Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 29.09.2014.
18:38
mondo.rs A

Vilijams: Hoću da razigram Zvezdu

Novi plejmejker crveno-belih svestan je velikih očekivanja javnosti. Kaže da neće imati problem sa tim i da je spreman da učini napadačku igru tima raznovrsnijom.

Rešen da ostavi bolji utisak od Demarkusa Nelsona: Markus Vilijams
 

"Znam šta se od mene traži", nekoliko je puta u ponedeljak, sa osmehom izgovorio Markus Vilijams (28, 191), plejmejker i najiskusniji igrač novog tima Crvene zvezde Telekom.

Družeći se sa novinarima u "Kombank areni", u okviru Evroliginog dana za medije, američki plejmejker rekao je da zna da ga mnogi vide kao lidera ekipe. Uostalom, zbog toga je i doveden, s obzirom na imena klubova za koje je igrao i partije koje je pružao. Svi su svesni koliko može, pa je jasno da će igre Zvezdinog igrača sa brojem "tri" na dresu biti gledane sa posebnom pažnjom.

Navijači me pozdravljaju na svakom koraku

"Sve vreme viđam navijače. U tržnim centrima, kada idem da jedem... Traže sliku, autogram, nekad se samo jave i to je potpuno normalno. Poručuju samo: 'Pobedi, pobedi'. To je naš glavni cilj ove godine - da pobeđujemo", rekao je Markus.

Za početak, "upada u oči" da je uzeo baš broj koji nosi malo igrača. Na primer, novi plejmejker Fenerbahčea Riki Hikmen jedan je od njih.

"Evroliga je od ove godine dozvolila da se uzmu brojevi od 0 do 99. Nemam poseban razlog zašto sam uzeo trojku. Jednostavno, sviđa mi se broj. Polovina je šestice koju sam nosio u Lokomotivi", objasnio je dobro raspoloženi Vilijams.

Važnije od broja je ono što će u tom dresu da radi na terenu. Od njega se, naravno, očekuje mnogo.

"Pokušaću da olakšam posao ekipi i da igračima kao što je Bobi stvaram lakše poene. Demarkus je prošle godine ovde bio sjajan. On je fenomenalan, doneo je drugačije stvari i pokušaću i ja da budem pravi plejmejker, da igračima stvaram šanse za šut i da radim neke stvari koje je on radio. Samo hoću da donesem timu ono što radim najbolje - hoću da dodajem loptu, da asistiram, da bi što više igrača učestvovalo u napadu", izjavio je Vilijams.

Gist me upoznao o rivalstvu Zvezde i Partizana

"Odavno sam slušao o rivalstvu i navijačima, još kada je Džejms Gist igrao za Partizan. Dobri smo prijatelji i govorio mi je: 'Igrao sam protiv Crvene zvezde i bili su odlični'. Onda je otišao u Panatinaikos i igrao protiv Olimpijakosa i nije mogao da oceni koja utakmica je bolja. Rekao mi je da će derbiji biti žestoki, napeti mečevi, da će publika biti sjajna za domaćina i da se takve utakmice moraju jednostavno osetiti. On je uživao", otkrio je Vilijams i dodao:

"Čak sam i ranije razmišljao da dođem u Beograd i lično pogledam derbi. Srećom, sada ću imati šansu da igram i te utakmice".

Na kraju prošle sezone, trener crveno-belih Dejan Radonjić hteo je plejmejkera drugačijeg profila od Demarkusa Nelsona. Tražio je igrača koji će doneti kreativnost u napadu i angažovao Amerikanca koji je jesenas blistao u "Areni" pred "delijama", u dresu Lokomotive Kubanj.

Prvi utisci u klubu su mu pozitivni. Priča sa saigračima i smeje se njihovim šalama. Prvi put u karijeri je najstariji u ekipi.

"Momci su zabavni. I kao tim i kao osobe. Često sednem sa strane i smejem se, jer sam i ja bio isti, neprestano sam se šalio, igrao se sa svima. Sada, kao stariji, posmatram sve to sa strane i zabavno mi je. Svi su dobri, svi su odlični. Imamo veoma dobar tim, dobre momke u timu, trener nam pomaže savetima i sve je u redu", zaključio je Markus Vilijams.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online