Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 08.02.2011.
17:19
Vestionline, Beta A

Kup: Partizan želi trofej, ostali skoro bez ambicija

Košarkaški Kup Radivoja Koraća počinje sutra prvim četvrtfinalnim mečevima, i trajaće do subotnjeg finala, a završni turnir se prvi put održava u sali FMP-a u Železniku.

Osim novčane nagrade, u iznosu od 500.000 dinara, kup ove sezone pobedniku donosi i pet bodova u ukupnom bodovanju za Evroligu.

Treneri ekipa učesnika Kupa Radivoja Koraća

Trofej brani Partizan, ali turnir od 18.00 počinju Crvena zvezda i drugoligaš Radnički basket. Stari rivali Hemofarm i FMP igraju od 20.30. U četvrtak od 18.00 sastaju se Radnički iz Kragujevca i OKK Beograd, a od 20.30 istog dana sastaju se Partizan i Mega vizura.

Hala u Železniku biće podeljena u četiri dela, od kojih je jedan "VIP" sektor. Organizatori turnira učinili su to u dogovoru sa policijom i redarskom službom.
 

Trener Partizana Vlade Jovanović rekao je danas da očekuje da će njegova ekipa odbraniti trofej u košarkaškom Kupu Radivoja Koraća, a treneri ostalih učesnika završnog turnira nisu izrazili previše ambicija.

"Uvek smo se trudili da Kup shvatimo ozbiljno, tako je i ovaj put. U pitanju je delikatno takmičenje, bez obzira što ove sezone donosi bodove za evropska takmičenja", rekao je Jovanović novinarima u Košarskaškom savezu Srbije.

Zbog pravila takmičenja koje ne dozvoljava više od trojice stranaca u timu, Partizan će igrati bez slovenačkog reprezentativca Jake Klobučara.

Partizan igra protiv Mega vizure, a njen trener Vlada Vukoičić rekao je da je to "možda jedini par u kome se unapred zna ishod". Uprkos tome, on je rekao i da je zadovoljan zato što će njegovi igrači "protiv najboljeg tima" videti kako su radili.

Karte u prodaji

Ulaznice se od danas prodaju na blagajni sale FMP-a. Direktor kluba Davor Ristović rekao je novinarima u Beogradu da je oko 200 ulaznica za "VIP" mesta skoro rasprodato.

U prodaju je pušteno i oko 1.500 karata za tribine. Komplet karata za svih sedam utakmica košta 3.000 dinara. Karte za četvrtfinala koštaju 1.000 dinara, a paket za polufinale i finale košta 2.000.

Zvezdin trener Mihailo Uvalin rekao je da od završnog turnira očekuje dobru igru i da se nada dobroj atmosferi za nastavak sezone.

"Kup je najlakši put da se dođe do nekog trofeja, kao i do dobre atmosfere pred dalje izazove u sezoni. Maksimalno smo spremni i koncentrisani", poručio je Uvalin.

On je posle novinarskog pitanja rekao da bi bio zadovoljan polufinalom, ali da priželjkuje finale. Uvalin nije mogao da kaže da li će tim biti kompletan.

Trener drugoligaša Radnički basket Miloš Pejić rekao je da je njegov tim "apsolutno rasterećen", pošto je do završnog turnira došao kroz teške kvalifikacije, tako da je već ostvario uspeh.

U drugom četvrtfinalu igraju stari rivali, Hemofarm i FMP, koji se ove sezone nisu sastajali, jer je tim iz Železnika ispao iz Jadranske lige.

"Imamo atipičnu sezonu, pošto posle niza godina nismo igrali Jadransku ligu, a ni evropsko takmičenje. Ovaj kup će biti ispit za za ekipu pred Superligu", rekao je trener FMP-a Boško Đokić.

Kapiten Hemofarma Miljan Pavković, koji je došao umesto trenera Željka Lukajića, rekao je da njegov tim ima velike ambicije.

"Radujem se početku kupa. Voleli bismo da taj trofej bude naš, a za tako nešto moramo da ponovo imamo energiju iz prethodnih utakmica. Poštujemo našeg rivala, iako ne igra Jadransku ligu, ali je pokazao da mu je tu mesto", rekao je Pavković.

Trener OKK Beograda Marko Ičelić takođe je rekao da je njegova ekipa ispunila ambicije plasmanom na zarvšni turnir, ali da će igrati motivisano protiv kragujevačog Radničkog.

Trener Radničkog iz Kragujevca, Miroslav Nikolić nije prisustvovao konferenciji u KSS zbog obaveza.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online