Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 15.10.2010.
09:55
Vestionline A

Italija-Srbija u novembru!?

Fudbalska utakmica između Srbije i Italije, koja je u utorak prekinuta u šestom minutu zbog vandalskog ponasanja srpskih navijača na stadionu u Đenovi, mogla bi da bude odigrana krajem godine, prenose "Novosti".

Prekinuta utakmica u Đenovi tek treba da dobije epilog, a kalkuliše se s nekoliko opcija. Nijedna od njih ne ide u korist našeg fudbala i samo je pitanje na koji način će Evropska fudbalska unija (UEFA) sankcionisati divljanje grupe srpskih huligana.

Navodno, u UEFA se razmišlja o mogućnosti odigravanja novog meča u prvom narednom terminu rezervisanom za prijateljske utakmice. U pitanju je sreda, 17. novembar, a Italijani bi dočekali Srbiju bez prisustva publike. Mada je realnije službeno registrovanje meča u korist Italijana. Čak i ukoliko se UEFA odluči za odigravanje utakmice, to neće značiti amnestiranje našeg Saveza zbog nereda u Đenovi.

Prema Disciplinskom pravilniku UEFA, otvorena je široka lepeza mogućih kazni od kojih se najčešće pominje ona prema kojoj će FSS biti kažnjen sa dva ili tri meča pred praznim tribinama ili na neutralnom terenu, što će biti teško izvodljivo, jer posle svega viđenog u utorak uveče, verovatno niko nije spreman da ponudi svoju zemlju kao alternativnog domaćina.

Govori se i o diskvalifikaciji našeg nacionalnog tima iz takmičenja, kao najradikalnijem potezu, međutim, tu se postavlja i pitanje odgovornosti domaćina. U pojedinim španskim medijima čak se navodi i mogućnost u koju je, istina, teško poverovati, da Italijani budu isključeni iz kvalifikacija jer se zahvaljujući njihovim propustima dogodio vandalski pir na stadionu "Luiđi Feraris".

Ono što je sigurno, Srbija će biti strogo kažnjena jer je Evropi dosta stalnog rešavanja problema s neredima vezanim za naše navijače, bilo na reprezentativnom, bilo na klupskom planu. Konačna odluka o novim sankcijama biće doneta 28. oktobra, na sastanku Disciplinske komisije UEFA.

Dalje se navodi da bi i revanš meč u Beogradu, 7. oktobra 2011., bio igran bez publike kako Italijani ne bi bili oštećeni odigravanjem meča pred praznim tribinama. To bi automatski značilo da će Srbija do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine, odnosno sve četiri preostale utakmice kao domaćin, igrati iza zaključanih vrata. 

Petak 15.10.2010. 20:50
jebiga,prvo se u Grckoj nasi kosarkasi pobiju sa grckim,onaj baca stolicu na coveka,sad i ovo,bas smo jebena nacija a italijani,da su nam "prijatelji" kakvi se predstavljaju dogovor bi pao da se odigra nova utakmica ali tesko da ce oni to hteti,uostalom Srbiju vise niko ne smatra i ne uvazava pa je lakse da se na njoj naostre zubi nego na drugoj jacoj drzavi:(
Petak 15.10.2010. 19:08
što niko ne pita italiane koliko su platili režiju na utakmici u genovi???ljud nemojte biti smiješni žabari su žabari,a u dičnim "srbima"imali su idealnog kompanjona kad jepara u pitanju da naškode srpskom timu.rteba donesti zakon kao u engleskoj :pogledaj krivo i letiš 7 godina u zatvor bez suđenja pa da vidimo te "srbende"kako lome stolice na marakani ili jna ,ma bilo gdje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online