Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 31.10.2014.
15:37
mondo.rs A

"Bogdan je druga vrsta sujete od Andrića"

Objašnjavajući svoj nasrtaj na Mihajla Andrića, trener Partizana upitan je i za raniji gest ka Bogdanu Bogdanoviću, sada bivšem igraču crno-belih. Uporedio je te dve situacije i dva karaktera.

Nije zaboravljen: Bogdan Bogdanović
 

Napad Duška Vujoševića na Mihajla Andrića bacio je u sredu u drugi plan utakmicu Hapoela i Partizana i neizbežno podsetio na prethodni, sličan gest trenera crno-belih.

Krajem prošle sezone, šef struke crno-belih uhvatio je za vrat Bogdana Bogdanovića u utakmici protiv FMP-a u Hali sportova, nezadovoljan njegovim postupkom na terenu. Bogdanović je letos napustio Partizan, prešao u Fenerbahče kao najbolji mladi igrač Evrolige i izjavio za NIN:

"Kada bih vratio vreme unazad, ne bih reagovao drugačije, ali mislim da bi Vujošević reagovao drugačije. On to ne bi ponovo uradio i znam da mi želi sve najbolje. Mislim da čitav taj događaj nema veze sa mnom, da to nije moja greška... Dule mi se izvinio odmah u svlačionici posle utakmice".

U sredu, na posećenoj konferenciji za novinare, Vujošević je govorio i o tom incidentu, objašnjavajući da se prvo Bogdanović njemu izvinio za svoj gest i nesmotreni faul.

"Kome sam se izvinio? Nisam to izjavio. Prvo se on izvinio... Pod jedan, Bogdan Bogdanović se izvinio ekipi i meni zato što je napravio to što je napravio. Posle toga sam ja rekao 'Izvinjavam se ja tebi', za to što sam napravio. Bogdan je druga vrsta sujete i pameti u odnosu na Andrića. To eksponiranje je više dirnulo njega i njegovu sujetu", izjavio je Vujošević.

Andrić bi trebalo
meni da se izvini

Upitan je da li bi trebalo da se izvini i Andriću?

"Andrić bi meni trebalo da se izvini jer me je doveo da dođem u ovakvu situaciju. Ništa drugo. A s obzirom da sam ja reagovao prenaglašenije, ne bi trebalo mi se izvinjava. Da li se vaša deca vama izvinjavaju?", upitao je Vujošević.

Nažalost, novi nasrtaj trenera crno-belih na svog košarkaša ponovo je probudio sećanje i na taj incident.

"Kad sam pogledao tu fotografiju (sa Bogdanom) delovalo je stravično. Prišao sam mu sa pitanjem: 'Šta radiš...'. Ne bih puno pričao o tome, iguman je otišao... Javljala se posle i ona budaletina (doktor) Galetić kad su bile povrede, koji je najavljivao povredu Bogdanovića".

Vujošević je objasnio da su sujete Bogdanovića i Andrića prilično različite.

"Kad god su izlazile njegove (Bogdanove) slike, kod njega je sve više radila sujeta. Zatekao sam ga kao 13. igrača u ekipi i na raznim mestima. Veliki broj igrača u Partizanu ima dug prema meni. Kad im se kaže da naprave faul, očekuje se da urade to bez razmišljanja".

"Ovde se postavlja pitanje da li sam davio Andrića ili Bogdanovića, zato što je napravio tehničku dok FMP vodi pet razlike, a rekli smo posle prethodne utakmice i slične Pavlovićeve greške da to ne bi trebalo da radimo. I meni se događa da pogrešim. Ne kao drugi, koji priznaju grešku, pa potpuno menjaju mišljenje"

Trener Partizana podsetio je da su crno-bele pre te utakmice protiv FMP-a bakljom napali navijači na parketu dvorane u Železniku, uz ocenu da tu sliku "niko nije notirao".

Na komentar da neki roditelji ne hvataju svoju decu za gušu, rekao je:

"Naravno da ima i takvih primera. Ima i drugih roditelja. Nisam za one koji tuku decu, ali povremeno... Znate šta. Adekvatna je reakcija. Uvek bi trebalo odmeriti šta i kako. Da vam kažem, sa ovim ljudima radim kao sa familijom. Emocija nema uzak kanal, već se nekad izlije i ovako i onako. Prosto, koza nostra. To su manji gresi nego da se igraju raznorazne igre sa igračima, da se uzima deo para od ugovora. Prema igračima sam maksimalno čist. Mislim da dižete bespotrebno veliku prašinu".

Dotakao se i ranih jutarnjih treninga svog tima, kao i novinarskog znanja i morala.

"Problem je što neko trenira kad trenira u sedam? A, kad vi idete na posao? U Partizanu samo generalni sekretar radi od podne. Pa i premijer počinje da radi od sedam. Ili imate moral za svaku priliku, premijer može, a igrači ne mogu... Davi igrače... E je*o te Bog... Gledajte tamo da se ne dešavaju ozbiljne stvari sa povratnicima, a ne da se za njih ima razumevanja, od strane premijera i vas... Vitezovi", završio je trener Partizana.

POVEZANE VESTI

Petak 31.10.2014. 15:55
Dule ostaje dudule,svi drugi su krivi,drzava,zvezda,igraci, poreznici a samo on je ispravan i nepogresiv,sta je sledece ,mozda da izvadi kalasnjikov i da malo pripuca po igracima jer naravno da su oni krivi jer su mladi i ne pobedjuju uvek.
Četvrtak 06.11.2014. 09:24
Овај човек је очигледно болестан али не само од шећерне болести !? После овог изреченог требала би држава и одређене институције да се позабаве дотичном персоном.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online