Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 23.10.2014.
17:29 >> 22:01h
Vestionline A

EL: Trojke uništile Zvezdu

Crvena zvezda je doživela prvi poraz u sezoni, pošto je u okviru 2. kola grupe D Evrolige poražena od Neptunasa u Klaipedi 83:81 (25:20, 22:17, 20:24, 16:20).

Jedan od junaka pobede nad Galatasarajem: Jaka Blažič
 

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je ponovo Markus Vilijams sa 23 poena, četiri skoka i šest asistencija, Jaka Blažič je zabeležio 16 poena i šest skokova, a Boban Marjanović 11 poena. Kod domaćina, najbolji je bio Gailijus sa 19 poena, Šakur je dodao 11 uz šest asistencija, a Zavackas deset uz sedam uhvaćenih lopti.

Pred crveno-belima je bio neugodan rival, a dodatno otežavajuću okolnost predstavljao je dug put do Klaipede, najpre avionom, potom autobusom.

Neptunas je do istorijskog trijumfa, prvog u Evroligi, stigao fantastičnim šutem za tri poena, koji je naročito demonstrirao u prvom poluvremenu kada je i napravio rezltatsku zalihu. Litvanski sastav pogodio je 11 trojki iz 25 pokušaja, zahvaljujući kojima je crveno-bele čitavim tokom susreta držao na odstojanju.

Ni 15 poena deficita (40:25) sredinom druge deonice nisu pokolebali prvotimce Crvene zvezde. Beograđani su strpljivo gradili prilike, hvatali zalet i došli u priliku da preokrenu meč. Ipak, propustili su je početkom poslednjeg kvartala. Zvezda je došla do izjednačenja osam minuta pre kraja (69:69), ali do finiša je napravila nekoliko velikih grešaka, promašila pregršt zicera i poraz je bio neminovan.

Luka Mitrović je 28 sekundi pre kraja pogodio jedno od dva bacanja i izjednačio je na 81:81, ali usledio je srećan koš Vasilijusa 3.2 sekunde pre kraja, ispostaviće se, pobedu. Vilijams je preuzeo odgovornost i šutirao iz teške pozicije, ali nije pogodio i usledilo je veliko slavlje Litvanaca.

U narednom kolu Zvezda dočekuje Valensiju, a Neptunas takođe igra kući protiv Olimpijakosa.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

40. minut - Fauliran je Mitrović na 28 sekundi do kraja. Polovičan je Luka. Vasilijus je 3.2 sekundi pre kraja pogodio za dva iz teškog šuta. Minut odmora za crveno-bele. Vilijams je šutirao za pobedu, ali nije bio precizan. Kraj utakmice.
38. minut - Blažič je poenima sa penala pribžio crveno-bele, ali je potom prenoseći loptu uz kontakt izašao u aut. Greške se ređaju na obe strane. Videćemo ko će imati čvršće živce.
36. minut - Vilijams je poenima "izvadio" seriju grešaka Nikole Kalinića. Zvezda nije uspela da reši tri kontre, a svakoj je napravila prekršaj. Tajm aut Radonjića.
32. minut - Beograđani su prepisali recept od Litvanaca. Dangubić i Blažič su sigurni van linije 6.75 i poravnali su rezultat.
30. minut - Kraj treće deonice. Vilijams je trojkom približio crveno-bele na minus tri, ali mu se Dimša revanširao. U poslednjih deset minuta Zvezda ulazi sa šest poena zaostatka.
28. minut - Budi se Zvezda. Najpre je Blažič ispalio dalekometni hitac i pogodio, da bi Nemanja Dangubić i Cirbes odmah blokadama zaustavili rivala i prvopomenuti je završio kontru.
26. minut - Vilijams se osmelio za tri poena i pogodio od tablu, a veću narednom napadu ukrao loptu i omogućio Jaki Blažiči lagano polaganje. U međuvremenu Butkevičijus je krunisao atraktivan alej up Neptunasa.
24. minut - Pet poena Zvezde u jednom napadu. Mitrović je nesportski zaustavlje ispod koša i istovremeno je pogodio za dva. Siguran je bio kapiten Beograđana sa penala, a posle lopte sa strane Lazić je dodao dva poena.
22. minut - Lazić je otvorio treću deonicu poenima, ali je Šakur na drugoj strani pogodio uz faul Kalinića.
20. minut - Zavšeno je prvo poluvreme. Vilijams je u poslednjim trenucima sveo deficit Zvezde na deset poena. Šut spolja i asistencije domaćina predstavljaju nerešivu enigmu crveno-belima.
17. minut - Marjanović vraća nadu da crveno-beli mogu do priključka, pridružio mu se Kalinić. Branko Lazić pogađa trojku iz kornera. Girčijunas odmah uzvraća. Festival trojki u Klaipedi.
14. minut - Vilijams je ponovo pogodio za tri poena, ali je Dimša uzvratio istom merom. Sinica je peti igrač domaćih koji je bio siguran van linije 6.75.
12. minut - Gaulijus ne staje. Pogodio je četvrtu trojku i doneo dvocifrenu prednost Neptunasu.
10. minut - Kraj prve deonice. Litvanski tim konstantno zaobilazi reket i forsira šut spolja. Za sada im taktika daje rezultat.
9. minut - Gaulijus je stigao do 11 poena, pošto je ubacio treću trojku. Blažič pogađa posle prodora.
7. minut - Probudio se Zvezdin general Markus Vilijams. Najpre je ubacio trojku, a potom završio kontru. Zavackas je siguran sa velike udaljenosti. Neptunas već ima četiri pogođena šuta van linije 6.75.
5. minut - Kalinić je u prepoznatljivom stilu krenuo na zakucavanje, ali je fauliran taman kada je trebalo da dotakne obruč. Polovičan je bio Nikola sa penala. Gaulijus je pogodio za tri, prvo vođstvo Neptunasa. Tajm aut traži Dejan Radonjić.
2. minut - Prva trojka za crveno-bele delo je Čarlsa Dženkinsa. Pre pogotka, Litvanci su dva puta pokušali van 6.75. Domaći igrači zaobilaze u širokom luku Bobana Marjanovića.
1. minut - Utakmica je počela. Kapiten Mitrović odmah pogađa sa distance.

SASTAVI TIMOVA:

NEPTUNAS: Mazejka 8, Girdzijunas 7, Nacijus, Sinica 6, Dimša 8, Gailijus 19 (7 sk, 6-4 za tri), Galdikas 3 (7 sk), Šakur 11, Belijauskas, Zavackas 10 (7 sk), Vasijulis 8, Butkevičijus 3.

CRVENA ZVEZDA: Vilijams 23 (4 sk, 6 as, 10-4 za tri), Rebić, Dangubić 5, Mitrović 6 (10 sk), Lazić 9, Blažič 16 (6 sk, 4 as, 5 il), Kalinić 4 (5 as), Marjanović 11, Tejić, Dženkins 3, Jović 2, Cirbes 2.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 23.10.2014. 18:33
Igraj Zvezdo, samo napred, gde ti igraš, tu smo mi.nikad nećeš biti sama, mi smo tvoji sinovi.....
Četvrtak 23.10.2014. 21:30
Radonja, odlazi!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online