Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 09.01.2011.
12:03
D. Latković - Vesti A

Lepo mu u Beogradu, pa ne žuri u Ameriku

Talentovani češki košarkaš Jan Veseli voleo bi da zaigra u NBA ligi, ali zasad razmišlja samo kako da pobeđuje s Partizanom.

Veseli Jan

Košarkaš koji je ove sezone postao okosnica Partizana na domaćoj sceni i u Evroligi svakako je Jan Veseli. Talentovani Čeh, za koga su do dolaska u Humsku 2008. znali samo košarkaški fanatici, sada je ljubimac navijača i igrač bez kojeg ne može da se zamisli igra srpskog šampiona.


Veliku minutažu Veseli pravda odličnom odbranom, sve boljim šutom i spektakularnim zakucavanjima koja dižu publiku na noge. Momak kome predviđaju visok plasman na NBA draftu kaže da je početak ove sezone bio težak za njega i klub: 

"Uvek je teško u Partizanu na početku sezone. Mnogo igrača ode, novi dođu i mora da protekne najmanje mesec-dva da bi se uhodali i postali ekipa. Nekoliko vrlo dobrih igrača napustilo je klub, došao je novi trener Vlade Jovanović i nisu nam davane velike šanse, kako u domaćem prvenstvu i NLB ligi, tako i na evropskoj sceni. Prvo smo morali da pronađemo novu hemiju s pridošlim igračima, a potom i da uhvatimo pobednički ritam. Malo nas je remetila i promena plejmejkera jer treba se navići na njegov stil i način organizacije igre. Posle ubedljive pobede nad Cibonom u Zagrebu, mislim da smo i to pitanje rešili. Veoma smo zadovoljni Kurtisom Derelsom i i mislim da možemo mnogo s njim", rekao je Veseli.


Zakucavanja u NBA stilu


Jan je u evropskoj košarci poznat po spektakularnim zakucavanjima. Jedan takav potez bio je proglašen za najbolji u 10. kolu Evrolige. Naime, sjajni Čeh je tada silovito zakucao preko Jana Jagle i košarkaškim žargonom rečeno Nemca stavio na poster. Zanimljivo je da su crno-beli u tom kolu napravili još dva poteza koji su se našli na top 10 listi.

Šta je na Vas ostavilo najupečatljiviji utisak na fajnal-foru Evrolige u Parizu?

"Prvo, osećaj igranja na završnom turniru je neponovljiv. Drugo, boravak u Parizu, izlazak na parket, borba za svaku loptu koja može da odluči polufinale ili finale, sve je to bilo nezaboravno za svakog od igrača, pa tako i za mene. Lično mi se ostvario jedan od snova, da igram na fajnal foru".


Razmišljate li gde ćete nastaviti karijeru posle Partizana, da li je NBA u planu?

"Najvažnije mi je da se kocentrišem na nastavak sezone. Imam ugovor sa Partizanom do 2013. godine i ni o čemu i ni o kome drugom ne razmišljam. Želim još titula sa crno-belima, kao i još pobeda u Evroligi. Svakako da bih voleo da jednom zaigram u NBA ligi, ali, ponavljam, ne želim da razmišljam o tome pre vremena".


Ljubimac ste navijača. Da li ste pre dolaska u klub pratili igre crno-belih?

"Nisam znao o kakvom se klubu radi. Najvažnije mi je bilo kad mi je rečeno da tadašnji trener Duško Vujošević odlično radi sa mlađim košarkašima. Nisam se pokajao, naprotiv. Ovo mi je bila jedna od najboljih odluka u životu".


Šta biste poželeli navijačima Partizana u Novoj godini?


"Želeo bih da im damo što više povoda da se raduju, kao i da imaju puno uspeha. Puno mi je srce kad ih čujem kako pevaju s tribina i skandiranjem ispraćaju moje poteze. Nadam se da će biti još lepih trenutaka i za njih i za nas", optimista je Veseli.

POVEZANE VESTI

Utorak 17.05.2011. 11:34
oticice. polako, bre
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online