Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 01.12.2011.
22:30
Vestionline A

Partizan nadigrao Makabi u "Pioniru"

Košarkaški Partizana zabeležili su još jednu pobedu u Evroligi, pošto su u beogradskom "Pioniru" savladali ekipu Makabija rezultatom 74:71 (24:17, 15:20, 15:11, 20:23) u sklopu 7. kola grupe C elitnog takmičenja.

 

Nikola Peković se trijumfom oprostio od crno-belog dresa

Partizan je do sada zabeležio četiri pobede i tri poraza, dok izraelski šampion ima pet trijumfa i dva neuspeha. Srpskom šampionu po svemu sudeći će trebati još jedna pobeda za plasman u Top 16 Evrolige, pošto je direktan konkurent za prolaz dalje ekipa Armanija večeras kao domaćin izgubila od Real Madrida sa 72:65.

Crno-beli su odlično otvorili utakmicu i stigli čak i do 13 poena prednosti. Makabi je tek u završnici druge četvrtine rezultatski sustigao Partizan i vratio prednost domaćina na samo minus dva koša 39:37.

Silno je Partizan ušao u drugo poluvreme i vratio prednost na plus osam - 45:37. Makabi tri i po minuta nije uspeo da postigne pogodak, što je nateralo trenera Blata da prvi iskoristi tajm-aut u trećoj četvrtini.

Crno-beli su prednost od osam poena zadržali zahvaljujući trojci Mačvana (48:41), kojom je prekinuta serija Makabija od četiri poena, koju je odlučnom igrom predvodio Smit. Iako je "ponos Izraela" odlično zaigrao u finišu treće deonice, Partizan je ipak uspeo da očuva prednost od sedam poena.

Iako je Mačvan trojkom sa osam metara na pet minuta do kraja povećao prednost Partizana na 59:52, Makabi se u poslednjem minutu trojkom Pninija primakao na samo dva poena. Ali, u samoj završnici, košarkaši Makabija su napravili dva namerna faula i crno-beli su zasluženo stigli do četvtog trijumfa u ovoj sezoni.

Najefikasniji na parketu - Milan Mačvan sa tri trojke srušio "svoje"

Partizan je meč odigrao bez povređenog plejmekera, Ejsija Loua, koga su uspešno zamenili mladi Jaramaz i kapiten Božić.

Najefikasniji igrač utakmice bio je krilo Partizana, Milan Mačvan, sa 22 poena, a Nikola Peković, koji se u ponedeljak vraća u NBA ligu, postigao je 17 poena, dok je Lučić dodap 15. Najbolji strelac u ekipi Makabija bio je Smit sa 12 poena, dok je Džordan Farmar, koji se takođe vraća u NBA ligu, zabeležio 11 koševa.

Stateg Partizana Vlada Jovanović bio je oduševljen partijom koju su pružili njegovi igrači.

"Savladati bilo koji ekipu koja se nalazi u našoj grupi Evrolige je veliki podvig. Velika želja mojih momaka koji su od prvog minuta pokazali, i koncentracija svih igrača u većom delu utakmice, kao i fantastična publika - zaslužili su svaku pohvalu. Znali smo da nas čeka težak meč, ali uspeli smo još jednom da se izborimo s tim i zabeležimo pobedu", rekao je trener crno-belih Vlada Jovanović.

Narednu utakmicu prvak Srbije igra na gostujućem terenu 8. decembra protiv belgijskog tima Šarlroa.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 01.12.2011. 23:23
Честитке мом Партизану на сјајној победи,Пековићу велико хвала за све што је урадио и нека му је са срећом у Америци! Жао ми девојака што изгубише али верујем да ће и оне ускоро бити кошаркашка сила као што су и момци.Дат ће Бог да и у фудбалу направимо екипу,макар приближно вредностима и снази ове кошаркашке!
Četvrtak 01.12.2011. 22:55
ja sam znao da ce PARTIZAN da pobedi
Četvrtak 01.12.2011. 23:05
A JA SAMO ZNAM DA VOLIM PARTIZAN
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online