Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 16.06.2012.
12:51
Vestionline, Beta A

Kecman: Možda najteža titula do sada

Najiskusniji košarkaš Partizana Dušan Kecman rekao je da je osvajanje titule, njegove sedme sa crno-belima, bilo možda najteže, a najviše zbog uslova na terenu, a ponovo nije hteo da ističe svoju ulogu u pobedi nad Crvenom zvezdom u Železniku.

Slavlje šampiona

Prilikom dodele pehara igrači Partizana izašli su na teren u majicama sa natpisom "najbolji to svako zna, 11 godina za redom" i sa slikom na kojoj je šampionski trofej predstavljen kao drvo sa korenjem na čijim se krajevima nalaze godine u kojima su crno-beli osvojili poslednjih 11 titula.

Oni su nosili i kačkete na kojima je pisalo "šampioni", ali tako da su slovo "i" i "o", napisani kao broj 19, što je ukupan broj titula Partizana.

"Ovo mi je sedma titula u Partizanu, a možda i najteže osvojena. Nije nimalo lako igrati bilo koje finale, a kamoli protiv Crvene zvezde Beograd Diva, a pogotovo u ovakvim uslovima. Videli ste sami atmosferu i ambijent, ali najvažnije je da smo mi verovali jedni drugima i nastupali kao pravi tim", rekao je Dušan Kecman.

Crno-beli su pobedili Zvezdu u Železniku 86:82 u napetoj atmosferi, u prepunoj hali sa ogromnom temperaturom, skoro bez vazduha, u meču koji je često prekidan jer je parket skoro stalno brisan zbog kondenzovane pare. Partizan je tako pobedio sa 3:1 u seriji.

"Videli ste sami kakvi su bili uslovi, ne treba ništa mi sa parketa da vam pričamo. Bilo je sve na ivici ponora, ali bitno je da se niko nije povredio, kako kod njih, tako i kod nas. Najvažnije je da smo završili sezonu na pravi način i osvojili titulu".

"Čovek odluke" u mnogo mečeva do sada pogodio je večeras trojku pri vođstvu rivala od pola koša, a bitne poene davao je i u prošloj utakmici. Ali, kao i posle prošle utakmice, ni sada nije hteo da uzme ni gram zasluga za važan koš.

"Možda i jeste bilo presudno, možda i nije, ne znam stvarno. Najvažnije je da pogađamo kad treba, da li ja ili neko drugi. Najvažnije je da smo finiširali kao šampioni", rekao je Kecman.

Američki plejmejker Dominik Džejms kazao je da je meč bio "neverovatan" i najteži do sada u seriji.

"Neverovano! Svaka utakmica je bila rat, ali je ova daleko najteža - oni se suočavaju sa eliminacijom, a mi igramo meč za titulu. Uslovi su bili za ne poverovati: klizanje, tuča, vuča, hvatanje...ma, samo da smo pobedili. Borili su se jako i naterali su nas da zaslužimo pobedu, nije nam poklonjena", rekao je Džejms i dodao da izuzetno poštuje rivala, kao i da je taktička borba bila jako zanimljiva.

"Poštujemo ih, imaju fantastičnog trenera Svetislava Pešića, ali imamo ga i mi. čoveče, Vlade je neverovatan! Stvarno, uvek smo imali prava rešenja i ova sezona mi je bila sjajna", rekao je Džejms koji je povredio rame ranije u seriji, ali je rekao da nije razmišljao o tome.

"U ovakvim utakmicama se o tome ne razmišlja. Osetiću to, ali sada me samo zanima pobeda", kazao je on. U toku njegovog odgovora prošao je Kecman i dobacio na engleskom "ukrao sam loptu i ponovo slomio obruče", a Džejms je kazao da ga u timu zadirkuju zbog visine.

"Svi su me prigrlili od prvog dana. Jedini sam Amerikanac, ali nisam se tako osećao, jer sam u sve uključen. Sad znam zašto za Partizan kažu da je porodica, jer su takvi i van terena i na njemu", rekao je Džejms.

Bek Danilo Anđušić kazao je da mu je trijumf slađi zbog teških uslova.

"Klizali smo se po parketu, psovali su nas gađali, imali smo tone pljuvačke po sebi, ali je ovako slađe. Zvezda je bila dobar rival. Uspeli smo da odigramo tri dobre utakmice i stignemo do pobede", rekao je Anđušić.

Plejmejker Zvezde Filip Čović kazao je da je njegov tim sam kriv za poraz.

"Bili smo blizu trijumfa, ali smo sami sebe pobedili. čestitam rivalu. Mislim da je presudila naša loša koncentracija u ključnim momentima. Dva minuta pre kraja imali smo četiri izgubljene lopte koje su oni rešili 'jedan na nula'", rekao je Čović.

Prvi kreator igre Zvezde Bojan Popović kazao je da iskustvo rivala jeste igralo ulogu, ali i da je njegov tim možda bio previše željan pobede.

"Vratili smo se u trećoj četvrtini u meč, ali onda smo malo stali i pali, što su oni iskoristili i vratili se u meč, a to je presudilo. Pokušavali smo, bili smo blizu...Falila nam je možda mirnoća. Možda je u pitanju bila naša glad, kad vidiš da ti je cilj na dohvat ruke, pa te povuče, a oni imaju iskustvo igranja finala i velikih utakmica", rekao je Popović.

On je kazao da bučna atmosfera u hali nije toliko uticala na njegove igrače koliko loši uslovi na terenu.

"Navikli smo na pritisak, on uvek postoji, ali mislim da smo svi, i mi i oni, bili više iznenađeni ovako lošim uslovima za igru u hali. Bilo je jako klizavo na terenu, igrali smo bojažljivo i nesigurno. To je sigurno više smetalo nego pritisak važnog meča", rekao je Popović.

POVEZANE VESTI

Subota 16.06.2012. 16:19
Bravo Momci. Svaka cast Partizanu kao klubu. Samo tako dalje. Parni Valjak samo melje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online