Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 09.02.2011.
20:19 >> 23:16h
Vestionline A

Kup: Zvezda preko B ligaša u polufinale sa FMP

U četvrtfinalnom meču Kupa Radivoja Koraća košarkaši Crvene zvezde su pobedom nad Radničkim Basketom 81:69 obezbedili prolaz u polufinale, u kojem ga čeka domaća ekipa FMP Železnika koja je u drugom meču pobedila favorizovani Hemofarm rezultatom 93:88.

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća,  pošto su večeras u Železniku, u prvom četvrtfinalu, savladali Radnički Basket rezultatom 81:69 (17:20, 15:19, 27:13, 22:17).

Potpuni autsajder na ovom meču, član srpske B lige, Radnički Basket, potpuno je u prvom poluvremenu dominirao parketom, i u skoku i u šutu, nad iznenađujuće neubedljivim i potpuno indisponiranim igračima "crveno-belim". Radnički Basket je takvom igrom izborio da na odmor sasvim zasluženo ode sa prednošću od 39:32.

Mladi tim Radničkog Basketa je sa velikom požrtvovanošću nastavio i u trećoj deonici i najavio da možda može da napravi veliko iznenađenje. Ipak, u finišu treće deonice, dolazi do pada koncentracije u ekipi Radničkog Basketa, pa Zvezda za kratko vreme pravi potpuni preokret i u poslednju četvrtinu ulazi za prednošću od 59:52. Ta prednost donela je određenu dozu sigurnosti ekipi Mihaila Uvalina, a prednost Beograđana u finišu meča je održavao Amerikanac Rikardo Marš.

Na kraju je Marš završio sa 19 poena, dok je Uroš Nikolić dodao 18, a Lešić i Cvetković po 10. Na drugoj strani Đokicj je ubacio 13 koševa, jedan manje postigao je Đuran, a Vukasinović je završio sa 11 poena.

Uvalin: Cvetković prelomio utakmicu

 

Trener Crvene zvezde Mihailo Uvalin pohvalio je danas igru Aleksandra Cvetkovića i ocenio je da je ovaj mladi košarkaš najzaslužniji za pobedu nad Radničkim.

 

"Odigrali smo loše prvo poluvreme. Imali smo isred sebe motivisanog protivnika, koji je dobro igrao u odbrani i dobro šutirao. Sredinom treće deonice smo uspeli da se vratimo u igru, pre svega jakom odbranom. Pohvalio bih Cveleta, koji je prelomio utakmicu. Uneo je agresivnost u odbrani i apsolutno povezao naš napad. Drugi su ga ispratili i to je dalo veliki rezultat", rekao je Uvalin.

 

"Kad izađem na teren, niko me ne pita za godine. Ne osećam nikakav pritisak. Hvala treneru što mi je pružio šansu", rekao je Cvetković.

 

Trener Radničkog basket Miloš Pejić bio je zadovoljan uprkos porazu.

"Ovo je dobra utakmica za nas. Mislim da smo prijatno iznenađenje i da smo pokazali da igramo ozbiljnu košarku, iako je ceo tim između '89. i '92. godišta. Učešće u kupu završavamo 100 odsto zadovoljni, bez obzira na rezultat...Čudno zvuči, ali mislim da smo zaslužili manji poraz. Momci su odigrali na nivou svojih mogućnosti i to je za nas najbitnije", rekao je Pejić.

Košarkaši FMP savladali su u Železniku Hemofarm štadu rezultatom 93:88 (21:21, 33:21, 21:24, 18:22) i tako obezbedili plasman u polufinale Kupa Radivoja Koraća, gde će u petak igrati protiv Crvene zvezde.

"Panteri" su organizatori završnog turnira, pa su prednost domaćeg parketa u potpunosti iskoristili slavljem nad favorizovanim Vrščanima. Derbi četvrtfinala FMP je prelomio u drugoj četvrtini koju je dobio sa 33:21.

Najefikasniji u ekipi FMP bio je Čović sa 19 poena (8/5 za tri) i osam asistencija, dok je Vuk Radivojević uz 12 poena imao osam asistencija, a isti košgeterski učinak imao je i Mile Ilić. U ekipi Hemofarma istakli su se Miloš Borisov sa 20 poena i kapiten Miljan Pavković, koji je postigao 18.

U četvrtak se sastaju Partizan - Mega Ishrana i Radnički - OKK Beograd.

Polufinala su na programu u petak od 18 i 20,30 časova, dok će finalni meč biti odigran 12. februara od 20,00 časova.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online