Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 01.03.2015.
22:13
Tanjug A

Vujošević o pobedi, Zvezdi, Telekomu, finansijama...

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da je izuzetno zadovoljan pobedom njegovog tima nad Crvenom zvezdom, u derbiju 23. kola regionalne Jadranske lige.

Tanjug
Duško Vujošević, trener Partizana

Crno-beli su slavili u Pioniru rezultatom 77:63 i preuzeli treće mesto na tabeli uoči plej-ofa

- Jako sam zadovoljan pobedom. Zvezda je zaista veliki protivnik, ona je bila favorit. Pohvalio bih igru mojih momaka, dobili su velikog protivnika, pokazali su veliku želju. Utakmica je bila teža za nas, jer smo mogli više da izgubimo, a oni su mogli da odigraju rasterećeno - rekao je Vujošević na konferenciji za medije. 

On je dodao da su rezultati Zvezde ove sezone, serija u regionalnoj ligi, plasman u Top 16 fazu Evrolige i osvajanje nacionalnog Kupa dokaz da se radi o velikom protivniku. 

- Zvezda je napravila odličan sastav, sa dva kvalitetna stranca i Bobanom Marjanovićem koji je sačekan da sazri kao igrač. Teško ga je čuvati jedan na jedan, on u zonskoj odbrani funkcioniše kao korektor i stvara problem ekipama koje nemaju izrazite šutere. Taj tim vredi i pošteno zarađuje novac koji dobije. Žao mi je što se moja istupanja pogrešno tumače, kao da sam ja protiv tih ljudi ili onih koji navijaju za Zvezdu. Suština je da je i Partizan veliki klub, da su oba kluba deo tradicije i simboli Beograda - rekao je Vujošević. 

Trener Partizana još jednom se osvrnuo na tešku finanasijsku situaciju crno-belih. 

- Navijači Partizana lojalni su građani ove zemlje i njima je potrebna neka satisfakcija i zadovoljstvo. Činjenica je da je Telekom, koji se prodaje, isključivo sponzor Zvezde i nijednog tima Partizana. Kada kažem da je Zvezda favorizovana, favorizovana je u tom smislu. Mi bismo preživeli sa jednim sponzorstom Telekoma, kao što je to bilo prošle godine. I svesno nam se ukida takva pomoć - istakao je Vujošević. 

Pavlović: Dobro smo pripremili utakmicu

Jedan od junaka pobede Partizana, Saša Pavlović, smatra da je njegov tim bio motivisaniji zbog značaja utakmice. 

- Imali smo dosta vremena da pripremimo utakmicu, počeli smo dobro, jako u dobrani i držali visok ritam do kraja. Znali smo da su u trećoj četvrtini posebno opasni, to su pokazali često ove sezone, ali smo stisli u odbrani i zasluženo slavili - rekao je Pavlović. 

On je pohvalio učinak svih igrača Partizana, posebno centra Bože Đumića. 

- Čuvali smo dobro Marjanovića, veoma značajnu ulogu odigrao je Đumić, koji je u ponedaljak doživeo distorziju skočnog zgloba i prvi put trenirao juče. Imao sam dilemu da li da ga koristim, nov je igrač, dugo je odsustvovao, ali stvarno je dao značajan doprinos. Potpuno je jednaka njegova zasluga u odnosu na ostale igrače - rekao je Vujošević. 

U 24. kolu Jadranske lige Partizan 9. marta gostuje Mega Leksu, dok Crvena zvezda dan ranije dočekuje valjevski Metalac.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online