznajem naše igrače, sa dosta njih sam radio u mladoj reprezentaciji, tako da za mene neće biti nepoznanica. Preuzeo sam kvalitetan tim, koji je svoju snagu pokazao u prethodnim kvalifikacijama za Mondijal", rekao je Pižon, a prenosi Blic.

Da li to znači da možete da nam obećate da ćete Srbiju odvesti na Evro 2012?

"Nikada u životu nisam davao pompezne izjave tipa pobedićemo sigurno i slične, pa neću ni ovog puta. Da imamo dobar tim, imamo, a mogu da obećam samo da ćemo svi dati svoj maksimum kako bi se kvalifikovali za Evropsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj".

Možemo li očekivati neke kadrovske promene u timu?

"Za sada ću se osloniti pre svega na igrače koji su i do sada igrali u reprezentaciji. Pre svega jer su prethodnim partijama dokazali da im je tu i mesto. Činjenica je da oni mogu mnogo više nego što su pokazali protiv Farskih Ostrva i Slovenije. Naravno, moguće je da ću pozvati i nekog fudbalera koji do sada nije igrao za reprezentaciju, a nalazi se u dobroj formi, ali jako malo vremena imamo do utakmice sa Estonijom da bi sada pravili suštinske promene".

Debi na klupi imaćete 8. oktobra protiv Estonije u Beogradu?

"Naša publika je rigorozna i znam njeno mišljenje o reprezentaciji Estonije, a to znači da taj meč moramo da pobedimo. Naravno i ja sam siguran da smo dosta kvalitetniji od njih, i da ćemo osvojiti tri planirana boda", rekao je Pižon.

Posle toga putujete u Đenovu na derbi sa Italijom?

"Mi nemamo tim sastavljen od igrača iz naše Superlige pa da pričamo kako je protivnik iskusniji. Naši reprezentativci su već godinama u inostranstvu, igraju u najkvalitetnijim ligama Evrope i mogu svakog da pobede. Italija ima tim sa kojim možete da igrate i da se nadigravate i što se mene tiče, optimista sam.

Prvi pomoćnik će vam biti trener Javora Radovan Ćurčić, dok će se o kondiciji igrača brinuti Željko Boljević. Ko će biti novi trener golmana?

"Rano je još da pričam o stručnom štabu. Neke stvari su već rešene, ali imena kompletnog stručnog štaba saopštiću posle zvanične promocije", odgovorio je Petrović.

Petak 17.09.2010. 09:46
ZBOGOM PAMETI !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online