Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 13.10.2010.
01:31
Politika, Vestionline A

Italijanska štampa: Italija u šoku!!!

Svi italijanski mediji posvetili su prvorazrednu pažnju dramatičnim događajima u Đenovi, poprištu najspektakularnijeg autogola koji je ikad primio srpski fudbal, preneli su večeras beogradski mediji.

Na sajtu Politike je objavljeno da je najugledniji italijanski dnevnik ''Korijere dela sera'' pod naslovom ''Đenova talac srpskih ultra'' opisao surealnu atmosferu na stadionu Feraris.

Divljanje ''navijača'' Srbije


''Stadion, igrači, UEFA, pretvoreni su u taoce jedne grupe ultraša, protagonista nasilja i incidenata i tokom popodneva po centru Đenove. Neredi su se tek posle toga preselili na stadion . Koji su motivi ovog ludila koje je pretilo da izazove opasno i neshvatljivo nasilje?'' , pita se novinar lista kome nije jasno kako je ovaj stepen agresije ispoljen i prema golmanu srpske reprezentacije.


Torinska Stampa , prema sajtu, piše o Ratu i bakljama na tribinama i citira selektora azura Ćezare Prandelija: ''Ovako nešto nikada nisam video'' .

Prvi komentari podsećaju i na nasilje uoči utakmice. Incidenti i strah , tako atmosferu u centru Đenove opisuje rimska ''Republika'' podsećajući da srpski tim lako može da bude diskvalifikovan iz daljih kvalifikacija za evropsko prvenstvo. List ne propušta da kaže da su ''ultras Serbi'' eksponenti ekstremne desnice koja je pre tri dana izazvala velike štete po Beogradu tokom Parade ponosa.


Na tribini gde su bili Srbi stajao je natpis ''Kosovo je naše'' , prenosi rimski list i dodaje da je spaljena jedna albanska zastava.


''Predvođeni Stankovićem, igrači srpskog tima pokušali su da ih smire gestom, trojke , simbolom Velike Srbije. Nisu uspeli da umire srpske ultranacionaliste koji očigledno sa fudbalom nemaju ništa zajedničko'', navodi list.


Mediji uniformno govore o srpskim ultrama koji su prvo na teren i na italijanske navijače bacali baklje, a potom su pokušali da slome stakla koja razdvajaju sektore.
Svi listovi u prvim internet izdanjima podsećaju na incidente po Đenovi pre početka utakmice.

Prenose se izveštaji da su dve kolone od oko 300 Srba blokirale grad. Jedna je krenula sa Trga De Ferari, druga sa Trga Fontana Marose. Bacali su petarde na prolaznike, lomili izloge, uništili jedan policijski auto i ispisivali grafite po zidovima duždevske palate, pišu italijanski mediji.


Trgovci su ispred srpske furije uspaničeno zatvarali radnje , piše Korijere delo sport opisujući da se 70-ak navijača potom odvojilo i uputilo ka hotelu Savoja gde je odsela srpska reprezentacija. Hotel je zasut bakljama, petardama i raznim predmetima, preneo je sajt ''Politike''.

POVEZANE VESTI

Sreda 13.10.2010. 10:29
Ostao sam bez reci ! To nisu bili navijaci nego naprotiv. Reprezentacija Srbije bice kaznjena forfe-rezultatom (3:0) i igrace mozda pet ili sest igre u praznom stadionu :((((( Eto sta su postigli ludaci ... ! Ali to sto je najgore - UGLED SRBIJE U CELOM SVETU JE DRASTICNO UGROZEN. Ovde na zapadu inace su Balkanci na losem glasu ne samo zbog rata i prebrze voznje mladih sa Balkana (takozvani "Razeri"), nego i zbog foliranja invalidskih penzija. A ko se preziva na -ic njemu je i automatski teze da dobije posao. Ja licno mislim da posle identifikacije tih Huligana treba da im se izrekne stadionska zabrana za 10 godina i da im se naplati pocinjena steta papreno!
Sreda 13.10.2010. 12:39
Како су прљави ови Италијани, кажу, цитирам: ''Predvođeni Stankovićem, igrači srpskog tima pokušali su da ih smire gestom, trojke , simbolom Velike Srbije." Ало људи, да разјаснимо, три прста нису симбол Велике Србије него Светог Тројства (Оца, Сина и Свети Дух). Каква глупа пропаганда...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online