Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 29.12.2014.
11:20
Vestionline A

Lebron Džejms tražio da ga ne pitaju za trenera Blata

Detroit Pistonsi posramili su Klivlend Kavalirse pred njihovim navijačima i ogromnom auditorijumu u novogodišnjem raspoloženju poslali poruku da su letos skupljeni momci Dejvida Blata trenutno "razbijena banda".

Beta/AP
Trener mu nije po volji: Lebron Džejms
 

Posle 103:80 s tim je mogao samo da se složi MVP, Lebron "King" Džejms, čiji je tim ostao na mršavih 18-12, što na hronično slabom Istoku i dalje znači mesto u plej-ofu.

"Nismo veoma dobar tim", rekao je Džejms posle utakmice.

"Što se našeg izgleda na terenu tiče, i dalje pokušavamo da se pronađemo. Neke utakmice smo dobili, neke izgubili. Ali, kako sada stvari stoje, jednostavno nismo veoma dobri ni u jednom aspektu igre i zato moramo da nastavimo da se borimo svake večeri".

Navijači Klivlenda, koji su u euforiji letos dočekali povratak Džejmsa "kući", i ne samo njega, već i dolazak Kevina Lava, što je značilo da je u Ohaju oformljen svojevrstan "Big 3" sa "domaćinom" Kajrijem Irvingom, zvižducima su ispratili ekipu i trenera Blata s parketa.

Američki novinari primećuju da Džejms već neko vreme, a ovo je bilo treće veče zaredom, ističe kako Klivlend nije dobar tim i da se na taj način, možda, obraća čelnicima i priziva smenu trenera. Posle poraza od Majami Hita, Džejms je rekao: "Nismo dobri uopšte", potom, kada su Kavsi nadigrali Orlando Medžik, rekao je: "Nismo ni blizu šampionske igre", da bi sličnu ocenu ponovio i posle debakla u meču sa četvrtim najgorim timom lige.

Posle utakmice, pitali su Džejmsa da li su ove skupe lekcije u porazima od slabijih namenjene ne samo sazrevanju ekipe, već i trenera Blata koji nema NBA iskustva.

"Na to ne odgovaram, čoveče... Nemoj ni da pokušavaš", obratio se Džejms novinaru na korektan način, ali je bilo očigledno da nije stao u odbranu svog "kouča".

Beta/AP
Evropa i NBA nisu ista stvar: Dejvid Blat

Ne računajući prvu četvrtinu, Detroit je nadigrao Klivlend rezultatom 86:52.

"Ne mogu da kažem šta se dogodilo... Moramo da igramo bolje pred našim navijačima, pred domaćom publikom, ovo je neprihvatljivo", rekao je Lav.

Trener Blat, debitant u NBA ligi posle velikog uspeha sa Makabijem prošle sezone i osvajanja Evrolige, nije ulazio u duboku analizu.

"Mislim da smo počeli ekstremno dobro, ali izgubili smo energiju i prestali smo da budemo kompetentni, što ne bi smelo da se dogodi. Kada steknete vođstvo tako rano, to znači da ste pokazali spremnost, da ste spremni da igrate, da ste uvažili protivnika. Ali, kada to vođstvo izgubite na taj način, to takođe znači da niste dokrajčili protivnika. I to se uči, takođe. Uči se da ne smete ljudima u ovoj ligi da dozvolite da se vrate i igrate bez obaveze jer imate vođstvo".

Prihvatio je deo odgovornosti i na sebe, što nije uspeo da preseče seriju Detroita.

"Postoji mnogo različitih stvari koje možete uraditi da se to zaustavi, a očigledno je da nisam uspeo ni u jednoj od njih", rekao je Blat.

Novinari su potom, osetivši krv, bili još konkretniji i pitali Blata da li smatra da možda gubi kontrolu nad timom.

"Uopšte nisam zabrinut zbog toga, zabrinut sam zbog načina na koji igramo", odgovorio je prilično diplomatski.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online