Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 13.04.2014.
17:07
mozzartsport.com A

Nelson: Moje srce pripada Zvezdi i Beogradu!

"Period koji sam proveo ovde je najbolji koji sam doživeo u Evropi", dodao je Amerikanac.

Demarkus Nelson
 

Čini se da Crvena zvezda nikada nije imala stranca koji je navijačima toliko prirastao za srce kao Demerkus Nelson. Crveno-beli Admiral je već skoro dve godine glavni igrački šraf kluba sa Malog Kalemegdana i neretko se, posebno ove sezone, u košarkaškim krugovima vrti priča da - ako Nelson dobro igra i Zvezda dobro igra.


Prošle sezone je predvodio ekipu do prvog finala Jadranske lige i trofeja u Kupu Radivoja Koraća, a ove takmičarske godine spreman je da ode i korak dalje.
"Dobar smo tim. Prošli smo kroz mnoge bitke ove sezone, kao i kroz mnoge uspone i padove. Trenutno, nama je najbitnije da zadržimo dobru atmosferu u svlačionici. Biće nam potrebna u odlučujućim okršajima", rekao je Nelson za zvanični sajt ABA lige.


Iako mnogi smatraju da je polufinalna utakmica Jadranske lige sa Cibonom najvažnija ove sezone, ali sa tim se ne slaže američki plejmejker.
"Ne bih je tako okarakterisao, ali definitivno se radi o veoma bitnoj utakmici. Sve što smo do sada uradili nas je stavilo u poziciju da se borimo za trofej u ABA ligi. Ali, ne možemo da razmišljamo o finalu dok ne pobedimo u prvoj utakmici. Već smo ove sezone odigrali mnogo sličnih mečeva i to će nam pomoći da napravimo pravi pristup".


Nekadašnji igrač Univerziteta Djuk jedan je od retkih stranaca koji su se zadržali u ABA ligi više od godinu dana. Zato je kompetentan da uporedi prethodne dve sezone.
"ABA Liga je napredovala. Bilo je dosta timova koji su pozitivno iznenadili kao što je Mega Vizura koja je debitant, a napravila je izvanredan posao. Takođe, tu je i Cibona, naš sledeći rival, koja bi možda imala i bolje rezultate da nije imala finansijske probleme. Tako da mogu da kažem da je takmičenje ove sezone bolje i da ima više kvalitetnih igrača".


Ono što najviše interesuje sve navijače Crvene zvezde jeste - da li će popularni Di i naredne sezone nositi crveno-beli dres.
"Sve i dalje visi u vazduhu. Klub i ja imamo opciju u ugovoru za produžetak saradnje. Očigledno je da bih voleo da ostanem, jer moje srce pripada ovom klubu i gradu. Ali, i dalje je rano da se odgovori na to pitanje. Ono što mogu da vam kažem jeste da je period koji sam proveo ovde najbolji koji sam doživeo u Evropi", zaključio je Nelson.

POVEZANE VESTI

Nedelja 13.04.2014. 17:28
NELSON je bio više od pola Zvezdinog tima . U najtežim trenutcima PREUZIMAO JE ODGOVORNOST I UVEK USPEŠNO . Njegova greška je što je otišao u mali klub iz ŽELEZNIKA koji je ispao u EVROLIGI pre nego je EVROLIGA I POČELA . U SVAKOM SLUČAJU DOBAR IGRAČ .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online