Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 23.01.2015.
20:20 >> 22:31h
Vestionline A

Barsa prejaka za Zvezdu

Čudo se nije desilo. Crvena zvezda je poražena od Barselone 92:77 (27:21, 22:17, 21:21, 22:18) u Kataloniji, u okviru 4. kola Top 16 faze Evrolige.

Fonet/A. K.
Glavna napadačka opcija Beograđana: Boban Marjanović
 

Ogroman motiv, ali i dobro otvaranje utakmice, nisu bili dovoljni da se napravi senzacija u "Blaugrani". "Crveno-beli" su se prilično hrabro suprostavili iskusnijem i kvalitetnijem rivalu, ali su se ravnopravno nosili sa favoritom samo tokom prve dve deonice. Ekipu Dejana Radonjića ponovo je koštao pad koncentracije, ovoga puta u samom finišu prvog poluvremena kada je Barselona napravila seriju 12-0. Baš tajsegment je prelomio meč.

Zvezda je i u nastavku u većem delu bila konkurentna, ali je napravila previše grešaka u ključnim trenucima i zbog toga je poražena.

"Crveno-beli" u drugoj fazi evropske elite još nisu osetili slast pobede i sada imaju četiri poraza iz isto toliko utakmica, dok je domaćin došao do drugog trijumfa, uz dva neuspeha.

Ipak, Beograđani se nisu obrukali. Odigrali su u okviru mogućnosti, koji uz maksimalan pristup garantuje priliku da se protiv Albe ili Žalgirisa u Beogradu "upiše" prva pobeda.

Stefan Jović odigrao je najbolju partiju u sezoni i istakao se sa deset poena, pet skokova i tri asistencije, 13 poena uz tri skoka imao je Jaka Blažič, Boban Marjanović ubacio je 12 uz sedam uhvaćenih lopti, dok je Markus Vilijams imao je 11 i tri uspešna dodavanja. Na drugoj strani, Abrinjes je ubacio 15, Hezonja i Tomić po 12, a Uertas i Doelman po 11 poena.

SASTAVI TIMOVA:

 

BARSELONA: Doelman 11 (5 sk), Hakanson, Hezonja 12 (5 sk, 5-2 za tri), Uertas 11 (7 as), Abrinjes 15 (7-3 za tri), Satoranski 5, Plajs 8, Tomas 10, Džekson, Lampe 8 (5 sk), Nahbar, Tomić 12 (10 sk).
CRVENA ZVEZDA: Vilijams 11 (3 as), Rebić, Dangubić 2, Mitrović 6, Lazić 7, Blažič 13, Kalinić 9, Marjanović 12 (7 sk), Tejić 3, Dženkins 2, Jović 10 (5 as), Cirbes 2 (5 sk).

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

40. minut - Kraj utakmice.
38. minut - Rezultat je izostao, ali pesma Zvezdaša nije. Pristalice "crveno-belih" ne staju sa klicanjem miljenicima.
36. minut - Zvezda srlja iz greške u grešku, a naruku joj nikako ne ide to što je Abrinjes odlično raspoložen. I Satoranski mu se pridružio. Vilijams trojkom smanjuje na 15 poena minusa 83:68.
34. minut - Hezonja je vezao četiri poena. Najpre je poentirao sa penala posle faula Dangubića, a zatim je zakucavanjem krunisao odličnu asistenciju Tomića. Barsa ponovo na maksimalnih plus 13, 76:63.
32. minut - Jović je postigao četiri vezana poena. Ali, greši Kalinić u napadu posle odlične odbrane. Zvezda opet propušta priliku da se približi. Tomić kažnjava. Zatim, odlična blokada Kalinića nad Doelmanom. 
30. minut - Plajs i Uertas ne staju. na drugoj strani pogodak Blažiča uz prekršaj. Odličnu kontru realizovao je Kalinić na dodavanje Stefana Jovića. Kraj trećeg kvartala.
28. minut - Jović i Kalinić su poentirali za goste, dok je "ničije lopte" revnosno uzimao Tomas i još dva puta zakucao. Marjanović je došao do 12 koševa.

26. minut - Tomas je silovito zakucao posle greške Jovića u odbrani. Lazić je odmah izgubio loptu, a Tomas je ponov krenuo da zakuca, međutim, Mitrović je reagovao strahovitom blokadom. Aplauzi "Blaugrane" za Zvezdinog kapitena.

24. minut - Mitrović je iskoristio pokušaje sa slobodnih bacanja, ali je Uertas siguran na drugoj strani. Potom, Abrinjes pogađa van linije 6.75.

22. minut - Marjanović je poenima otvorio treću deonicu. Međutim, Tomić je uzvratio, a odmah Lazić solo prodorom pogađa.Još jednom siguran Lazić.

20. minut - Zvezda u krizi. Barsa je vezala dve trojke preko Hezonje i Abrinjesa i poremetila samopouzdanja tima Dejana Radonjića. Niz od 12 vezanih poena za domaćina završili su Tomić i Doelman, a prekinuo je Marjanović sa penala 49:38. Kraj prvog poluvremena.
18. minut - Serije trojki na obe strane. Najpre je Hezonja pogodio, a zatim Kalinić i Uertas. Vilijams je potom bio precizan sa distance. Tomić je iskoristio prekršaj Mitrovića i bio uspešan sa linije penala.

16. minut - Odličnu odbranu demonstriraju "crveno-beli". Ćavi Paskval je zatražio minut odmora posle koša Nemanje Dangubića. Ofanzivan skok Marjanovića posle neuspelog okušaja Vilijamsa za tri poena, a potom je Nikola Kalinić pogodio u padu. Izjednačenje 31:31.

14. minut - Plajs je pogodio pored Cirbesa, a zatim se Čarls Dženkins odličnim prodorom upisao u strelce. Abrinjes je fauliran i pogodio je sa linije za slobodna bacanja.

12. minut - Serija promašaja na obe strane.Jović ponovo u glavnoj ulozi. Odlično je uposlio Mitrovića, koji je izvukao nesportski prekršaj Lampea. Precizan kapiten Zvezde. Jović je potom ubacio dvojku. Odlična njegova rola.

10. minut - Tomas je pogodio trojku, a potom Satoranski čini isto posle greške Cirbesa. Barsana plus osam 27:19. Mitrović je pogodio na asistenciju Jovića. Kraj prve deonice 27:21.
8. minut - Marjanović se poigrava sa Plajsom, a Vilijams je ponovo bio fauliran i precizan sa penala.
6. minut - Abrinjes je pogodio za dva, a isto je uradio i Vilijams na drugoj strani.
4. minut - Crvena zvezda ima podršku u Barseloni. "Delije" se dominiraju "Blaugranom".
3. minut - Marjanović se upisao u listu strelaca, a Doelman na to odgovara trojkom. Ipak, i gosti imaju rešenje. Branko Lazić je precizan van linije 6.75. Ponovo je Marjanović nadmudrio Tomića.

1. minut - Utakmica je počela. Odmah krađa i zakucavanje Jake Blažiča. Odmah je uzvratio Tomas, a Markus Vilijams posle pogođenih bacanja vraća Zvezdi prednost.

POVEZANE VESTI

Petak 23.01.2015. 21:38
Kriza je prisutna u timu malog kluba iz Železnika kada se tome doda neiskustvo rezultat je dobar za FMP . Treba uzeti u obzir da klub postoji tek tri godine i da je za to vreme stigao među 16 najboljih u Evropi što je stvarno ogroman uspeh . I pre početka sezone se znalo da je ovom timu potreban TRENER ali tvrdoglavost i neznanje Čovića sada "daju rezultate"... E . da imate Duleta Vujoševića sa ovim timom i ovim budžetom bili bi na fajnel foru . Dakle ništa bez Duleta ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online