Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 21.12.2014.
18:44 >> 21:06h
Vestionline A

ABA: Partizanu mutna Budućnost

Budućnost nastavlja trku sa Crvenom zvezdom. Podgorički tim nadigrao je Partizan u punom "Pioniru" 72:61 (19:16, 20:10, 8:14, 25:21) i naneo drugi poraz crno-belima na domaćem terenu ove sezone. Tim iz Humske sada ima skor od šest pobeda i sedam poraza, dok su "đetići" na drugom mestu sa 11 trijumfa i dva neuspeha.

abaliga.com/ ABA
Nikola Milutinov nije imao rešenje za centra Budućnosti Darka Planinića
 

Trofejni trener domaćina Duško Vujošević zbog suspenzije nije bio u prilici da deli savete svojim pulenima pored aut linije. Podgoričani su to umeli da valorizuju. Gosti su sve vreme kontrolisali igru i rezultat i već u prvom poluvremenu stvorili dvocifrenu prednost, determinisavši tako tok susreta.

Partizan je u trećem kvartalu bio deficitu 17 poena, Videvši da je vrag odneo šalu Saša Pavlović i Dragan Milosavljević su "povukli", inicirali ogromnu energiju sa tribina i polako topili prednost "đetića". Ipak, sve što su uspeli bilo je da priđu na pet koševa zaostatka na šest minuta pre kraja susreta. Dalje od toga nije dozvolio veoma raspoloženi Suad Šehović.

Do velikog trijumfa goste su predvodili Suad Šehović sa dabl-dabl učinkom 18 poena i 15 skokova, uz čak pet ubačenih trojki, a pratili su ga Darko Planinić i Džej Ar Rejnolds sa po 14 koševa. U taboru crno-belih istakli su se kapiten Milosavljević sa 14 poena, 12 je dodao Milan Mačvan, dok je Milenko Tepić zabeležio 11, uz šest skokova i četiri asistencije.

SASTAVI TIMOVA:
PARTIZAN: Pavlović 8 (5 izgl), Tepić 11 (6 sk, 4 as), Kuzeloglu, Marinković, Dalo, Milutinov 4 (9 sk), Milosavljević 14 (3-2 za tri), Mačvan 12 (7 sk), Andrić 10, Milutinović, Bezbradica, Bogdanović 2.
BUDUĆNOST: Kuk 6 (7 as), Šehović 18 (15 sk, 10-5 za tri), Dašić 2, Planinić 14 (7 sk), Subotić 2, Čarapić, Vitkovac 10, Popović, Ivanović 4, Rejnolds 14 (4-2 za tri), Paunić 2, Rikić.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

40. minut - Nije se predavao Partizan do poslednjeg sekunda, ali je tačku na bilo kakve spekulacije stavio maestralni Suad Šehović trojkom 32 sekunde pre kraja za plus 13. Kraj utakmice.
38. minut - Mnogo bure posle prekršaja Milosavljevića, njegovog petog, nad Planinićem. Skočila je cela klupa domaćih, dvorana je proključala i mnoštvo novćića i upaljača poletelo je ka sudijama. Gašić je sankcionisan tehničkom zbog protesta. Pet poena postigli su gosti u ovom napadu.
36. minut - Pavlović je izgubio loptu i potom nesportskim faulom zaustavio Rejnoldsa. Američki bek je bio precizan sa penala, a unastavku akcije fauliran je Paunić, koji je dodao još dva poena. Milutinov je van igre zbog pet ličnih grešaka. Domaćin bet klasične petice u nastavku meča.
34. minut - Milosavljević je pogodio van 6.75, ali uzvratio je na siti način Džej Ar Rejnolds. Ista situacija samo minut kasnije. Andriće je pogodio za tri, ali je Šehović "poništio".
32. minut - Domaćn je odgovorio trojkom Milosavljevića na poene Ivanovića.
30. minut - Partizan je živnuo na krilima publike i uspeo da se vrati na minus sedam. Uzbudljiva završnica je zagarantovana. Kraj trećeg perioda.
28. minut - Posle dugo vremena Partizan je na jednocifrenom minusu. Mačvan je iskoristio prekršaj Dašića. Pristisak domaćina rezultovao je ukradenom loptom i poenima Pavlovića. Prekida Kuk seriju crno-belih.
26. minut - Milosavljević je bio siguran sa linije penala, a odmah posle promašenog šuta za tri Vladimira Dašića Milenko Tepić je bio siguran u kontri. Minut odmora zatražio je Igor Jovović.
24. minut - Prvi poeni za crno-bele u drugom poluvremenu delo su Dragana Milosavljevića u četvrtom minutu. Čedomir Vitkovac je položio na drugoj strani. Još jedan koš Vitkovca, nekadašnjeg asa Partizana.
22. minut - Omar Kuk je pogodio na asistenciju Suada Šehovića.
20. minut - Apsolutna kontrola utakmice podgoričkog tima. Kontrolisali su gosti skok, umeli da nađu rešenja za zonsku odbranu domaćina i zasluženo stekla dvocifrenu zalihu na odlasku na veliki odmor.
18. minut - Kuk je uzvratio šutem sa distance, a u narednom napadu Vitkovac je sa penala iskoristio faul Milutinova.
16. minut - Proradila je konačno unutrašnja linija tima iz Humske. Milutinov je bio siguran, ao odmah potom i Milan Mačvan.
14. minut - Šehović je pogodio još jednu trojku. Gosti su stekli pristojnu zalihu. Partizan deluje konfuzno. Ponovo je Šehović siguran u šutu za tri, uz zvuk sirene.
12. minut - Darko Planinić je lako izašao na kraj sa čuvarima i vezao šest poena u tri napada. Partizan se uglavnom oslanja na Pavlovića.
10. minut - Oko 6.500 gledalaca okupilo se u "Pioniru". Domaćin ima veliku podršku sa tribina. Mačvan je pogodio uz faul Subotića. Budućnost je krenula u poslednji napad preko Rejnoldsa, koji je fauliran prilikom šuta. Precizan je Amerikanac sa linije slobodnih bacanja. Kraj prve deonice.
8. minut - Rejnolds je postigao još jednu trojku za goste, a Pavlović uzvraća za dva na drugoj strani. Milosavljević je pogodio za tri posle realizovanih bacanja Vitkovca. Mačvan je sa penala primakao crno-bele na minus dva.
6. minut - Šehović je iskoristio slobodna bacanja da poveća prednost "đetića". Potom domaći nisu realizovali napad, Pavlović je promašio dugu dvojku, a Omar Kuk krenuo u napad i lucidno asistirao Planiniću za lagane poene. Tajm aut je zatražio Velimir Gašić.
4. minut - Odličan pogodak Darka Planinića. Milutinov nije imao rešenja za levi poluhorog.
2. minut - Suad Šehović je pogodio izvan linije 6.75 posle serije promašaja igrača oba tima. Dragan Milosavljević je siguran sa linije penala, na koju ga je poslao Rejnolds.
1. minut - Utakmica je počela. Prethodio je minut ćutanja u čast preminulog legendarnog arbitra i delegata Tihomira Bubala.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online