Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 21.08.2014.
11:43
Beta A

Đorđević: Polufinale veliki uspeh, a medalja Mont Everest

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je danas da bi veliki uspeh na predstojećem Svetskom prvenstvu u Španiji bio plasman Srbije u polufinale, a da bi osvajanje medalje bilo "kao Mont Everest".

Španija je favorit: Aleksandar Đorđević
 

On je ocenio da je Španija najveći favorit za osvajanje šampionata sveta i dodao da domaćin SP to mora da pokaže na terenu.

"Govorio sam to i pre tri meseca kada se nije znalo da će se selekcija SAD susresti sa otkazima i povredama ključnih igrača. Sve je organizovano tako da Španija titulom kruniše silazak sa scene jedne velike generacije u kojoj su (Pau) Gasol, (Huan Karlos) Navaro, (Hose) Kalderon, (Felipe) Rejes...", rekao je Đorđević u intervijuu za NIN.

"Ali ne priznajem da je bilo ko bolji pre utakmice. Uostalom, teren nikada ne laže", dodao je on.

Đorđević je rekao da neodazivanje igrača u reprezentaciju što je prethodnih godina uzelo maha, rezultat straha od neuspeha i dodao da u reprezentativnoj košarci, i na evropskom i na svetskom nivou, vlada nepisano pravilo da samo medalje sa reprezentacijom krunišu prave veličine.

"Kada Toni Parker bude završavao karijeru, siguran sam da će reći da mu je najdraža titula prvaka Evrope sa Francuskom uprkos brojnim NBA trofejima sa San Antonijom. Ovo prvo je strast, emocija, a ovo drugo posao. Isto mogu da kažem za sebe i mnoge moje kolege koji su osvojili titulu sa reprezentacijom", kazao je Đorđević.

Na pitanje zašto se promenio odnos igrača prema reprezentaciji, Đorđević je kazao da je Srbija nova zemlja koja prolazi kroz dugu tranziciju.

"Kao država smo stvoreni zato što su nas ostavljale komšije. U jednoj emotivnoj vezi uvek pati više onaj ko je ostavljen. Mi smo propatili sve razvode s bivšim jugoslovenskim republikama, a Crnogorci su nas 'razbili'. To nas je najviše bolelo", kazao je on.

"Opet, da nije bilo svih njih, mi ne bismo imali svoju državu. Nismo sami uzeli stvari u ruke, nismo organizovali referendum i rekli da želimo svoju zemlju. Državu su nam kreirali drugi i to nas i danas boli", smatra Đorđević.

Svetsko prvenstvo u Španiji održaće se od 30. avgusta do 14. septembra, a Srbija će igrati u Grupi A sa selekcijama Španije, Francuske, Brazila, Irana i Egipta.
 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 21.08.2014. 13:21
Ogranicavati uspjeh do polufina, to nije pametna konstatacija..jer automatski nije motivacija do zlatne medalje.Iizjaviti da je veliki uspjeh ako Srbija dodje u polufinale, to znaci da je cetvrt finale realan domet. Velika greska! Igracima se mora usaditi nesalomljivi pobjednicki duh, koji im nalaze da su najbolji na svijetu i da nema boljih, samo tako se dolazi do velikog uspjeha.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online