Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 22.12.2011.
22:56 >> 00:39h
Beta A

Partizan izgubio i ostao bez Top 16

Košarkaši Partizana nisu uspeli da se šestu godinu zaredom plasiraju u Top 16 fazu Evrolige, pošto su večeras u Beogradu, u poslednjem kolu C grupe prve faze takmičenja izgubili od italijanskog Armanija rezultatom 72:66 (14:18, 15:18, 22:14, 21:16).

Partizan je takmičenje završio sa učinkom od četiri pobede i šest poraza, koliko ima i Armani, ali su Italijani na kraju zauzeli četvrto mesto u grupi i prošli u Top 16 fazu, jer su crno-beli u Milanu pobedili sa četiri koša razilike.

Šampion Srbije je propustio veliku šansu da se ponovo nađe među 16 najboljih timova Evrope, jer je početkom treće četvrtine imao prednost od 11 koševa (40:29), ali je već do kraja tog dela igre to prokockao i Armani je u poslednjih deset minuta ušao sa vođstvom od 51:50.

U poslednjoj četvrtini Armani je stalno bio u vođstvu, ali su crno-beli uspevali da održavaju rezultatski priključak i da tri minuta pre kraja serijom od 6:0 povedu sa 60:59. Tada je, međutim, došlo do preokreta i Armani je napravio seriju od 7:0, poveo 66:60 i tu prednost zadržao do kraja.


Poslednju nadu za crno-bele ugasio je Ejsi Lo, koji je u poslednjih pedesetak sekundi četiri puta izvodio slobodna bacanja, ali je samo dva puta pogodio, pa Partizan nije uspeo da izbori poraz manji od četiri koša razlike.


Partizan je i u ovoj utakmici bio nadmoćan u skoku, a imao je samo šest izgubljenih lopti, pri čemu nijednu u drugom poluvremenu, ali je sve to upropašćeno zbog neverovano lošeg izvođenja slobodnih bacanja. Čak 11 puta crno-beli su bili neprecizni sa linije penala i to ih je skupo koštalo.


U ključnim trenucima košarkaši Partizana nisu uspevali da pogode ni šuteve za tri poena i utakmicu su završili sa pet trojki iz 24 pokušaja i to je, pored lošeg izvođenja slobodnih bacanja, bio drugi ključni razlog poraza.


Partizan: Lo 6, Kecman 9, Raduljica 11, Jaramaz, Lučić 1, Milosavljević 14, Katić 11, Bešović, Božić, Čakarević, Mačvan 13, Anđušić 1.


Armani: Đaketi, Mančineli 6, Herston 18, Focis 5, Kuk 17, Nikolas 6, Roka 5, Filoj, Burusis 13, Meli, Đentile, Radošević 2.

Izjave trenera

 

"Nema opravdanja, ali ima objašnjenja. Utakmica je mnogo nosila i odnosila.

 

Posle mnogo promašenih laganih šuteva utakmica je otišla u drugom smeru", rekao je posle utakmice trener Partizana Vlada Jovanović za Radioteleviziju Srbije.

 

Jovanović je dodao da su njegovi igrači podlegli pritisku: "Posle dobrog prvog poluvremena napravili smo dosta grešaka u drugom. Ušli smo u kontra ritam, a oni su zonom usporili igru. Pritisak i važnost meča je uticao na igrače i to se videlo u prvoj četvrtini."

 

"Žao mi je što nismo prošli u Top16, radićemo naporno, truditi se da budemo bolji. Pokušaćemo da se oporavimo. Atmosfera koja se pravila u medijima pred meč nam nije pomogla jer se stvarala atmosfera da ovaj tim ne zaslužuje da prođe dalje. Uradili smo sve što je bilo do nas. Poraz od tri nam je bio dovoljan“, rekao je trener crno-belih.

 

Trener Armanija Serđo Skariolo rekao je da je presrećan što je njegov tim prvi put u istoriji kluba prošao u Top16 fazu Evrolige.

 

"Teška utakmica, fantastična atmosfera i na terenu i na tribinama. Oni su bili bolji u prvom poluvremenu, mi u drugom.

 

Ovo je za nas ekstremno važna pobeda iz dva razloga - jer smo se kvalifikovali u sledeću fazu takmičenja i što naš tim sa velikom tradicijom nikada ranije nije pobedio u Beogradu. Ovaj način pobede ojačava tim i nadam se da će nam pomoći do kraja sezone. Čestitam Partizanu na borbi“, rekao je italijanski stručnjak.

 

Skariolo je dodao da su oba tima zaslužila prolaz dalje i da je šteta što je to bilo nemoguće.

Među 16 najboljih, pored italijanske ekipe iz Grupe C plasirali su se još Real Madrid, Makabi i Anadolu Efes.

Od 18. januara do 1. marta 2012. godine u Top 16 fazi Evrolige igraće: CSKA, Panatinaikos, Unikaha, Žalgiris, Barselona, Sijena, Uniks, Galatasaraj, Kaha Laboral, Olimpijakos, Fenerbahče, Real Madrid, Makabi, Anadolu Efes, Bilbao i Armani.

Oni će se takmičiti u četiri grupe sa po četiri tima, a u četvrtfinale će se plasirati po dve najbolje ekipe iz svake grupe.

POVEZANE VESTI

Petak 23.12.2011. 00:32
sestu sezonu za redom bez top 16???? da nije greska????
Petak 23.12.2011. 13:32
Sinoc se videlo ko koliko zna i od trenera i od igraca. Kecmane ti si kralj!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online