Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 23.11.2014.
18:38 >> 21:04h
Vestionline A

ABA: Rutinski Partizan preslišao šampiona

Košarkaši Partizana pobedili su Cibonu u dvorani "Pionir" sa 73:64 u 9. kolu regionalne ABA lige. Pitanje pobednika nijednog trenutka nije dovedeno u pitanje, jer je domaći sastav pružio jednu od najboljih partija ove sezone.

Odlično izdanje beka crno-belih: Milenko Tepić
 

Četa trenera Duška Vujoševića pretrčala je Cibonu, zatvorila reket, usporila ritam rivala, imala apsolutnu skakačku dominaciju i gotovo dvostruko veći broj uspešnih dodavanja. U takvoj konstelaciji snaga zagrebački klub nije imao šanse.

Crno-beli su od početka susreta kontrolisali igru i rezultat. Već krajem uvodne deonice stekli su dvocifrenu prednost, a do kraja meča tim Slavena Rimca nijednom nije prišao na manje od osam poena razlike.

Nerešiva enigma za "vukove" sa Tuškanca bio je Nikola Milutinov sa dabl-dabl učinkom, 18 poena i čak deset skokova. Edo Murić zabeležio je 14 poena i uhvatio sedam lopti, dok je Milan Mačvan upisao deset poena i devet skokova.

Kod gostiju su se istakli Džerel Blesingejm, Marin Rozić i Vlado Ilijevski sa po 14 poena.

SASTAVI TIMOVA:

PARTIZAN: Tepić 10 (5 sk), Murić 14 (7 sk, 4 as, 6 ukrl, 7 izgl), Marinković 8, Dalo, Milutinov 18 (10 sk, 10-7 za dva), Mačvan 10 (8 sk, 4 as), Gagić 6, Andrić, Milutinović 1, Bezbradica, Bogdanović 6, Šalić.

CIBONA: Markota 5, Kus, Kruslin, Blesingejm 14 (5 as), Rozić 14 (7 sk), Jagodić - Kuridža 5, Lalić 4, Mavra, Siriščević, Žižić 5, Gabrić 3, Ilijevski 14 (6-5 za dva).

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

40. minut - Kraj utakmice. Rutinska pobeda Partizana.
37. minut - Jagodić - Kuridža i Blesingejm su bili precizni u šutu za dva, ali je Mačvan pogodio trojku na drugoj strani.
34. minut - Činilo se da Zagrepčani mogu da se uključe u igru i vrate rezultatski priključak, međutim, Milutinov je sa četiri poena odbio nalet "vukova".
31. minut - Nastavio je Vlado Ilijevski da rešeta. Spustio je minus na jednu cifru. Siriščević je oštro reagovao posle odluke arbitara i dobio je tehničku.
30. minut - Kraj treće deonice. Gagić i ol raund rola Mačvana predstavljaju nerešivu enigmu za goste.
28. minut - Gabrić je ubacio trojku. Ponovo je asistent Ilijevski.
25. minut - Probudio se nekadašnji plejmejker Partizana Vlado Ilijevski. Najpre je pogodio za dva, a potom lucidno proigrao Damira Markotu, koji je precizan.
22. minut - Nastavljaju Murić i Mačvan tamo gde su stali u prvom delu. Partizan je uvećao prednost.
20. minut - Još jednom Milutinov. Sakupio je mladi centar već 11 poena u sedam skokova, ali ogromnu pomoć ima u liku Eda Murića sa 12 koševa. Visokih 15 poena preimućstva imaju crno-beli. Kraj prvog poluvremena.
18. minut - Rastrčao se domaćin, rezonski se postavlja u napadu i dobrom selekcijom šuta drži dvocifrenu prednost. Milutinov je pogodio.
15. minut - Murić je ponovo silovito zakucao posle dodavanja Mačvana. Odlična saradnja dve Partizanove četvorke. Luka Bogdanović je pogodio za tri poena.
12. minut - Vanja Marinković je pogodio trojku, da bi Mačvan najpre zaustavio napad Cibone a potom uposlio Murića u kontri. Slovenac je zakucao i podigao navijače na noge.
10. minut - Završena je prva četvrtina. Partizan rutinskom igrom zadržava pristojnu prednost, stečenu zahvaljujući unutrašnjoj liniji.
7. minut - Serija crno-belih 7:0. Ubedljivo deluje Partizan u ovim momentima. Rozić prekida niz poenima sa penala.
5. minut - Milenko Tepić se odvažio, krenuo u prodor i efektno zakucao.
3. minut - Džerel Blesingejm je trojkom poništio napore Eda Murića i Nikole Milutinova.
1. minut - Utakmica je počela. Prethodio je minut ćutanja tragično nastradalom navijaču Crvene zvezde Marku Ivkoviću.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online