Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 06.04.2014.
18:55
mozzartsport.com, kkpartizan.rs A

Vujošević: Šampioni smo 12 puta uzastopno - neće biti lako to odbraniti

Košarkaši Partizana u prvom kolu Superlige Srbije gostuju Radničkom u Kragujevcu (ponedeljak, 18.00). Crno-beli su prethodna dva puta u ABA ligi ubedljivo savladali izabranike Miroslava Nikolića (92:66 i 82:70), pa s pravom očekuju i treću - sreću.

 Trener Partizana Duško Vujošević
 

„U okviru takmičarske sezone sada ulazimo i u novi ciklus, četvrti po redu ove godine. S obzirom da je to domaći šampionat, koji je za nas od velikog značaja, radujemo se tom takmičenju. Zadovoljstvo je i što su se pojavili neki klubovi i timovi koji do sada nisu bili akteri Superlige. Borac se ponovo vratio na velika vrata kroz domaće takmičenje, a pojavila se i Crnokosa iz Kosjerića. To dovoljno islustruje da se i u drugim sredinama dosta kvalitetno radi. Naravno tu je Metalac, već godinama akter Superlige, kao i FMP. Naše aspiracije kao i uvek su na najvišem mogućem nivou kada je u pitanju domaći šampionat. Praktično od prvog kola i prve utakmice sa Radničkim u Kragujevcu želimo da budemo na tom kursu i da opravdamo samu činjenicu da smo 12 godina u nizu prvaci. Svesni smo da to neće biti ni malo lako i jednostavno odbraniti. Svake godine i pretenzije drugih klubova su sve veće i veće. Ali jednostavno, Partizan kao klub, uopšte i rad u takvom klubu, zahteva da se uvek imaju najveće moguće ambicije”, rekao je Duško Vujošević.


Trener Partizana apostrofira da na startu igraju protiv ekipe koja je ove godine ušla sa velikim ambicijama, pre svega kada je u pitanju učešće u ABA ligi i Evrokupu.
“Oni su definitivno pokazali da poseduju jedan zavidan nivo kvaliteta. Bez obzira što su imali neke loše periode u okviru ABA liga, ipak su na jedan častan način odigrali do kraja, bez obzira na sve probleme, uspeli da izbore opstanak u regionalnom takmičenju. Samim tim što se kroz Superligu stiče i pravo da se ponovo bude među četiri ekipe u region. Radnički u tom pravcu razmišlja i biće maksimalno motivisan, kao što je i uvek slučaj kada su u pitanju mečevi između kragujevačkog tima i Partizana. Ove sezone smo odigrali dve utakmice i jako dobro se poznajemo. Radnički se pojačao pre početka Superlige, a kao što je poznato imaće i podršku svojih navijača, na naglašeno dobrom domaćem terenu. Svesni smo težine posla koji nas čeka tamo, kao i činjenice da Radnički ima određeni kvalitet. I sam način igre koju prikazuje ekipa Radničkog dovoljno je dobro upozorenje za nas i sigurno da izisukuje da budemo maksimalno skoncentrisani i spremni za sve što nas čeka na utakmici. Želimo da pobedom počnemo takmičenje“, rekao je Vujošević.
 

POVEZANE VESTI

Nedelja 06.04.2014. 19:13
Nemam dokaza da sporim tih 12 uzstopnih titula, ali imam pravo da iskazem sumnicavost na taj niz. Negde citam komentare kako je nemoguce da Zvezda ima 12 uzastopnih pobeda, zasto onda neko ne sme da misli da 12 godina neko ne moze regularno da osvaja titule? Vujosevic kao trener se pokazao mnogo puta, od mladih graca pravi zvezde, sve to postujem, za razliku od njegove licnosti na moju se gadim, za ovaj niz je zasluzna i neorganizacija ljudi koji su bili pre Covica, pa je klub propadao, ali u tih 12 godina, makar jednom postoji sumnja u regularnost, ali sta je tu je, ako je bilo regularno svaka cast, ako ne, dzabe morala u nabrajanje titula. Nadam se prekidanju niza ove godine.
Nedelja 06.04.2014. 19:20
Od Duleta ništa novo . NE OBEĆAVA ALI OSVAJA TITULE ISKLJUČIVO NA TERENU . ŠTA ĆEŠ TAKAV JE DULE VUJOŠEVIĆ .
Nedelja 06.04.2014. 20:03
ne navijam za "partizan", ali mora da se prizna ono što je činjenica - najbolja škola košarke na Balkanu... a i šire...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online