Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 04.02.2015.
17:27
Ž. M. - Vestionline A

Besramni Partizan i licemerni Pavlović

"Slučaj Gagić" najbolji je primer patologije srpskog sporta. Odsustvo morala, odgovornosti, diletantizam i amaterizam, guranje problema pod tepih, pravljenja afera i teorija zavera, to je surova slika srpskog sporta. Podsetimo, centar Partizana zatražio je raskid ugovora sa crno-belima zbog neisplaćenih zarada, i kako to obično biva u Srbiji, kriv je onaj koji traži mukom zarađeni novac, a ne onaj koji mu duguje.

Fonet/A.K.
Đorđe Gagić, doskorašnji centar Partizana, nepravedno na stubu srama

Umesto da se KK Partizan izvini Đorđu Gagiću što ga nije redovno plaćao i da mu poželi sve najbolje u nastavku karijere, usledilo je besramno saopštenje kluba u kome doskorašnjeg centra naziva - IZDAJNIKOM! Da nije tužno, bilo bi smešno. Naravno, u saopštenju, između redova, provejava i dobro poznati pečat o teorijama zavere... A, zna se ko je u tome majstor, velemajstor!

"Nije nimalo slučajno da nas napusti centar, kada smo na toj liniji ostali najtanji. Izbor je bio nepogrešiv. Cela konstelacija događaja daje nam za pravo da možemo da sumnjamo. Na osnovu sledećih poteza i odabira kluba za nastavak karijere, biće savršeno jasno ko stoji iza ovoga i ko na taj način realizuje svoje interese, jer ne verujemo da će samo na ovom da se završi. Situacija u Partizanu je takva da je lako biti izdajnik", stoji u saopštenju KK Partizan.

Naravno, verovatno neće dugo proći dok nas skandal majstor Duško Vujošević ponovo ne "obraduje" terorijama zavere o odlasku Gagića, na kojima bi mu pozavideo i Spilberg, čuveni američki režiser. Verovatno je opet "Čović umešao prste" ili je "možda lično Vučić savetovao Gagića da napusti Partizan". Mada, možda nas trofejni trener crno-belih iznenadi sa još nekim "biserom" iz rubrike "Verovali ili ne". Stvar je jasna, Gagić je, što bi klinci rekli - "puk'o". Nije mogao više da trpi da igra bez novca, a pošto u dosadašnjoj karijeri nije mnogo zaradio jer je igrao isključivo u Srbiji (Hemofarm i Partizan) jasno je da mu je egzistencija ugrožena i da je morao da preseče. Jednom je moralo...

instagram.com
Dok je Aleksandar Pavlović bezbrižno pecao, Gagić je "krvario" na treninzima

Javio se indirektno i Saša Pavlović, ljubimac "grobara", koji je prozvao doskorašnjeg klupskog druga pesmom "Najjači samo ostaju". Da podsetimo, to je isti onaj koga su navijači Partizana bukvalno molili mesecima da se vrati u klub. Kada su se crno-beli brukali na startu sezone, on se kupao na plažama Crnogorskog primorja, bezbrižno pecajući u rodnom Baru. U isto vreme, Gagić je u avgustu "krvario" na treninzima. Kada je ostao bez kluba i kada su mu propale sve kombinacije, o kojima su mediji pisali, vratio se nekadašnji NBA igrač u Partizan. I sada on proziva Gagića! Lako je njemu, rekli bi mnogi - njegov bankovni račun se meri desetinama miliona dolara. On može da igra za Partizan iz ljubavi, Gagić ne može i ne treba... Dolazimo ovde do paradoksa. Kriv si jer tražiš ono što si zaradio. Ko je terao čelnilke Partizana da potpišu ugovor sa Gagićem, gde je jasno precizirano kolika mu je plata ili što bi Vujošević rekao - stipendija.

U celoj priči, navijači, za koje se mislilo da su najostrašćeniji, reagovali su najprimerenije. Svesni situacije u klubu, većina koja su se oglasila na društvenim mrežema i forumima, ima razumevanja za postupak Gagića. Ali, oni koji mu duguju - sramno su se poneli. Kao u onoj čuvenoj replici u ostvarenju Dušana Kovačevića "Balkanski špijun" - "Đura će ti oprostiti što te je tukao"...

Da li će u KK Partizan ikada da priznaju da su oni glavni krivci ili će večito da "kukaju" na državu, Zvezdu, Čovića, Vučića, Telekom? 'Ajte malo, Vujoševiću i Daniloviću, pogledajte u svoje dvorište. Za dobrobit trofejnog kluba i armije navijača koja do fanatizma bodri svoj klub.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 05.02.2015. 21:20
Leta 2012. niko nije znao ko je Đorđe Gagić. Borbeni dečko iz provincije je bio spreman da uči i sluša Vujoševića i tako nekodnadi svoje brojne nedostatke, nikakvu centarsku tehniku, nesposobnost da se izbori za poziciju na terenu tako da primi loptu (čovek se nudio pogrešnom rukom za dodavanje), nesposobnost da doda loba pas za haj-lou igru, pravljenje milona faulova... Znao je kako da se šlihta Duletu pa je vremenom izbacio mnogo talentovanijeg Muslija iz rotacije. Doživeo je da igra za reprezentaciju zbog Partizana. Ovog leta nije otišao u OStende, rečeno je zbog vernosti, ali očito nije bio zadovoljan parama gledajući iz ovog ugla. Prihvatio da bude deo jedne kulture i načina života, gde mu je obećano da će postati igrač i uzeti pare posle, a da će ovde imati za život. Oženio se Muslijevom devojkom i dobio dete s jednom od jačih BG sponzoruša. Koliko god para da mu fali on nije siromašan. Sportisti zarađuju u jednoj plati bar deset srpskih prosečnih. I onda odlučio da ne može da sačeka još tri i po meseca i ostavio ekipu pred borbu za trofeje. Nema za to opravdanja nikakvog. On samo zaslužuje prezir, novac će dobiti- žena će ga potrošiti, a prosečan će on ostati.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online