Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 04.06.2012.
11:04
Vestionline, Alo A

Dudin "novi pokret" u Pireju

Otkako je Duda Ivković seo na klupu crveno-belih u svom drugom mandatu, Olimpijakos je došao do titule evropskog šampiona, a ujedno je prekinuo i neverovatan niz gradskog rivala od 13 titula u 14 godina.

Ovaj tim mora ostati zajedno - Dušan Ivković

Ludnica u Pireju! Titula je u rukama košarkaša Olimpijakosa posle 15 godina, a sve zahvaljujući jednom čoveku - Dušanu Ivkoviću.

Otkako je Duda seo na klupu crveno-belih u svom drugom mandatu u ovom klubu, Olimpijakos je došao do titule evropskog šampiona, a ujedno je prekinuo i neverovatan niz gradskog rivala od 13 titula u 14 godina. Stoga ne čudi da su košarkaši, stručni štab, navijači i uprava slavili do zore u jednom atinskom klubu.

Kako je bilo, tek će se prepričavati, ali ono što se zna jeste da je prvo veliko slavlje nastalo po završetku utakmice, u kojoj je Olimpijakos slavio 82:76.


Hiljade navijača utrčalo je u teren, klicalo se svima, ali najviše 68-godišnjem treneru, kome su mnogi košarkaši odavali priznanje, a najviše Marko Kešelj, koji mu je pevao na uvce.


"Imamo stvarno divne navijače. Ovo je za njih", rekao je Duda Ivković i dodao:

"Košarka teče mojim venama. Rođen sam na košarkaškom igralištu i u ovakvim prilikama treba najviše da slavimo. Nakon osvajanja Evrolige (polovinom maja), tim je još napredovao. Ova utakmica protiv Panatinaikosa je pokazala da nikada ne smemo da se opustimo. Moram da kažem da je ovaj veliki tim dao puno evropskoj i grčkoj košarci i da moramo ostati zajedno".


Duda je naglasio da njegov mladi tim ima veliku budućnosti, ali da za novi početak moraju ostati zajedno. 

"To je novi start, novi pokret. Pokazali smo da mladi tim sa malo sreće i velikim liderom kao što je Spanulis može da bude uspešan. Verujem da evropska košarka može da bude sačuvana ulaganjem u lokalne talente. Amerika je majka ove igre, najbolja košarka se igra tamo, ali to ne znači da je svaki Amerikanac dobar igrač. Ne moramo da se zadovoljavamo prosekom", zaključio je Ivković.


Kapiten Vasilis Spanulis rekao je da mu je čast da ima priliku da radi s takvim stručnjakom kao što je Ivković.

"Imamo sreću što nas vodi takav trener. Ponosan sam na saigrače, stručni štab, vlasnike i nadam se da je ovo samo početak odiseje", poručio je Spanulis.

Pirejci su znali kako da obeleže osvajanje značajnih trofeja i zahvale Ivkoviću na povratku stare slave, a u tome je učestvovao Marko Kešelj koji je u tandemu sa Makedoncem Perom Antićem zapevao "Đurđevdan", što je razgalilo trenera.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online