Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 19.10.2010.
22:33
Vestionline A

LŠ: Partizan izgubio u Bragi

Fudbaleri Partizana poraženi su od Brage rezultatom 2:0 (1:0) u trećem kolu Grupe H Lige šampiona koja je odigrana u Portugalu.

Presudio Partizanu iz slobodnog udarca sa 30 metara - Lima

Golove za Bragu postigli su Lima, maestralnim udarcem u 33. minutu sa preko 30 metara iz slobodnog udarca, i Mateus posle klasične kontre u 90. minutu.

Sa namerom da napadne i iznenadi domaćina, trener Partizana Aleksandar Stanojević opredelio se za ofanzivan sastav sa trojicom napadački orijentisanih vezista, Tomićem, Moreirom i Sašom Ilićem, i dvojicom u špicu Kleom i Šćepovićem. Ipak, domaćin je ušao oštrije i angažovanije u meč i odmah je stavio do znanja "crno-belima" da će oni biti ti koji će kontrolisati sredinu terena i držati loptu u svom posedu.

Tako je i bilo, Braga je imala inicijativu u prvih 25 minuta igre, ali nije stvorila nijednu izgledniju šansu za postizanje gola. Srpski šampion je odlično pokrivao svaki deo terena, ali zato nije bio preterano opasan po gol Felipea, koji je u tom delu igre imao samo dve lagane intervencije nakon pokušaja udarca iz velike daljine Šćepovića u 22. i Klea u 25. minutu meča.

Domaćin je potom sve više stezao obruč oko gola Vladimira Stojkovića. Iz zadnjeg reda brzo su se u ofanzivu transformisali Anders Madrid i brzonogi Elderson tako da je odbrana Partizana na čelu sa Mladenom Krstajićem i mladim Miljkovićem bila na dodatnom oprezu. Pored toga, Brazilac sa srpskim pasošem Kleo često se vraćao u odbranu, tako da 'crno-beli" "ispucavanjem" lopti na sredinu terena nisu postizali nikakav efekat.

A onda, posle jednog bezazlenog starta Moreire na oko 30 metara, francuski sudija Loren Duhamel dosudio je faul za domaćina u 33. minutu. Loptu je namestio Lima i jakim, ali lepo plasiranim i preciznim udarcem savladao Stojkovića, koji se izvio koliko je "dugačak", ali je samo pipnuo loptu rukavicama koja je završila na mestu gre se spajaju prečka i stativa.

Partizan je posle toga krenuo otvorenije da igra, a Lazevski je već u 37. minutu imao priliku za izjednačenje. Odlično se ubacio iz drugog plana, primio loptu na grudi, ali je loše zahvatio i ona je otišla daleko od gola Felipea. Do kraja nije bilo prilika, ali svakako na odmor zadovoljniji odlazi domaćin koji je stekao prednost, iako nije napravio niti jednu izgledniju šansu za gol.

Stanojević je u drugom poluvremenu izveo nervoznog Moreiru (imao žuti karton) i šansu ukazao Medi, što je značilo da je Saša Ilić odbio još ofanzivnije zadatke bliže "leđima" Klea i Šćepovića. Ipak, prvi do šanse stižu domaćini, ali je Stojković sjajnom paradom zaustavio šut glavom Paulaa.

Nastavila se slična igra kao i u prvom poluvremenu, uz to što je portugalski vicešampion znalački zatvorio sve prilaze svom golu i preko brozonogih bekova samo vrebao priliku da iz kontre ugrozi gol Partizana. U nekoliko navrata domaćin je u potpunosti kontrolisao loptu tako da su "crno-beli" izgledali nemoćno u pokušaju da je otmu. U tim trenucima Stanojević je potegao za još jednom izmenom, umesto Šćepovića uveo je iskusnog Pjera Boju.

Ako se izuzme period od 10-ak minuta kada je Partizan parirao Bragi na sredini terena, igru "crno-belih" karakterisalo je dosta grešaka, nepovezane igre i nepreciznih pasova. Tek ulaskom Boje Partizan je dobio na oštrini i nagovestio da bi mogao ozbiljnije da ugrozi gol Portugalaca, koji su se u tim trenucima još više povukli u nameri da čuvaju rezultat i stignu do prve pobede u istoriji kluba u Ligi šampiona.

Imao je Partizan više od igre u drugom poluvremenu, bio je agresivniji, ali nikako nije uspevao da iskreira pravu akciju i stigne u poziciju da izjednači rezultat. Najbolju priliku na meču propustio je Ilić, koji se u 76. minutu spetljao na oko 10 metara od gola posle asistencije Klea. U nastavku je odlično šutirao Tomić, ali je Felipe teškom mukom izboksovao loptu. Krenuo je Partizan na sve ili ništa u poslednjih 15 minuta meča, dok je domaćin samo čekao jednu grešku protivnika na sredini terena kako bi postigao drugi gol i tako rešio pitanje pobednika.

Rizična igra mogla je da košta Partizan u 77. minutu, ali je Stojković odličnim istrčavanjem odbranio šut Mateusa. Pokušavali su igrači Partizana, maksimalno se trudili, ali sve je to izgledalo neka "traljavo". Kleo je prvu priliku za gol imao tek u 85. minutu, šutirao je odlično sa 20 metara, ali je Felipe sjajnom paradom skrenuo loptu u korner. Meč je rešen je u 90. minutu kada je domaćin izveo kontru "3 na 1" a Aguljar je nesebično asistirao Mateusu, koji je lagano smestio loptu u nebranjen gol.

Braga je tako stigla do prva tri boda u grupi, a Partizan je ostao bez poena. "Crno-beli" će 3. novembra biti domaćini Bragi i treba im identična pobeda ukoliko žele da ostanu u igri za opstanak u Evropi.

Arsenal je u Londonu deklasirao Šahtjor sa 5:1 i tako istakao kandidaturu za prvo mesto u grupi sa maksimalnih devet bodova, dok je Šahtjor ostao na šest.

Sreda 20.10.2010. 01:20
Tuzno je i zalosno na sta je spao nas fudbal uopste. Dok drugi stvaraju timove i trude se da ih sacuvaju, mi prodajemo najbolje fudbalere da bi neki Karadzici napunili dzepove. Ako nas Stojkovic i nije najbolji golman ne bi trebali da ga osudujemo sto je presao u drugi tabor. Pogledajte sta su Arsenalovi navijace uradili kada im je bivsi igrac dao go(Eduardo). Nasi timovi u Evropskim kupovima nazalost igraju na nivou Partizanija iz Tirane od prije 20 godina. PRODALI SMO SE ZA SITNE PARE KAKO U FUDBALU TAKO I U SVAMU DRUGOM . POGLEDAJTE NASE ZALOSNE POLITICARE KOJI SE IZVINJAVAJU SVAKOME I SVIMA. Bratsi pozdrav iz Sidneja.
Sreda 20.10.2010. 00:30
Igrali su njihovim nivoum. Kakva nam je liga, takvi su nam igrači. Trudili se, mnogo grešili, ali nemože bolje nažalost ! Drugo , šta me najviše nervira, kad igra naš tim , bilo koji, komentator uvek precizira za ovog ili onog igrča da mu je tata bio i on neki fudbaler itd...Nikako da svate da talenat nije nasledan ! Još gore kad su im tatice bili i oni anti-talenti ! Ali to nije bitno u našem fudbalu, samo guraju svoje dečice, nije bitno da imaju samo nogu i jednu protezu !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online