Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 26.03.2015.
19:53
Vestionline A

Poraz Zvezde u Berlinu, zbogom Evroligi

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Albe u Berlinu u 12. kolu E grupe Top 16 faze Evrolige 73:68 (9:22, 13:17, 27:20, 19:14) i tako se oprostili od šanse da mogu do plasmana u četvrtfinale takmičenja.

Tanjug
Sve bolji: Nemanja Dangubić

Daleko veći problem i ozbiljnu glavobolju klubu sa Malog kalemegdana od poraza u nemačkoj prestonici predstavlja povreda Markusa Vilijamsa. Američki plejmejker napustio je parket u prvoj četvrtini, hramljajući, i nije se vraćao u igru. Prvi organizator igre crveno-belih ostao je da leži na parketu posle šuta, a od njegovog izlaska u šestom minutu, crveno-beli su u dve četvrtine imali upisane samo tri asistencije, i to njegove.

Šta rećo o meču, a ne biti kritičan prema indolentnoj igri Zvezde u prvom poluvremenu. Gotovo preslikana utakmica iz Atine i gostovanja Panatinaikosu, pošto su Beograđani kaskali za rivalom gotovo 20 razlike.

Za povratak u "život" bilo je kasno, iako je ekipa Dejana Radonjića u trećoj deonici delovala furiozno. Zaigrala je dosta bolje i uspela da nadoknadi minus od čak 19 poena, stigne do egala (61:61) u 34. minutu, ali je u završnici poklekla.

Opet je fenomenalan bio Boban Marjanović sa dabl-dabl učinkom od 27 poena i deset skokova, i indeksom korisnosti 40. Briljirao je i Čarls Dženkins sa 19 poena, a Stefan Jović ubacio je devet. u pobedničkom timu istakli su se marko Banić sa 18 koševa i Aleks Renfro sa 13.

Zvezda sada ima skor od tri pobede i devet neuspeha, a Alba je polovična sa šest trijumfa na 12 mečeva.

SASTAVI TIMOVA:
ALBA
: Gifaj 3, King 3, Tabu 8, Vargas, Banić 18 (10-8 za dva), Reding 8 (7 sk), Volfart, Renfro 13 (6 as), Hemonds 2, Meklin 8, Fris, Radošević 10.
CRVENA ZVEZDA: Vilijams (3 as), Rebić, Dangubić 2, Mitrović 4 (10 sk), Blažič 2, Kalinić 3, Marjanović 27 (10 sk, 12-9 za dva, 11-9 za jedan), Kaplanović, Dženkins 19 (6-2 za tri), Jović 9 (5 as, 6 izgl), Cirbes 2.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

40. minut - Marjanovića je faulirao Radošević. Polovičan Zvezdin centar. Fauliran i Jović. I on pogađa samo jedno bacanje. Minut odmora tražio je Obradović. Još 23 sekunde do kraja meča. Gifaj se ne snalazi i gubi loptu na 17 sekundi do kraja. Sada je Radonjić zatražio predah. Greška Jovića prilikom ubacivanja lopte. King je fauliran i poslat na liniju slobodnih bacanja. Promašio je oba penala. Odmah Mitrović zaustavljen prekršajem. Precizan Zvezdin kapiten. Još deset sekundi do kraja. Meklin će na liniju penala. Pogađa oba bacanja. Kraj utakmice, 73:68.
39. minut - Dangubić je uputio očajan šut za tri poena, i Radošević je neprecizan na drugoj strani. Kalinić odmah pravi grešku u koracima, potom i Dženkins nije realizovao kontru, a to kažnjava Reding polaganjem. Minut odmora je tražio Radonjić. Mitrović se nije snašao u reketu na dodavanje Marjanovića.
38. minut - Renfro pogađa. Serija Berlinaca 6:0. Prekida je Marjanović 26. košem posle asistencije Jovića i faula Redinga. Jović je odmah zaustavio prekršajem Banića. Hrvatski internacionalac siguran, njegov 18 poen.
36. minut - Koš Radoševića uz faul. Srećom, Hrvat je promašio dodatno bacanje. Dženkins je pokušao za dva sa distance, međutim, bezuspešno. Renfro je zaustavljen prekršajem. Alba se oslobodila pritiska. Bio je precizan.
34. minut - Mitrović je zabeležio prve poene. Sada je samo pola koša prednosti za Berlince. Odbranila se Zvezda, Blažič je imao priliku da dovede goste u prvu prednost na meču, ali nije uspeo. Banić kažnjava na drugoj strani. Dženkins pogađa trojku. Zatrpao je koš Nemaca Amerikanac. Serija Beograđana 12:2. Nerešeno je 61:61.
32. minut - Dženkins je precizan. Zvezda na minus osam. Gifaj je osujećen u pokušaju da šutira za tri, tražio je faul i dobio tehničku. Dženkins je ubacio bacanje, a Cirbes smanjuje na pet poena zaostatka. Furiozna Zvezda. Dženkins je ukrao loptu i omogućio Blažiču zakucavanje. Strašna Zvezda u ovim momentima.
30. minut - Reding pogodio iz ćoška. Ponovo plus deset za berlinski sastav. Marjanović stiže do 21. poena, ali zakucava Renfro posle prodora. Još jedan lagan koš za centra crveno-belih. Njegov deseti u trećoj deonici. Banić je izvukao koš i faul Cirbesa. Kraj trećeg kvartala.
28. minut - Tabu prekida mini seriju Zvezde. Marjanović ispravlja promašaj Mitrovića. Odlična krađa Jovića, Dženkins je fauliran. Polovičan je bio bek Zvezde, ali Marjanović dodaje još dva poena 53:45.

26. minut - Dženkins je pogodio trojku, tajm aut Saše Obradovića. King je precizan sa velike distance i to od tablu. Marjanović kažnjava slabu odbranu Albe, ali Banić uzvraća. Jović je pogodio još jednu trojku, a potom krade loptu i asistira Dženkinsu.

24. minut - Stefan Jović je precizan van linije 6.75. Hemonds i Meklin neumoljivi, ali ponovo Jović pogađa posle dodavanja Dženkinsa.
22. minut - I ovaj drugi deo igre otvara marjanović pogotkom. Boban i Čarls su postigli čak 20 od 24 poena Zvezde. Radošević odličan na drugoj strani.
20. minut - Reding je pogodio uz faul posle promašaja Marjanovića. Promašio je dodatno bacanje, ali su domaći uspeli da osvoje loptu i preko Gifaja na konto dodaju još tri poena 35:18. Zvezin džin materijalizovao je prekršaj nad njim u vidu bacanja, a potom i pogodio iz reketa. Renfro je bio brži od sirene i pogodio za dva 39:22. Kraj prvog poluvremena.
18. minut - Nemanja Dangubić se upisao u strelce fantastičnim prodorom. Reding uzvraća na sličan način.
16. minut - Sada Čarls Dženkins kao organizator igre crveno-belih. Amerikanac je precizan u situaciji od koša do koša, a potom je faulirao Meklina. Precizan as Albe sa penala.
14. minut - Zvezda ima odličnu podršku sa tribina. Gotovo 500 pristalica konstantno navija, ali za sada bez efekta na miljenike.
12. minut - Čarls Dženkins je odlično probio i završio prodor košem. Ipak, Radošević se osmelio sa distance i pogodio. Devet izgubljenih lopti ima Zvezda za 12 minuta igre. Previše.
10. minut - Radošević bez problema izlazi na kraj sa Mitrovićem za maksimalnih plus 13 Berlinaca (22:9). Kraj prve četvrtine.
8. minut - Serija grešaka crveno-belih. Srljaju puleni Dejana Radonjića u napadu, možda zato što je prvi organizator igre Markus Vilijams van igre jer se požalio na bol u kolenu.
7. minut - Berlinci u naletu. Meklin je realizovao bacanja, a posle greške Jovića Renfro je pogodio prvu trojku.
5. minut - I Leon Radošević se upisao u listu strelaca horogom preko Marjanovića. Nikola Kalinić odmah poentira, pošto je lako probio prvu liniju odbrane rivala. Ipak, Banić pogađa sa distance.
3. minut - Reding je odlično završio solo prodor, ali Marjanović neumoljiv na asistenciju Markusa Vilijamsa. Zvezda nema leka za Banića u uvodnim minutima.
1. minut - Utakmica je počela. Boban Marjanović odmah na startu precizan iz reketa. Marko Banić uzvraća na drugoj strani.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online