Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 12.06.2012.
22:22
Vestionline, Beta A

Partizan poveo sa 2:1 protiv Zvezde

Košarkaši Partizana poveli su sa 2:1 u finalnoj seriji Superlige Srbije protiv Crvene zvezde, pošto su večeras u beogradskoj hali 'Pionir' pobedili "večitog rivala" sa 78:72 (18:16, 29:21, 15:11, 16:24).

Odlična partija Vladimira Lučića

Najefikasniji igrač meča bio je krilni centar crno-belih Vladimir Lučić sa 19 poena. Milan Mačvan je ubacio 12, Dominik Džejms 11, a Dušan Kecman i Miroslav Raduljica po 10. Zvezdu je predvodio Bojan Popović sa 14 poena, dok je Mile Ilić postigao 12.

Partizan je došao do pobede u prilično izjednačenoj i napetoj utakmici. Zvezda nije nijednom vodila, samo je u dva navrata uspela da izjednači, ali je u finišu mogla da preokrene, pošto je na dva minuta pre kraja meča prišla na tri poena zaostatka, ali nije uspela da uradi ništa više.

Oba tima su igrala bez pravog napada, oslanjajući se na pojedinačne akcije. Crno-beli su početkom poslednje četvrtine vodili sa 16 poena razlike, ali to im nije bilo dovoljno za mirnu završnicu. 

Desetostruki uzastopni šampion slavio je na kraju zahvaljujući nešto boljem procentu šuta i većem broju skokova. Nijedna ekipa nije pokazala raznovrsnost u napadu, a obe su se oslanjale na raspoložene pojedince. Partizan su predvodili Vladimir Lučić i Milan Mačvan, a Zvezdu Mile Ilić i Vuk Radivojević, uz povremenu pomoć ostalih.

Crno-beli su imali manje-više sigurno vođstvo do poslednje četvrtine, kada su poveli sa 16 poena prednosti, a Zvezda je odgovorila serijom od 12:2 za neizvesnu završnicu. Kada su crveno-beli prišli na 70:67 košem Bojana Subotića dva minuta pre kraja, delovalo je da je preokret blizu, ali je to sprečio najiskusniji prvotimac Partizana Dušan Kecman trojkom za 73:67.

Posle još po jednog realizovanog napada, desio se možda ključni trenutak u završnici, kada je Dominik Džejms ukrao loptu Bojanu Popovića minut i 41 sekundu pre kraja, posle čega je Dragan Milosavljević postigao koš za nedostižnih 77:68 minut i po pre kraja.

Ovaj derbi ličio je na one od pre nekoliko godina, jer je sada više navijača Zvezde ušlo u halu, tako da je u hali bilo bučno. Nisu izostale ni tenzije, tipične za finale i za "večite" derbije. Često su u teren uletali razni predmeti i petarde, a obe "klupe" su često bučno reagovale na odluke sudija.

U jednom trenutku došlo je do verbalnog obračuna uz aut liniju trenera Partizana Vladimira Jovanovića i tim-menadžera Zvezde Nebojše Ilića, ali su sudije smirile situaciju bez tehničkih greški.
 

Naredni duel "večitih" rivala igraće se u petak u 20 časa u Železniku, pošto je hala 'Pionir' zauzeta za utakmicu ženske odbojkaške reprezentacije Srbije u Gran Priju protiv Argentine. Titulu prvaka države osvojiće ekipa koja prva dođe do tri pobede.

POVEZANE VESTI

Sreda 13.06.2012. 10:34
Gazi Partizane, melji. Bravo Momci. Idemo na 3:1 i TITULA!!
Sreda 13.06.2012. 11:52
Свака част за борбеност и чисту победу!Вероватно је да ће се играти само још једна утакмица! Мали Лучић је "страва" играч и пред њим је НБА будућност! Напред Партизан!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online