Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Subota 27.04.2013.
22:43
Vestionline, Sportske.net A

Partizan osvojio titulu Jadranske lige

Košarkaši Partizana vratili su trofej Jadranske lige u svoje vitrine, pošto su u finalu pobedili Crvenu zvezdu sa 71:63 (14:18, 11:14, 25:13, 21:18), a duel "večitih rivala" obeležilo je isključenje oba trenera Duška Vujoševića i Dejana Radonjića, na šest minuta pre kraja meča.

Partizan posle godinu dana vratio titulu ABA lige

Uvodni minuti igre pripali su Partizanu, koji predvođen raspoloženim Muslijem stiže do vođstva od 7:0. Nije se dugo čekalo na odgovor Zvezde, a u njenim redovima je u tim trenucima glavnu ulogu imao odlični Nelson, pa crveno-beli prave preokret za vođstvo od 18:14.

Druga četvrtina donela je znatno ''tvrđu'' igru, sa malo poena na obe strane. Kako je vreme odmicalo, Partizanu je sve više problema pravio Raško Katić, a ni šut za tri poena ih nije služio. Posledica toga je i vođstvo Zvezde od 32:25 na poluvremenu.

Bolju igru i preokret Partizana u drugom poluvremenu najavio je Davis Bertans trojkom na početku treće četvrtine. Raško Katić je u tim trenucima ostao jedini koji je Zvezdu rezultatski držao u igri svojim poenima, ređali su se njegovi poeni, ali to Zvezdi večeras nije bilo dovoljno. Crno-beli sve bolji i u šutu, pa u finišu treće četvrtine dolaze do ''plus sedam'' - 45:38, a u poslednju deonicu ulaze sa 50:45.

Partizan prvo stiže na 53:45, a onda protesti Vujoševića, tehnička greška treneru Partizana u trenucima kad njegov tim ima najveću prednost od početka utakmice!

Zvezda to koristi i za tili čas smanjuje na 53:50.

Ipak, crno-beli brzo vraćaju na ''plus sedam''. Prvo je Lovernj pogodio sa penala, a onda Bertans za tri poena, ali Rakočević smanjuje prednost crno-belih 59:55.

Šest minuta pre kraja utakmice došlo je do koškanja igrača na terenu, kapiten Partizana Vladimir Lučić dobio je nesportsku, a centar Zvezde Raško Katić tehničku grešku, posle čega su zbog druge tehničke greške isključeni treneri obe ekipe, Duško Vujošević i Dejan Radonjić.

Poslednjih pet minuta igre Partizan je poveo sa 61:55 nakon zakucavanja Lovernja, a potom je usledila fenomenalna kontra i Vestremanova asistencija za Bertansa koji zakucava iz ali-upa za 65:57. Do kraja meča crveno-beli nisu uspeli da ugroze prednost Partizana i crno-beli su osvojili šampionsku titulu.

Crno-bele su do trijumfa predvodili Leo Vesterman i Davis Bertans s po 15 poena, Musli je dodao devet, a Bogdanović poen manje, dok je najefikasniji u ekipi Zvezde bio Raško Katić sa 19 poena i 12 skokova, a Rakočević i Nelson su zabeležili po 14 poena.

Utakmica je odigrana pred oko tri hiljade gledalaca u hali u Laktašima, a meč je prošao bez incidenata na tribinama. Obe ekipe su samim plasmanom u finale regionalnog takmičenja obezbedile učešće u Evroligi sledeće sezone.

POVEZANE VESTI

Subota 27.04.2013. 23:55
Највећи проблем за Партизан,је био хоће ли на време стићи нова витрина пошто у оној старој више нема места!Највећи проблем за Звезду је био,како наћи некога да дрма кош на који Партизан напада али и ватрогасца да посуди макар један пп апарат,за не дај Боже ако затреба прекид!Чији су проблеми "озбиљнији"?!
Subota 27.04.2013. 23:18
Opet jedna dnevnica izdominira citavu sezonu!!!....Dokle vise, kad ce to vec jednom prestati?!...Aaaa, da, Srbija!!!...
Subota 27.04.2013. 23:39
Čestitke za Partizan. Ali moram da postavim jedno pitanje? Kako onaj ko navija za Partizan može sebe da smatra Srbinom?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online