Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 15.09.2014.
19:30
mondo.rs A

Kapitenu, hvala za sve godine!

U Madridu je svetskim srebrom zaokružena i završena era Nenada Krstića u reprezentaciji Srbije.

Jedan od poslednjih poena u dresu sa državnim grbom: Nenad Krstić
 

Tačno deset godina od debija za "A" reprezentaciju na velikom takmičenju i šest godina od kvalifikacija za Eurobasket 2009, tokom kojih je i postao kapiten "orlova", Nenad Krstić rekao je:

"Dosta je".

Legendarni centar "orlova", osvajač srebra na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, srebra na Svetskom prvenstvu u Španiji i učesnik polufinala Mundobasketa 2010, odlučio je da definitivno "prelomi" i prepusti svoje mesto mlađima.

Odluku koju je "vagao" i posle prošlogodišnjeg Eurobasketa doneo je za vreme blistavog pohoda naše reprezentacije na svetsko srebro u Madridu.

"To je to. Ovo mi je definitivno poslednje takmičenje u dresu reprezentacije", izjavio je Krstić (31) novinarima u miks zoni "Palate sportova" odmah posle utakmice protiv SAD.

Tako je završena Krstićeva priča u dresu sa državnim grbom, započeta sve davnije 2004. godine, na Olimpijskim igrama u Atini, kada ga je Željko Obradović uvrstio u ekipu kao debitanta.

Posle EP u Srbiji, zbog nesporazuma sa Savezom, nije nastupao do 2008. godine i stvaranja nove selekcije pod Dušanom Ivkovićem. Tim koji je oformljen tokom kvalifikacija za EP u Poljskoj udahnuo je novi život našoj "A" selekciji i srpskoj košarci uopšte. Od narednog leta ponovo smo počeli da se nadamo medaljama.

Spletom okolnosti, nezasluženim porazom u polufinalu Svetskog prvenstva u Turskoj, pa zauzimanjem tek osmog mesta na EP u Litvaniji, nije imao priliku da i drugi put nastupi na Olimpijskim igrama.

Kao kapiten, među prvima je svakog leta dolazio na okupljanja, povređen ili zdrav. Ovog leta je zamolio selektora Sašu Đorđevića da se priključi timu 20. jula, pa je odmah "zapeo" i zadobio povredu zbog koje je umalo propustio Mundobasket.

Prema sopstvenom priznanju, poslednji turnir u dresu "orlova" odigrao je na 30-40 odsto svojih kapaciteta. Na svom oproštajnom takmičenju prosečno je postizao sedam poena.

Beogradska arena pozdravila ga je pred put u Španiju dugim aplauzom. Cela hala ustala je da pozdravi jednog od najboljih centara koje je naša košarka imala.

Kapitenu, HVALA za sve!

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 15.09.2014. 19:45
Nenad Krstic "KRLE" Legenda ! Nedostajace nam kao igrac ali ce uvek ostati u nasim srcima ! Neka te sreca prati u daljem zivotu i radu "KAPETANE" S R E C N O !!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online