Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 02.04.2014.
12:16
Beta A

Nikolić o dolasku Novaka i "bušenju" Radničkog

Trener Radničkog iz Kragujevca Miroslav Nikolić je rekao danas da je želeo da dovede Jovana Novaka i zbog kluba, i zbog reprezentacije, i zbog samog tog košarkaša.

 Trener Radničkog Miroslav Nikolić
 

"To je mlad igrač koji ima potencijala i koji je želeo da radi i u Crvenoj zvezdi i u Partizanu. Oni nisu izdržali do kraja, mi smo reagovali. Sada treba da vidimo kako će da se adaptira. Bolje je da igra i da ne sedi kući. On je i naš reprezentativac i dobro je i da ga ja malo proverim kao trener reprezentacije", rekao je Nikolić
agenciji Beta.


Novak je danas potpisao ugovor sa Radničkim, iako su ga krajem prošle godine tražili i Partizan i Zvezda. Taj 19-godišnji plejmejker je proveo sezonu u Vršcu, koji neće igrati u Superligi, pa bi imao pauzu do okupljanja mlade reprezentacije za dva meseca.

"Hteo sam da mu dam šansu da igra, da vidim u kakvom je stanju. Dolazi kod nas do kraja sezone, pa ćemo videti posle. Izuzetno cenim igrača koji igra za reprezentaciju, očekujem da će se ovde dobro pokazati", rekao je Nikolić.


Mediji su proteklih dana navodili da će Nikola Kalinić preći u FMP za Superligu, kao i da će Sava Lešić napustiti Radnički, koji je u velikim finansijskim problemima.

"Imao sam dogovor sa igračima da odigramo ova dva meseca Superligu. Svi su ovde neplaćeni, i igrači i ja, ali ovo je dogovor. To menjanje klubova na dva meseca im smeta u karijerama, pogotovo da idu u konkurente. To mi je malo neljudski i nije karakterno, a igrači su ovde pokazali karakter", rekao je Nikolić. 

On je istakao da je Kalinić imao neke pregovore i naglasio da nema ništa protiv ako igrač ode u veći klub. Nikolić je rekao da "oni strategijski uništavaju košarku u
Kragujevcu", a imao je odgovor i ko su ti "oni".

"Klubovi, menadžeri... što nas buše mesecima da nas unište. Ovde nema para i svi su slobodni, ali borimo se. Imam i ja neko ime i prezime i igrači hoće da rade sa mnom. A oni nas buše da bi nas oslabili, da ne bismo ušli u prva četiri, za šta smo se borili", rekao je Nikolić.


"Svi imaju probleme sa parama, ali kod nas je najgore. Buše nas menadžeri. Ja sam se sa igračima dogovorio da idu u neki klub za pare, ali ne da mi ideš u FMP. Znamo svi ko stoji iza tog FMP-a. Lako je sada uzeti jednog ili trojicu mojih igrača", dodao je Nikolić.


Iskusni stručnjak je rekao da je za mlade talente mnogo bolje da igraju u Radničkom nego u Partizanu ili Zvezdi.

"Pustite nas da se i mi malo razvijamo. Pa ne mogu svi igrači da budu u Zvezdi i Partizanu. Pustite da i mi napravimo neke talente. Uzmite ih kad sazru. Bolje je kod mene da igraju 30 minuta nego tamo po dva minuta. To je moj stav i kao trenera reprezentacije i kao čoveka, da treba da se prave igrači", rekao je Nikolić.


"Uostalom, ja u poslednjih 40 godina znam samo dvojicu Beograđana koji su postali vrhunski igrač, (Zorana) Moku (Slavnića) i (Aleksandra Đorđevića) Saleta", dodao je Nikolić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online