Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 26.06.2013.
17:30
mozzartsport.com, kkcrvenazvezda.rs A

KK Crvena zvezda: Da li je moguće da smo mi krivi za katastrofu Partizana?!

Vicešampion Srbije se oglasio povodom aktuelnih dešavanja u KK Partizan.

 Detalj sa "večitog derbija" 
 

Posle konferencije za medije koju je održao predsednik crno - belih Predrag Danilović oglasio se i Košarkaški klub Crvena zvezda putem zvaničnog saopštenja.
"Da li je moguće da je Crvena zvezda opet kriva? Da li je moguće da neko pokušava da za sopstvenu nemoć ponovo optuži i u isti mah osudi Crvenu zvezdu? Da li je moguće da tako uspešan klub kako se predstavlja KK Partizan mt:s, ima tolike gubitke, i kada se radi o tako uspešnim kadrovima koji ga vode? Sudeći po onom što čelnici Partizana prezentuju javnosti za njih će uskoro KK Crvena zvezda biti kriva i za globalne klimatske promene. Jeftina demagogija u koju će malo ko da poveruje", piše na početku saopštenja na zvaničnom sajtu KK Crvena zvezda.

"Ne radujemo se ničijoj nesreći, pa tako ni nesreći u koju je zapao KK Partizan, ali ne možemo da zaboravimo šta se sve dešavalo pre dve i više godina. Tada nismo primetili da se Partizan oglašavao u smislu razumevanja za probleme u kojima se našao KK Crvena zvezda. Naprotiv, njihovo oglašavanje je počelo onog trenutka kada su spoznali da je napravljen pravi koncept za finansijki oporavak KK Crvena zvezda i da će njihov večiti rival u budućnosti to i biti u pravom smislu te reči".

U daljem tekstu stoji da se "lako može utvrditi koji klub i koliko je bio državni projekat".
"Ko je i koliko u prethodnom periodu bio državni projekat lako se može utvrditi kada se prezentiraju finansijska sredstva dobijena od strane države što je Zvezda i uradila a Partizan nažalost nije. Da kojim slučajem jeste ta večna tema na kojoj tako silno potenciraju predstavnici KK Partizan bila bi demistifikovana. Ali, oni to nikako ne žele i sigurni smo da to neće uraditi, jer brojke su kao dokazi neumoljive".

Crvena zvezda se uvek zalagala da oba večita rivala imaju isti tretman države.
"Rezultati Partizana su takvi kakvi su, a ono što nas raduje to je priznanje Danilovića da nikada nećemo biti isti. A, nikada nismo ni bili. Crvena zvezda je jedan od najjačih brendova ove zemlje i nalazi se takođe u specifičnoj situaciji i ne kuka i ne moli i ne kleči da joj bilo ko pomogne. Ali, oduvek se zalagala da Zvezda ali i Partizan u ovoj državi imaju ravnopravan tretman. To je samo jedna u nizu naših razlika. Čak i površnom analizom može se utvrditi ko je dao najviše reprezentativaca u svim selekcijama u ovoj zemlji u poslednjih petnaestak godina. A, mnogi od njih su, istina, završili ili su i sada u Partizanu".

U saopštenju se postavlja pitanje i kako je do "katastrofalne situacije" uopšte došlo.
"Uopšte ne želimo na bilo koji način da odvlačimo pažnju javnosti od informacija vezanih za problem niti daljim polemikama da čelnicima KK Partizan mt:s oduzimamo dodatnu energiju, jer sada treba da se koncentrišu i pronađu rešenje za, kako sami kažu, katastrofalnu situaciju koju im sasvim sigurno nije napravila KK Crvena zvezda. Predsednik Partizana mt:s umeo je da neosnovano napadne Crvenu zvezdu, ali u svom izlaganju nije želeo da kaže kako je do finansijskih problema došlo. Kao da je u poslednjih desetak godina neki drugi Predrag Danilović vodio klub, a ne on lično. Ali, njihovi problemi, njihova briga".

Košarkaški klub Crvena zvezda zahvalila se svojim navijačima što su "stoički izdržali sve nepravde".
"Od države, grada i svih ostalih državnih institucija očekujemo ravnopravan tretman, a što se tiče priče oko toga ko je koja Crvena zvezda, to nam uz sva uvažavanja neće objašnjavati Danilović. Dokaz da smo u pravu je brojna publika koja dolazi na naše utakmice i naši verni navijači kojima se zahvaljujemo na podršci i razumevanju u ovom teškom periodu kroz koji zajedno prolazimo. Posebno im se zahvaljujemo što su u proteklih 12 godina stoički izdržali sve nepravde", piše u zaključku saopštenja.

POVEZANE VESTI

Sreda 26.06.2013. 21:37
Jesam Zvezdas,ali nama nista ne vredi da taj Partizan nestane,nema niceg lepoga u tome.I Zvezda i Partizan ne mogu ziveti jedno bez drugog. Derbi je samo jedan:Zvezda-Partizan
Sreda 26.06.2013. 18:11
pa čovek je isečen u kafani,i zato neko mora biti kriv:pozdrev za KK.CZ.
Sreda 26.06.2013. 21:34
Zasigurno je bilo neracionalnog trosenja novca.Sramota je da se oni vise bave Crvenom Zvezdom nego samim sobom.Npr sta mislite koliko kosta Vesterman koji je bio MVP Evrobasketa za mlade?Sigurno ga nisu doveli za dzabe...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online